które możecie stosować od wielkiego święta; substancje, które stanowczo odradzam. POLECAM Stewia Roślina, a więc środek pochodzenia naturalnego. Ma niski indeks glikemiczny oraz 0 kalorii. Nadaje się do pieczenia w temperaturze do 200 stopni C, jednak może negatywnie wpłynąć na konsystencję ciasta. Nie łudźcie się też, że wyrośnie Wam na niej ciasto drożdżowe. Na sklepowych półkach można(...)etykiecie określenia "nierafinowany" Nie dajcie się na to złapać, to najczęściej oszustwo - zwykły biały cukier barwiony np. karmelem. Cukier nierafinowany brązowy Produkowany najczęściej z trzciny cukrowej, czasem z buraków . Można powiedzieć, że ze względu na większą zawartość minerałów jest zdrowszy niż biały. Jedynie w teorii, w praktyce nie używamy go aż tyle, żeby odczuć jakąkolwiek różnicę. To niestety
Powiedz dietom niewarzywa). Podobnie z konserwami czy słoikami - zamiast kupować np. soczewicę w puszcze, kup suchą i ugotuj. 3. KUPUJ SEZONOWE OWOCE I WARZYWA Korzystaj z polskich produktów takich jak jabłka, buraki, rzodkiewka, pietruszka itd. Kupuj je w sezonie, czyli wtedy kiedy są najtańsze. Pamiętaj, że owoce i warzywa świeżo po zbiorach mają najwięcej witamin. Polecam zapoznanie się z kalendarzem sezonowości(...)ęsa i obiad gotowy), z czerstwego chleba zrobimy grzanki, resztki warzyw można dorzucić do omleta warzywa z rosołu nadają się na kotlety i na koniec recyklingowy mistrz, czyli pieczone obierki z ziemniaków (przepis znajdziecie tu) 14. ZAINWESTUJ W SOKOWIRÓWKĘ/WYCISKARKĘ LUB BLENDER Soki i koktajle niewątpliwie są zdrowe, niestety ceny w sklepach czasem przyprawiają o ból głowy
Powiedz dietom nie