Przepis na pyszny gulasz z wykorzystaniem moich ukochanych suszonych pomidorów - mega aromatyczny i sycący! :) W domu rodzinnym moja Mama dość często przygotowywała gulasz, ale ja
Cooking MonsterPierogi. Pierożki. Empanadas. To popularne danie z Ameryki Południowej jest może i czasochłonne, ale warto się za nie zabrać. Obiecuję Wam, że to nie będzie Wasz
Karo in the Kitchenpowodu, że dziś mecz Gruzja - Polska już o 18, trzeba się uwijać z obiadem, co by Królewskie lepiej wchodziło do najedzonego organizmu i szybko go nie sponiewierało ;) oraz żeby nie przegapić, żadnej bramki Milika czy Lewandowskiego :) Po piwie, oczywiście co bym nie zjadł wcześniej i tak zawsze mam "małego głoda" :) , ale tym będę się martwił po meczu. Po pracy popędziłem(...)sobie, że są idealne do napchania mięsa mielonego :) Nie zdawałem sobie wtedy sprawy z dania o tej nazwie :) Po powrocie do domu napchałem je mięsem mielonym z cebulką i pieczarkami i włączyłem parowar. Usiadłem przed kompem i przez głowę przeszła mi myśl, ale jak to, makaron bez wody, to się chyba nie uda :) Szybko pisze na fejsie do Kariny
Parowar FacetaJeśli komuś znudziły się schabowe a nie może się obejść bez smażonego mięsa to polecam roladki z szynki. Nadziewane pieczarkami i cukinią, podajemy na obiad lub do chleba. Składniki: 500 g szynki wieprzowej 2 cebule 2-3 ząbki czosnku mała cukinia kilka pieczarek mąka bułka tarta jajko olej sól, pieprz, majeranek, rozmaryn Cebule, czosnek i cukinie obieramy, szatkujemy
prawdziwe jedzenieUwielbiam, gdy w domu unosi się mieszanka zapachów ciasta drożdżowego, oregano i pieczonych pomidorów. Dlatego domowa pizza dosyć często gości na naszym stole. Ciasto zawsze się
Kulinarny Pamiętnikhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lubicie kaszę? Kaszotto możecie zrobić z Waszą ulubiona kaszą. Ja tym razem postawiłam na pęczak, który
Di gotujeTo mój pierwszy własny pasztet :) I od razu wegański... Jeszcze za czasów gdy jadłam mięso nigdy nie próbowałam pasztetu. Jakoś nie żałuję :) Do spróbowania pasztetu roślinnego
chili & sugarDziś przedstawiam wyjątkowy przepis, którym zachwycicie całą rodzinę. Rozpływająca się w ustach dziczyzna, długo duszona w winie z grzybami i suszonymi śliwkami – po prostu przepyszna
karmelowyDziś przedstawiam wyjątkowy przepis, którym zachwycicie całą rodzinę. Rozpływająca się w ustach dziczyzna, długo duszona w winie z grzybami i suszonymi śliwkami – po prostu przepyszna
karmelowyNaleśniki mają coś takiego w sobie, że ze wszystkim są smaczne. Lubię je na słodko i na słono, smakują mi nawet z serem, chociaż normalnie za
karmelowyKrótko mówiąc...najlepsza pizza pełnoziarnista EVER. Robłam ją z tego przepisu już jakieś 100 razy (no dobra, może TROSZKĘ mniej) i za każdym razem wychodzi przepyszna
CzarnawisienkaJest to moja propozycja na zrazy inaczej. Polecam, są bardzo dobre. Płaty mięsa rozbić bardzo dokładnie, cienko. Doprawić solą, czarnym pieprzem, papryką słodką i ostrą. Przygotowanie
Kuchnia PokoleńKarkówka – jedno z moich ulubionych mięs, zawsze pyszna i soczysta Niestety przygotowuję je stosunkowo rzadko, gdyż do niskokalorycznych ono nie należy. Jednak raz na jakiś
karmelowyBiała kiełbasa z pieczarkami to proste danie, nie tylko na obiad. Składniki: -kiełbasa biała surowa -ok. 0,5 kg pieczarek -2-3 cebule -pieprz, sól, przyprawa warzywna -olej Cebulę kroimy w półplasterki a pieczarki w plasterki. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę. Dodajemy pokrojone pieczarki a kiedy pojawi się sosik przyprawiamy solą, pieprzem
Maminek kulinarnyFiladelfijska kanapka ze stekiem. Pełna sera, pełna mięsa, chrupiących warzyw. Chrupka i przypieczona z zewnątrz, kremowa, soczysta i aromatyczna w środku. Sposób na cudowne rozmnożenie kilku
Karo in the Kitchen