pasta - 17303 przepisów (strona:982/1154)

Lasagne z sosem pomidorowo - kaparowym 153

Dzisiaj Światowy dzień makaronu, to i Niezły serwuje całką niezłą lasagne bo z kaparami i sosem pomidorowym. Mam nadzieję, że takie połączenie przypadnie Wam do gustu

Niezły Młynek
DOMOWY PASZTET PIECZONY / FASZEROWANE PIECZARKI 211

Zapach pieczonego pasztetu    kojarzy mi się ze świętami i choć daleko jeszcze do nich - to postanowiłam go dziś upiec. Żaden kupiony pasztet nie zastąpi

potrawyregionalne
GUACAMOLE 164

Awokado albo inaczej Smaczliwka wdzięczna . W niektórych krajach owoc awokado jest nazywany "owocem maślanym", ze względu na dużą zawartość tłuszczów.W jego składzie znajduje

potrawyregionalne
POWIDŁA ŚLIWKOWE 107

  Ostatni dzwonek na powidła śliwkowe . Idealnie pasują do ciast,naleśników i kanapek. Składniki: 3 kg. śliwki węgierki (dojrzałej,odchodzącej od pestki) 1 kg. cukru ( jak

potrawyregionalne
SMALEC DOMOWY 148

Wiem...większość z Was powie- że nie je smalcu!  K ażdy się zarzeka,że je tylko... sałatki,owoce i pije wodę. Oczywiście! To Ci

potrawyregionalne
TATAR Z KAPARAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 120

Tatar klasyczny już gościł na moim blogu (przepis TU ) ale dziś zaproponuję go w innej odsłonie. Trochę klasyki, trochę inspiracji...a smak jak zawsze rewelacyjny. Zapraszam

potrawyregionalne
TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA 144

Dziś na szybko;-) bo i przekąska szybka...ale za to jaka smaczna! Kupiłam plastry wędzonego łososia. Pokroiłam go,dodałam koperek i polałam oliwą z oliwek. Jeszcze

potrawyregionalne
PIECZONY CZOSNEK W OLIWIE Z ZIOŁAMI 129

Czosnek To moje ulubione warzywo, najaromatyczniejsze i zdrowotne dobrodziejstwo,  choć towarzysko może zaszkodzić ;-) Jest on niezastąpiony w mojej kuchni.  Wszyscy znamy

potrawyregionalne
MASŁO CZOSNKOWO-KOPERKOWE Z ANCHOIS 128

Pyszne masło czosnkowe ze świeżym koperkiem. Idealne do świeżego chlebka,grzanek lub warzyw np.szparagów. Do tego fileciki anchois i ząbek czosnku.Pycha!  Zapewniam,że zjecie

potrawyregionalne
PESTO Z BROKUŁ 141

Tradycyjne włoskie pesto przyrządza się z bazylii. Proponuję pesto z innego zielonego warzywa - brokuł. Jest zdrowe, zielone i naprawdę smaczne. Składniki: różyczki brokuł oliwa z oliwek

potrawyregionalne
SALSA Z BAKŁAŻANA POMIDORÓW I ŚWIEŻEJ BAZYLII 160

Salsa z pieczonego bakłażana , duszonych pomidorów z dodatkiem czosnku i świeżej bazylii. Idealna do zapiekanek, lekka, zdrowa i pyszna. Składniki: bakłażan jeden duży lub dwa,trzy

potrawyregionalne
WIOSENNY SEREK Z MIĘTĄ RZODKIEWKĄ I OGÓRKIEM 93

Dziś wiosennie, zielono i zdrowo. Szybki pomysł na pyszne śniadanko. Do białego serka można dodać właściwie wszystko na co macie ochotę. Ale koniecznie dodajcie listków świeżej

potrawyregionalne
DŻEM TRUSKAWKOWY 160

  Nie ma to jak w zimowy dzień otworzyć pachnący, pełen słodkich truskawek słoiczek. Dżem truskawkowy   można używać do kanapek, naleśników,ciast. Najlepszy jest ten

potrawyregionalne
DŻEM RABARBAROWY Z IMBIREM I CYTRYNĄ 110

Rabarbar mimo,że ma kwaskowaty smak idealnie nadaje się na dżem. Dodatek świeżego korzenia imbiru i cytryny daje naprawdę wspaniały smak. Kwaskowaty i słodki zarazem. Można

potrawyregionalne
NUTELLA DOMOWA czyli KREM ORZECHOWO CZEKOLADOWY 140

Ptasie mleczko i nutellę mogłabym jeść w ilościach hurtowych ;-) Moje uwielbienie do słodyczy jest moją słabością... ale kto ich nie ma? Ale od dziś nutelli nie

potrawyregionalne