Czas zrobić zapasy na zimę, by chociaż trochę stały się wspomnieniem lata. Dzisiaj polecam przepis na sałatkę z ogórkiem selerem i papryką. Robiona pierwszy raz przeze
W kuchennym oknie EwyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Pasztet warzywny jest bardzo dobry – d laczego? Warzywa – od najmłodszych lat słyszymy, że zdrowe, że trzeba je jeść …
My Blueberry CornerSłodki sos marchewkowy był dodatkiem do jednego z ostatnich obiadów – kopytek ziemniaczanych nadziewanych mięsem. Według notatek mojej mamy sos ten jest świetnym dodatkiem do potraw
Magiczny GarnekMasło orzechowe Jest jednym ze sztandarowych produktów kuchni amerykańskiej, jego prostą
Miód i pieprzPolędwiczki wieprzowe to mięso, które wdzięcznie odnajduje się w bardzo różnych kompozycjach. Ta z tagliatelle niesie ze sobą dużą dozę delikatnych smaków i aromatów, które razem
zobacz ich smakOgłaszam wszem i wobec że w dniu takim jak dziś mogę wszystko, wszystko jest dziś dozwolone. A dlaczego? dziś są moje urodziny, osiemnaste rzecz jasna i
Moje Małe CzarowanieMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Obca nazwa? Ale składniki dobrze znane, a smak przyjemnie zaskakujący. Relish to posiekane, gotowane i marynowane warzywa i owoce. Sos …
My Blueberry CornerGołąbki z farszem jajecznym bez gotowania Lato , to czas lekkich zielonych posiłków . Najsmaczniejsze jest to co zbierzemy z własnego ogrodu , działki czy balkonu . Dzisiejsza propozycja jest
Ogrodnik w podróżySkładniki: orzeszki ziemne (30 dag) kakao (1 łyżka) cukier trzcinowy (1 łyżeczka) olej z pestek winogron (2 łyżki) Czas przygotowania: 10 min. Przygotowanie: Do naczynka blendera
Weganka gotujeSkładniki: cieciorka (1 puszka) sezam (3 łyżki) czosnek (1 ząbek) oliwa z oliwek (2 łyżki) sok z cytryny (2 łyżki) woda (2 łyżki) świeża natka z
Weganka gotujeSkładniki: suszone pomidory z żurawiną w zalewie (100 g) świeży szpinak (1 garść) Czas przygotowania: 3 min. Liczba porcji: na ok. 10 kromek Przygotowanie: Do suszonych
Weganka gotujeWyobraźcie sobie piękny las, lekkie mgły, szelest liści, zapach igliwia i uroczych grzybiarzy zbierających do wiklinowych koszy dary lasu. Fajnie, nie? Jest sielsko, anielsko, wręcz idyllicznie
ladykitchenSkładniki: 20 dag makaronu pełnoziarnistego około 8 liści jarmuży około 10 sztuk pomidorów suszonych oliwa (użyłam oliwy z pomidorów suszonych) 3 ząbki czosnku garść pestek słonecznika
Qchnia po prostuSkładniki: 1 wędzona makrela 4 korniszony szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Makrelę pozbawić ości i podzielić na kawałki. Korniszony pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać
Moja Galeria Smaku