pierogi - 9327 przepisów (strona:540/622)

Kopytka 139

  Znowu wspomnienie z dzieciństwa, klasyczne kopytka :) Przepis banalnie prosty, ale najważniejsze jest to, żeby ziemniaki były dobrze odparowane i dopiero potem przeciśnięte przez praskę. Uwielbiam

Delicious Titbits
Szpinakowe kopytka (szpinakowe gnocchi) z sosem śmietanowo-cebulowym / Gnocchi di patate e spinaci / Potato and Spinach Gnocchi 341

Przepis na klasyczne kopytka prezentowałam nie tak całkiem dawno, ale myślę, że warto też dla odmiany przyrządzić ich wersję ze szpinakiem w połączeniu z pysznym sosikiem

Delicious Titbits
Calzone d'amore 248

ziemi włoskiej do polskiej... bo patrząc na calzone, można tak powiedzieć. Ciasto na pizzę można wykorzystać w inny sposób niż jako rozwałkowane kółko z dodatkami. Wystarczy je zwinąć w pieróg i mamy włoskie danie w swojskiej postaci. A nadzienie pozostawiam Waszej wyobraźni. Mini calzone a'la bolognese mięso mielone Fix Spaghetti Bolognese przyprawy (ostra papryka, oregano) ząbek czosnku ciasto drożdżowe

bastalena
XIX Jarmark Hetmański w Zamościu - relacja 161

Kupiłam chleb na zakwasie, ser koryciński swojski z miętą i pieprzem, podpiwek oraz trzy szklane karafki za niewielkie pieniądze na stoisku ze starociami. Zapraszam na fotorelację: oto i ja :) pieróg smażony ze szpinakiem

Pasja Smaku
Latawice też muszą jadać - czyli coś gotowego 1151

zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki 4 gorące paluch drożdżowe Punktualnie

Buniabaje w kuchni
Kulebiak z kapustą i grzybami 216

Jedną z naszych wigilijnych potraw jest kulebiak, koniecznie z kapustą i grzybami. Kulebiak to taki staropolski wielki pieróg. Robiony z ciasta drożdżowego, napełniony kiszoną kapustą i suszonymi borowikami przesmażone z cebulką. Jest bardzo sycący, jednak zawsze cały znika ze stołu jeszcze podczas wigilijnej kolacji:) To świetny dodatek do gorącego barszczu... Ciasto:  30g świeżych drożdży, 2 szklanki mąki pszennej

Z miłości do słodkości

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję