...inaczej czosnkowy majonez. Bardzo go lubimy i zawsze szykuję go do domowych zimnych i ciepłych przekąsek, typu nuggetsy, sery w panierce, przekąski z ciasta francuskiego, wędlin
Zasmakuj KuchniPesto do różnego rodzaju makaronów na ciepło oraz na kanapki. Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 4 Składniki: 50 g suszonych pomidorów w
KuchniaWeDwoje.plNależy do grupy sosów zimnych. Majonez spełnia się nie tylko w sałatkach, szczególnie jarzynowej, z tuńczykiem czy kurczakiem, także jako dodatek do sałat, przekąsek, zimnych mięs
Zasmakuj KuchniNajprostszy dressing powstaje z połączenia oliwy, pieprzu, soli i ulubionych ziół. Można dodawać sok z cytryny, ocet winny, cebulkę bądź musztardę - kwestia smaku, gustu, czy
Zasmakuj KuchniSKŁADNIKI: 4 jajka 3 ogórki konserwowe 4 rzodkiewki 2 łyżki suszonego koperku Sól i pieprz do smaku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu PRZYGOTOWANIE
Gotowanie PatkiW ątróbka to doskonałe źródło żelaza, cynku, witamin z grupy B i białka. W połączeniu z chudym mięsem indyczym stanowi bardzo wartościowy posiłek. Pasztet z dodatkiem
Pyry na GazSos pieczarkowy przygotowuję dość często. Gęsty, śmietanowy, doskonale pasuje jako dodatek do wszelkich pieczonych czy duszonych mięs, makaronu, ziemniaków, placków ziemniaczanych, klusek śląskich czy gołąbków. Polecam
Kuchnia z widokiem na ogródWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki: 275 g twarogu półtłustego, mały jogurt naturalny, pęczek rzodkiewki
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 8 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki: 20 dag tar tego sera żółtego, 5 jajek ugotowanych
JejKuchniaPolecam pyszny schabik nadziewany mięsem mielonym i suszonymi śliwkami. Roladę można podać na ciepło z dodatkami jako danie obiadowe a po wystudzeniu jako wędlinkę na kanapki
Monia miesza i gotujeJeden z podstawowych imprezowych sosów (obok pomidorowego, barbecue i pesto) do przekąsek i nie tylko. Pasuje do mięs, tortilli, kebabów, guesadilli, przystawek z
Zasmakuj KuchniSezon na awokado mamy w pełni ! Bardzo lubię to warzywo - tylko czy na pewno jest to warzywo ? Jedni twierdzą, że jest to owoc, inni, że jednak
Kulinarne przygody GatitySos jogurtowy z miętą Na fali coraz popularniejszych i tańszych jogurtów sojowych, postanowiłem coś na ich bazie zrobić. Na pierwszy ogień poszedł sos jogurtowy z miętą
BlendmanPołączenie ze sobą (kto by pomyślał?) passaty, majonezu i słodkiej konfitury dało tyle radości, że do chrupiących domowych nuggetsów nie mogliśmy się jej wręcz oprzeć! Salsę
Zasmakuj KuchniSkładniki: 5 jaj 1 wędzona makrela zielona część pora (około 15 cm) 3 łyżki majonezu sól świeżo mielony pieprz kolorowy Sposób wykonania: Pora czyścimy, kroimy w
Qchnia po prostu