pieczarki - 22920 przepisów (strona:989/1528)

Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim 65

jajek i ryby). To jak? Może jednak wyląduje u Was na świątecznym stole? Składniki: 100 g wędzonego filetu z pstrąga 4 jajka sos tatarski: 6 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 1 duży ogórek konserwowy 1 mała cebula 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy 1 łyżeczka świeżo startego chrzanu sok z połowy cytryny

Kardamonovy
Pasta jajeczna ze szczypiorkiem 67

serem. Wiem komu sprawią przyjemność, wiem komu nie. Chyba, że zrobię jeszcze drugą wersję, np. z serem i szpinakiem. Albo z farszem z pierogów ruskich. Albo bez sera, z pieczarkami. Mózg się chyba powoli rozkręca. No witam. A, no i pamiętajcie żeby używać jajek od szczęśliwych kur. „3” to największe zło, jakie tylko może być. Omijajcie

Kardamonovy
Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem 57

jeszcze raz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, dokładnie mieszamy i wkładamy do lodówki na minimum 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Podobne przepisy: Sałatka z tuńczykiem, jajkami i pieczarkami Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami Artykuł Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Paszteciki z ciasta francuskiego z kiszoną kapustą 70

innymi farszami, trochę już z myślą o 31 grudnia. Nie wiem jeszcze czy zrobię coś podobnego w tym roku, ale zaraz zapiszę sobie inne wersje farszów. Na pewno szpinak/feta, pieczarki, jakiś farsz pomidorowy (może z salami), coś z pieczoną papryką, wersja z gorgonzolą. Nie wiem, tutaj chyba nie ma żadnych ograniczeń. Nawet słodkie farsze przecież będą dobrą opcją (nie wiem

Kardamonovy
Sałatka warstwowa z jajkami, tuńczykiem, porem i kukurydzą 73

wkładamy do lodówki na paręnaście godzin. Miska, w której zrobiłam sałatkę ma 17 cm średnicy i jest wysoka na 8 cm. Podobne przepisy: Sałatka z tuńczykiem, jajkami i pieczarkami Sałatka z ryżem, tuńczykiem, kukurydzą i jajkami Sałatka z tuńczykiem, porem, kukurydzą i ananasem Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkami Artykuł Sałatka warstwowa z jajkami, tuńczykiem, porem i kukurydzą pochodzi

Kardamonovy
Sos tatarski z ziołami 70

Rzućcie sobie okiem, może się czymś zainspirujecie. I pamiętajcie, że sos tatarski najlepiej smakuje na drugi dzień, weźcie sobie na to poprawkę. Smacznego. Składniki: 8 marynowanych grzybów (mogą być pieczarki) 2 ogórki konserwowe 1 mała cebula (ja użyłam czerwonej) 2 płaskie łyżki jogurtu greckiego 2 płaskie łyżki majonezu 1 płaska łyżeczka musztardy sok z połowy cytryny 1 łyżeczka cukru

Kardamonovy
Dieta 1800 – 2000 kalorii – dzień 6 99

Pomidory 3 plastry Rukola Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie – banalnie proste, chleb podpiecz w tosterze, połóż ser, rukolę, pomidory i dopraw. Posiłek – Pieczarkowa Pieczarki 125g Ziemniaki Młode 250g Por biała część 1 sztuka Pierś z Kurczaka 200g Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony do smaku Przygotowanie – pokrój wszytskie składniki na kawałki, włóż

RafalCook
Ziemniaczki pieczone z pieczarkami i cukinią 77

Pyszne, mięciutkie ziemniaczki pieczone z pieczarkami i cukinią. Idealnie smakują z sosikiem czosnkowym. Można je zrobić na obiad lub na imprezę. Posmakują każdemu. Smacznego!! Zobacz przepis

Swojskie jedzonko
Pieczeń z bobu i selera 87

wyjąć z foremki i pozwolić pieczenie całkowicie ostygnąć.  Następnie usunąć papier.  Przechowywać w lodówce. ----- Podobne: pieczeń (pasztet) z selera pasta z bobu i suszonych pomidorów bób z pieczarkami po cygańsku

Weekendy w domu i ogrodzie
Cannelloni z mięsem mielonym 83

mięsem mielonym , zapiekane w pomidorach i serze mozzarella, to przepyszny pomysł na obiad. Zapraszam po mój ulubiony i prosty przepis na to sycące danie.  - szpinak można zamienić na pieczarki - zapiekanka idealna do ponownego podgrzewania - dokładny opis wykonania i zdjecia kroków szykowania

AniaGotuje.pl
Pierogi z jagodami 70

kaczką –  pierogi ze szpinakiem i fetą –  pierogi z dynią –  pierogi z bobem –  pierogi z kaszą gryczaną –  pierogi ruskie –  pierogi z żółtym serem i pieczarkami –  zielone pierogi –  leniwe PIEROGI Z JAGODAMI Ilość porcji: około 35-45 pierogów Przygotowanie: 60 minut Składniki: – cała porcja ciasta z tego przepisu na ciasto do pierogów (wyjdzie około

nietylkopasta.pl
PIECZONKI Z OGNISKA 63

pyszne danie.  SKŁADNIKI :  1 duża kapusta 4 kiełbasy zwyczajne 300 g boczku wędzonego 2 marchewki, 1 pietruszka 1 kg ziemniaków 3-4 cebule kawałek selera 400 g pieczarek sól, pieprz do smaku  wegeta naturalna natka pietruszki i lubczyk  PRZYGOTOWANIE :   Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w dużą kostkę (oprócz kapusty ). Kiełbasę i boczek również tak kroimy

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron ze szparagami i boczniakami 84

odcedzony makaron. Wszystko dokładnie wymieszać. Danie podawać po oprószeniu tartym serem. Posypać niewielką ilością szczypioru z dymki. ----- Podobne: boczniaki a la ryba po grecku gołąbki z kaszą, szparagami i pieczarkami boczniaki ze szparagami

Weekendy w domu i ogrodzie
Naleśniki z Ricottą i Cukinią 103

oliwek lub skropić je octem balsamicznym dla dodatkowego smaku.Istnieje wiele wariacji włoskich naleśników z ricottą i cukinią, które możemy wypróbować. Możemy dodać do nadzienia inne warzywa takie jak papryka pieczarki czy szpinak. Możemy również dodać do nich inne składniki takie jak ser parmezan lub mozzarella, czy też włoską szynkę lub smakami, aby uzyskać jeszcze bogatszy smak. Włoskie naleśniki z ricottą

RafalCook