pierś kurczaka - 14133 przepisów (strona:690/943)

Co jeść w pracy? Zupa tajska z kurczakiem, pieczarkami i makaronem. 854

receptura, większość składników zazwyczaj mamy pod ręką :-) Składniki na 6 porcji: 6 gniazd nitek makaronu Lubella nr 49 olej do podsmażania (najlepiej kokosowy ale można użyć innego) podwójna pierś z kurczaka - około 65 dag 30 dag dużych pieczarek 1 czerwona papryka słodka płaska łyżka kurkumy ząbek czosnku kawałek świeżego imbiru  około 2 cm (trzemy i dodajemy tyle ile uważamy

Poezja Smaków - blog kulinarny
PLACKI ZIEMNIACZANE Z KURCZAKIEM 413

proste, podane z cukrem lub śmietaną a czasem przygotowuję do nich różne farsze, by stanowiły cały obiad. Składniki: 1 kg ziemniaków 2jajka 3łyżki mąki sól,pieprz farsz: podwójna pierś z kurczaka 30 dag pieczarek 1 cebula sól,pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie przecier pomidorowy świeża bazylia natka pietruszki lub szczypiorek Wykonanie: *Ziemniaki ścieramy na tarce, dodajemy jajko, mąkę, sól,pieprz

Z Majeczką w kuchni
Ryż po neapolitańsku 198

Bardzo lubię to danie , bardzo fajnie smakuje na ciepło bodź na zimno , można dodawać lubiane składniki , czasem robię to danie z piersią z kurczaka , a czasem z kiełbasą , ale w każdej wersji smakuje , można to danie podawać jako dodatek do obiadu i nie tylko , zapraszam do wypróbowania . Składniki  2 torebki ryżu  1 duża cebula  1 duża papryka

Mój Smak
Pasztet domowy 182

Jeżeli chodzi o składniki to na początku ostro trzymałam się przepisu, od niedawna robimy go prawie na oko.    Pasztet domowy  Składniki:  2-3 duże piersi z kurczaka   ok  1,5 kg mięsa -może być wieprzowe, wołowe czy mix tych mięs  1/2 kg surowego boczku lub podgardla 4-5 jajek 6 średnich marchewek

Aromatyczne Podróże
Świąteczny pasztet 181

Świąteczny pasztet 1 długa keksówka i1 krótka keksówka 300 g wołowiny zrazowej 300 g schabu 300 g cielęciny 300 g szynki wieprzowej 300 g karkówki wieprzowej 300 g piersi z kurczaka woda do zalania mięsa cały pęczek włoszczyzny (do pasztetu daję 1 marchewkę z ugotowanej włoszczyzny z rosołu) 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 200 g wątróbki drobiowej

Posadzone i zjedzone
Tagliatelle w sosie kurkowo śmietanowym. 136

robić! ja jeszcze nie byłam w tym roku na grzybach ale kto wie... Więc dziś zapraszam Was na klasyczne danie a mianowicie makaron w sosie kurkowym. Składniki; 1 pierś z kurczaka ( ok 25 dag) 20 dag kurek śmietana 30 % 200ml. oliwa do podsmażenia sól, pieprz makaron tagliatelle  szpinakowy ok 20 dag kilka suszonych pomidorów z oliwy Przygotowanie; Makaron gotujemy

Radość kipiąca uśmiechem.
Kotlet panierowany z żurawiną 113

Zwykły kotlet, który smakuje (nie) zwykle. Wystarczy odrobina żurawiny i mamy odmienioną wersję schabowego lub innego kotleta w panierce. Możecie użyć dowolnego mięsa wieprzowego lub piersi z kurczaka - takiego, które lubicie najbardziej. Przyprawy to również rzecz gustu. Polecam. 5 plastrów mięsa wieprzowego/pierś z kurczaka (u mnie polędwica wieprzowa) papryka słodka czosnek granulowany sól, pieprz olej do smażenia Panierka

Di gotuje
Kurczak w curry 146

ViolaPassion Skład : 700g piersi z kurczaka bez skóry  Pokrojone w kostkę 2.5- 3 cm. Sok z połowy cytryny 1 łyżka soli (do smaku) 1 cebula srednia (pokrojona w piorka) 2 łyżki pasty z czosnku 2 łyżki pasty z imbiru 1/2 łyżki mielonego turmeric 1 łyżka mielonego kuminu 1/2 -1 łyżki mielonej papryki chili 150g pomidorów z puszki 150ml wody

Viola cooks with passion
Zupa Harira 127

przedstawiam wam zupę o imieniu HARIRA niebo w gębie i bardzo łatwe do.zrobienia  idzie.zakochać się w tych smakach a to początek kursu PRZEPIS :  200g piersi z kurczaka (moze byc jagniecina lub wołowina ) 3 średnie cebule 1 seler naciowy 1 Szklanka zielonej soczewicy 1 Ciecierzyca (puszka) Jeśli będzie "surowa" namoczyć na noc bo w puszcze jest juz gotowa

Viola cooks with passion
Chicken Tikka Masala z chlebem Naan 117

Następne wyzwanie jestem  Polką,która kocha Indyjskie smaki. Składniki: 0.5 piersi z kurczaka pokrojonego w większą kostkę 2-3 łyżki zsiadłego mleka 1 łyżka Tandori 1 łyżka "Kashmiri" czerwony chili proszek 1 łyżka mix Masala 1 łyżka pasty z czosnku 1 duża szczypta soli Mieszamy wszytko dokładnie ,i panierujemy naszego kurczaka.(zdjęcie 2) Rozgrzewamy garnek najlepiej z podwójnym dnem

Viola cooks with passion
Szaszłyki z kurczakiem 149

Czas na grilowanie ,uwielbiam szaszłyki Składniki: (w zależności ile szaszłyków robimy) Pierś z kurczaka wędzony boczek ogórki kiszone cukinia papryka żółta czerwona cebula czerwona i biała Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz Sposób: Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej. Kroimy nasze warzywa wedle uznania

Viola cooks with passion
Filet z kurczaka z ryżem w curry 122

Składniki: Piersi z kurczaka PÓŁ papryki czerwonej PÓŁ papryki żółtej 1 czerwona cebula 2 torebki  ryżu 2 jajka 1Kostka rosołowa 2 łyżki  słodkiej  papryki Mąka 3-4 łyżki  curry Olej do kotletów Olej musztardowy do ryżu, ale może  być zwykły Sól woda Sposób: Kurczaka myjemy i przekrajmy na cieńsze  kawałki Rozpuszczamy Kostkę

Viola cooks with passion
Zapiekanka z kurczakiem, brokułem sosem koperkowo-śmietankowy i parmezanem 120

długa, tak pyszna. Wtorek zalatany,brak czasu na co kolwiek wiec i  szybki obiad dla mojej rodziny . SKŁADNIKI: (6-8 osób) około  1 kg piersi z kurczaka 1 brokuł ugotowany 5 większych pieczarek 1 kulka mozzarelli 1 pęczek 1 świeży koperek posiekany 400 ml. rzadkiej śmietany Boczek plastry  (wedle uznania ) Nie musimy go dawać. Pieprz,sól

Viola cooks with passion
Naleśniki zapiekane z farszem. 26171

naleśnikami w moim domu są mile widziane, te na słodko i te wytrawne. Dzisiejsze rozpieściły podniebienia domowników i gości. SKŁADNIKI: ciasto naleśnikowe(patrz krokiety z mięsem) 1 podwójna pierś z kurczaka przyprawa gyros 1 łyżeczka drobno siekanego lubczyku 1 średnia cebula 2-3 łyżki masła klarowanego FARSZ: 1 średnia marchewka 1 średnia pietruszka 1 mała cebulka około 8 cm.białego

Kuchnia Beaty
Krem z kalafiora i kalarepki z indykiem w "papirusie". 155

ugotowałam nieziemsko pyszną zupę krem z kalafiora i kalarepki. Aby zupa była bardziej pożywna i trochę fit usmażyłam do niej sznycle z indyka w "papirusie". Czasami robię też piersi z kurczaka w ten sposób. Pergamin posmarowałam odrobiną oliwy, posypałam ziołami prowansalskimi i położyłam już przyprawione mięso. Mięso smakowało wyśmienicie, było miękkie i soczyste. Idealnie wpasowało się w zupę. Już wiem

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania