pieczarki w cieście - 4522 przepisów (strona:254/302)

Jogurtowy sos czosnkowy 192

Jogurtowy sos czosnkowy to idealny dodatek nie tylko do pizzy, ale wielu z nas uwielbia go jeść razem z pieczonym mięsem, z potrawami z grilla. Sos

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dobra pizza z sieciówki – czy to możliwe? 151

Uwielbiam pizzę w każdej postaci :) Mieszkając w dużym mieście mamy do wyboru wiele różnych pizzerii w tym także sieciówki. Domino’s Pizza to światowy gigant

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym 1138

Sałatka z kurczakiem, ananasem i selerem konserwowym to bardzo szybkie i proste w przygotowaniu danie. Tak naprawdę najwięcej czasu zajmie Wam przygotowanie i podsmażenie kurczaka bo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jarmuż – właściwości zdrowotne 206

Jarmuż jest to roślina z rodziny kapusty warzywnej. Znana była już w starożytności i była wykorzystywana jako roślina ozdobna, jak i jadalna. Niestety w Polsce, mało

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w ostrej marynacie idealny na grilla 211

Kochani właśnie rozpoczyna się sezon grillowy, warto zatem poznać parę sprawdzonych przepisów na dania z grilla. Kurczak w ostrej marynacie to pierwsze danie z cyklu naszych

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pyzy z mięsem 214

Pyzy z mięsem w zależności od tego w którym regionie Polski się znajdujemy mają różne nazwy. Nie zmienia to jednak faktu, że jest to jednak z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. 213

W kontekście zwiększonego ryzyka rozwoju chorób sercowo-naczyniowych, jajka to temat stale wypływający w sieci i mediach pisanych. Jednego roku są absolutnie złe i zakazane, kolejnego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Nie ogarniam! Co jeść? Przepisy oraz porady dla mam i zapracowanych 64

szklanki surowej kaszy gryczanej (palonej) 1 szklanka dowolnych, mrożonych warzyw z mieszanki (u mnie “bukiet warzyw” – kalafior, brokuł, marchewka) garść suszonych grzybów (np.: borowików, podgrzybków, kurek, pieczarek) 3 łyżki mascarpone (ewentualnie gęstej śmietany) 1 łyżeczka suszonego tymianku pół łyżeczki soli morskiej szczypta świeżo mielonego pieprzu Do garnka wsypujemy wszystkie składniki: suchą kaszę, mrożone warzywa, tymianek, mascarpone, rozdrobnione(...)sałat z wędzonym indykiem, pomidorkami cherry, ogórkiem, oliwkami i pestkami dyni z dressingiem musztardowym Śniadanie: Pasztet warzywny z czerwoną soczewicą, pomidorki koktajlowe, pesto pietruszkowe, pieczywo | II Śniadanie: Wegańskie ciasto jogurtowe z orzechami pekan, cząstki melona | Obiad: Polędwiczki wieprzowe w kremowym sosie z suszonymi pomidorami, puree z dyni i ziemniaków, rukola z pieczonymi buraczkami z sosem balsamico | Podwieczorek: Kardamonowy pudding chia

Poezja smaku
Proste obiady na 7 dni #9 - Plan z mięsem dla 2 osób - Obierz PDF z listą zakupów! 126

części pora. Lekka, wegetariańska propozycja na obiad, który można zjeść również bez odgrzewania. Kaszkę kukurydzianą można zamienić na bułkę tartą. ➤czas przygotowania: 30 minut + 1-2 godziny na odstanie ciasta w 1 porcji: 431 kcal, B 21,6 g, W 29,7 g, T 23,3 g ➤ Kliknij - Przepis na greckie placuszki z pora i szpinaku Środa i Czwartek - Bataty(...)kcal, B 18,1 g, W 73,9 g, T 13,0 g Składniki / na 4 porcje (akurat będzie też obiad na poniedziałek ;)): 2 cebule 2 marchewki 200 g pieczarek 3 łyżki oliwy 1,2 litra bulionu warzywnego 1 puszka całych pomidorów 1 pęczek świeżej bazylii 1 ząbek czosnku 1 papryczka chilli 300 g ryżu arborio (do risotto) 1 opakowanie

Chilli Czosnek i Oliwa
Raw and Happy - jedzenie inspirowane życiem 166

nich zrażać. Sama mam problem z kokosem oraz różnych przysmaków z jego dodatkiem. Choć często używam w kuchni mleko kokosowe, lubię też czasami posypać jego wiórkami owsiankę czy ciasto, to jednak jego dodatek w niektórych produktach wydaje mi się zbyt przytłaczający i zbyt intensywny. I tak jest w tym przypadku. Przez moją trwającą już od wielu lat awersję do kokosa(...)same w sobie, bez żadnych dodatków, do chrupania w pracy czy przed telewizorem. Ale równie nie do pobicia będą podane z roślinną pastą, na przykład z fasoli i pieczarek czy pseudojajeczną. Jak dla mnie tego typu pieczywo, o wyrazistym, cierpkim smaku idealnie komponuje się choćby z porządną porcją awokado z dodatkiem odrobiny soli morskiej. Takimi pełnowartościowymi krakersami można zastępować zwykłe

Roślinna - blog wegański