papryka - 32566 przepisów (strona:1533/2172)

Curry ze słodkimi ziemniakami i kalafiorem 148

kalafiora – 2 duże marchewki – 1 łyżeczkę oleju – 1 filiżankę soczewicy – 1 puszkę mleka kokosowego – 4 małe pomidory – sól, pieprz, curry, zmielone chilli, słodką paprykę, kminek – garść natki pietruszki – opcjonalnie: orzechy cashew do posypania wierzchu Proces gotowania zaczynamy od przygotowania warzyw. Pozwólcie sobie na bycie leniwym i nie obierajcie słodkich ziemniaków i marchewek

Szybko Tanio Smacznie
Cygański bigos 134

wędzonej kiełbasy, 50 dag pieczarek, 50 dag cebuli, 4 korniszony, 1 duża pietruszka, 5 wędzonych śliwek ( lub suszonych), mały słoiczek koncentratu pomidorowego ( 20 dag), sól, pieprz, słodka czerwona papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, maggi, olej Sposób przygotowania: Kiszoną kapustę trzykrotnie płuczemy, następnie odciskamy i siekamy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą  ( ma przykryć kapustę), solimy i gotujemy

Nie tylko w kuchni
Gulasz cebulowy 142

delikatne mięso - pyszny i prosty gulasz, który "robi się sam". Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego gulaszowego, 6 dużych cebul, 5 - 6 ząbków czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, czerwona słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, mąka, olej Sposób przygotowania: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i mąką. Dokładnie obsmażyć na rozgrzanym oleju, zdjąć z ognia i przełożyć

Nie tylko w kuchni
Wieprzowy gulasz na piwie. 125

delikatnym akcentem piwa i imbiru. Składniki: 700 – 800 g wieprzowego mięsa gulaszowego, 1 pietruszka, 1 marchewka, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, kostka mięsna, sól, pieprz, ostra i słodka papryka w proszku, ziele angielskie, liść laurowy, imbir, 300 ml piwa, olej lub smalec, czubata łyżka mąki Sposób przygotowania: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać

Nie tylko w kuchni
Krokiety z maślakami i ziołami prowansalskimi 170

jajka, 1 czubata łyżeczka ziół prowansalskich, 1/3 łyżeczki soli Na nadzienie: około 300 - 350 g małych maślaków, 1 cebula, około 60 - 70 g żółtego sera, sól, pieprz, słodka papryka w proszku, zioła prowansalskie, Dodatkowo: 2 jajka i bułka tarta na panierkę, olej do smażenia Sposób przygotowania: Przygotować naleśniki - mleko i wodę wlać do miski, dodać jajka, sól i zioła prowansalskie

Nie tylko w kuchni
Kacze nóżki pieczone w jabłkach i jarzębinie 138

przesmażam. Pyszny dodatek do mięs gotowy! Składniki: 4 nóżki kacze (waga około 1 kg), 2 małe kwaśne jabłka, 2 łyżki jarzębiny przesmażonej z cukrem lub miodem , sól, pieprz, papryka słodka i ostra w proszku, majeranek Sposób przygotowania: Nóżki opłukać i osuszyć. Natrzeć porządnie solą i przyprawami (nie żałujemy majeranku). Wklepać przyprawy w mięso i odstawić na kilka godzin w chłodne

Nie tylko w kuchni
Domowa szynka w przyprawach i soku z pomarańczy 155

wcale nie jest słodka.   Składniki: 2 kg szynki sok z 1 pomarańczy (na koniec do polania szynki przed pieczeniem) gałązka rozmarynu ziele angielskie lubczyk majeranek bazylia jałowiec słodka papryka zioła prowensalskie wyciśnięte 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek oliwa z oliwek z pomarańczami Lidl - Tydzień Grecki Przygotowanie: Z oliwy i przypraw przygotować marynatę. Wszystkie przyprawy po większej szczypcie

Lili w kuchni
Maca, Pałanica, Podpłomyki – przepis 239

suchej patelni. Uwagi Podpłomyki można również upiec na kamieniu do pizzy w piekarniku, na grillu czy ognisku. Bardzo ciekawym rozwiązaniem jest dodawanie do ciasta różnego rodzaju dodatków takich jak papryka ostra, czarnuszka czy ziół. Można spożywać na sucho lub z dodatkiem miodu, twarogu, czy różnego rodzaju sosów

Mr. Taste
Wołowina z woka z sosem hoisin 88

Dania z woka są szybkie, zdrowe i smaczne. Nie inaczej jest w tym przypadku. Doskonałą polędwica wołowa połączona z klasycznymi dodatkami jak: papryka, czerwona cebula i peperoni daje za każdym razem dobry efekt. Smaku dopełnia klasyczny sos hoisin, który dodaje daniu słodkiej i owocowej nuty

Milion Smaków
Piekielny Ryż 171

Zapraszam do wypróbowanie pysznego Przepisu na Piekielny Ryż. Mega smaczne urozmaicenie Twojej Diety . Polecam Pan Sylwetka :) - SKŁAD - ✔ 300 g Ryżu ✔ 550 ml Wody ✔ 100 g Buraków ✔ 5 g Ostrej Papryki ✔ Sól - WARTOŚCI ODŻYWCZE - Kalorie 1071 Węglowodany 237 g Białko 23,7 g Tłuszcze 2,7 g ZOBACZ PRZEPIS

Sylwetka Od Kuchni
Pyszna Pita z Brązowymi Pieczarkami 210

panierka do kurczaka ja dałam Chińską (pierwszy ale nie ostatni raz) Garść rukoli i świeżego szpinaku Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy: słodka papryka, pieprz, sól, czosnek granulownany 1 ząbek czosnku  Sposób Przygotowania: Na początku bardzo aromatyczne brązowe pieczarki- ja robiłam je pierwszy raz. Pieczarki myjemy ale nie obieramy ze skórki! Pieczarki kroimy

Gotowanie Patki
Rzodkiewianka,czyli surówka z białej rzodkwi 108

Składniki: biała rzodkiew jabłko natka pietruszki suszona papryka słodka suszona sól, pieprz jogurt typu greckiego lub bałkańskiego opcjonalnie: chrzan tarty Przygotowanie: Rzodkiew i jabłko zetrzeć na grubych oczkach tarki. Posypać przyprawami i doprawić solą do smaku. Dodać ze dwie łyżki jogurtu. Można podkręcić smak łyżeczką lub dwoma chrzanu tartego. Pysznie

Karczma Honorietty
Gulasz wieprzowy 237

przepis może stanowić podstawę różnych pysznych wariacji - można np. dodać do gulaszu pieczarki lub w sezonie leśne grzyby. Pyszny, treściwy, lekko pikantny gulasz. Dzięki podsmażonej na patelni papryce po pierwsze smakuje doskonale, a po drugie ma fenomenalny kolor - cały sekret tego koloru tkwi właśnie w tej parpyce :) Powiedziałabym, że to taki trochę gulasz w stylu węgierskim, dlatego podałam

Kraina Tysiąca Smaków
SMAŻONY KALAFIOR W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 409

mąka – ok. 1 szkl * mleko – 1 szkl * woda gazowana – 0,5 szkl * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka * duże jajko – 1 szt * sól, pieprz , chili, papryka słodka, kurkuma * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Oczyszczonego kalafiora gotujemy na półtwardo w lekko osolonej wodzie, suszymy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i przyprawami, dodajemy jajko, wodę oraz mleko

Ostra na Słodko
Zupa krem z selera i gruszki 186

styczeń. Te miesiące zawsze ciągną się w nieskończoność.  Jesienne chłodniejsze temperatury każą nam stać w kuchni i doprawiać wszystko cynamonem. Albo pić gorące kakao. Albo dosypać więcej ostrej papryki do gulaszu.  A ja wcale się temu nie sprzeciwiam. Gotuję rozgrzewające zupy kremy i zabieram je ze sobą do pracy. Robię kotleciki mielone z dodatkiem kaszy i z radością

bistro mama

Proponowane wyszukiwania