pierś kurczaka - 14633 przepisów (strona:751/976)

Sałatka z granatem 186

drobiowa  sos: 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy Dion 8 łyżek oliwy z oliwek sok z połówki cytryny składniki połączyć na jednolitą masę sposób wykonania: Pierś posypać pikantną przyprawą do kurczaka, usmażyć, ostudzić. Na półmisku wyłożyć mix sałat, układać naprzemiennie pokrojona gruszkę, ser i pierś. Posypać granatem, polać sosem

Darcia w kuchni
Tymbaliki z kurczaka 161

dzień jako pyszna kolacja lub śniadanie. Świetnie smakują skropione sokiem z cytryny, choć ja osobiście preferuję ocet ;) Tymbaliki podałam na talerzu "Julia Gold" od Porcelany Bogucice . 2 piersi + 2 udka z kurczaka 2 marchewki pietruszka kawałek pora 5 ziarenek ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz opakowanie żelatyny na 2,5l wody (60g) natka pietruszki puszka groszku konserwowego puszka kukurydzy

Smakołyki Asi
Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem 211

Post Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Sałatka z chrupiącym boczkiem 234

Sałatka z chrupiącym boczkiem to propozycja na lekką i sycącą kolację. Niech Was nie przerazi w niej odrobina boczku… cały tłuszcz wytopimy na patelni podczas

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś ze szparagami 248

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kurczakiem 933

wykładamy estetycznie w szklanej misce, mieszamy na talerzu. Wersja wymieszana klasyczna, gdy wszystko wymieszamy w misce i przełożymy do serwowania. Skład: makaron- op.500 g ugotowany i schłodzony, 2 piersi z upieczonego kurczaka-porwane, majonez 6-8 łyżek, puszka fasoli-opłukana, cebula, ser żółty pokrojony w paski 200 g, korniszony kilka sztuk, coś zielonego tj. szczypiorek lub szpinak, sól, pieprz... opcjonalnie

chleba naszego
Mini pita z kurczakiem 175

Witajcie :) Zapraszam Was dzisiaj na chlebki Pita           Często zostaje nam z obiadu kawałek kurczaka ( nóżka , udko czy pierś )   Proponuję wykorzystanie go jako nadzienie do takich właśnie   chlebków .Tradycyjne Pita są duże ja przygotowałam  je w wersji mini z dodatkiem ziół prowansalskich Piątnica(...)Składniki :250 g mąki2,5 dag drożdży150 ml letniej wody2 łyżeczki płaskie soli 1 łyżka ziół prowansalskich  Piątnica 1 łyżka oliwy Kawałek upieczonego kurczaka 1 cebulka szczypta czosnku granulowanego , vegeta Wykonanie :Do miski wsypać mąkę z ziołami .W letniej wodzie rozetrzeć drożdże ze solą i oliwą Wlać do mąki i wyrobić ciasto nie może

Sama słodycz i szczypta chili
Łosoś w słodkiej marynacie 185

Łosoś to ryba posiadająca wiele zdrowotnych właściwości. Zawiera w sobie przede wszystkim spore ilości kwasów tłuszczowych omega-3. Specjaliści radzą aby jeść ryby conajmniej 2-3

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś teriyaki z fasolką 199

Łosoś teriyaki z fasolką to propozycja dla osób, które lubią połączenie azjatyckich smaków ze zdrowymi produktami. Niewątpliwie łosoś uchodzi za niezwykle zdrową rybę. Wbrew pozorom jest

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Risotto z kurczakiem i kurkami 180

Risotto z kurczakiem i kurkami to niezwykle aromatyczna, delikatna i kremowa w smaku potrawa. Przygotowanie risotto wymaga od nas odrobine cierpliwości, bowiem musimy pilnować gotowania się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
PIECZONY KURCZAK W MAŚLE I OLIWIE Z OLIWEK Z ŻURAWINĄ I WINNYM JABŁKIEM! 265

konfitury z żurawiny - 1/2 kostki masła - pęczek natki pietruszki - 3 winne jabłka - 6-7 łyżek oliwy z oliwek - przyprawa do kurczaka tradycyjna - sól morska Kurczaka myjemy, osuszamy, skórę na piersi nacinamy tak abyśmy mogli pod nią umieścić kawałki jabłka, w okolicach udek, również. Całego Kurczaka, nacieramy masłem i oliwą, przyprawiamy, pod skórę wkładamy kawałki jabłka, resztę jabłek kroimy w kostkę

SMYKWKUCHNI
Pikantne kotleciki na fasolce 190

Mięso mielone drobiowe to u mnie żelazny zapas. Mielę sama ( pierś indyka lub kawałki kurczaka - bez skóry).Dzielę na małe porcje i mrożę. Z reguły porcja 20-25 dag starcza mi na zrobienie potem 2 obiadów , ale mniejsze porcyjki też mam ( najwyżej je łączę.) Dziś miałam ochotę na coś pikantnego . Pomieszałam to co miałam :) . Dołożyłam konserwową fasolkę szparagową i podałam(...)ryżu. Szybko i smacznie. Czas : 30 minut Składniki: 20-25 dag   mielonego z piersi   indyka 1 żółtko 2,5 łyżek bułki tartej ( normalne nie z czubkiem ) * sól 1/2 łyżeczki sosu sojowego szczypta pieprzu ziołowego szczypta curry szczypta kminku mielonego mąka do obtoczenia klopsików liść Kafiru 1 goździk 6 ziaren pieprzu czarnego 3 łyżki oleju z pestek winogron

Buniabaje w kuchni
Carpaccio z buraka z sosem jogurtowym i kawałkami pieczonego indyka 208

czas pieczenia (podane poniżej). Nawet w jednym naczyniu żaroodpornym - tak było u mnie. Składniki: 1 burak ugotowany z listkiem laurowym i zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak  pokrojony w plasterki i  upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini(...)dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka orzeszków pini świeżo zmielony pieprz sól Ugotowanego buraka kroimy w plasterki Upieczoną pierś drobiową kroimy w plastry Sałatę mini kroimy w paski Na talerz wykładamy najpierw sałatę, następnie wokół talerza układamy plastry buraka Na buraku układamy mięso Na środku plastry ziemniaka układamy w kopczyk

Szczęśliwa kuchnia
Carpaccio z buraka z sosem jogurtowym i kawałkami pieczonego indyka 262

czas pieczenia (podane poniżej). Nawet w jednym naczyniu żaroodpornym - tak było u mnie. Składniki: 1 burak ugotowany z listkiem laurowym i zielem angielskim 1 pierś z indyka (lub kurczaka) upieczona np. w folii, z ziołami (180 stopni C, 45 minut) 1 ziemniak  pokrojony w plasterki i  upieczony w przyprawie do ziemniaków (180 stopni C, 45 minut) 1 mini(...)dowolny mix sałat Na sos: 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżeczka orzeszków pini świeżo zmielony pieprz sól Ugotowanego buraka kroimy w plasterki Upieczoną pierś drobiową kroimy w plastry Sałatę mini kroimy w paski Na talerz wykładamy najpierw sałatę, następnie wokół talerza układamy plastry buraka Na buraku układamy mięso Na środku plastry ziemniaka układamy w kopczyk

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com