pączki - 10995 przepisów (strona:473/733)

Pączek dla Ciebie 2015 179

Witam Jutro Tłusty Czwartek. Czy macie już gotowe pączki, faworki lub oponki? Na pewno będą pyszne. Ja także przygotowałam dla Was smaczną niespodziankę. Zapraszam: KLIK Smacznego. Aleex

W mojej kuchni
Langosze wg Aleex 185

wierzchu delikatnie mąką i zostawić na ok 45-60 min do wyrośnięcia. Przykryć ściereczką. 4. Po wyrośnięciu rwać kawałki, rozciągnąć w palcach i rzucać na olej. 5. Piec jak pączki na głębokim oleju. Odsączyć na ręczniku papierowym. 6. Podawać na słodko, z konfiturą, ale świetnie też smakują z sosem czosnkowym lub sałatką. Smacznego

W mojej kuchni
Kurczak w sosie kurkowym wg Aleex 196

także pędzi jak szalony? Nie wiem, kiedy minął poprzedni tydzień, a już kolejny stoi za progiem. Fakt, miałam sporo na głowie, bo po raz kolejny przystąpiliśmy do akcji „Szlachetna paczka”. Przez cały tydzień segregowaliśmy różne produkty z nauczycielami i uczniami, jeździłam także po sklepach, aby znaleźć jak najlepszy i w dobrej cenie sprzęt AGD. W weekend nadrabiałam zaległości w pracach

W mojej kuchni
VI konkurs urodzinowy bloga 149

publikację. 4. W tytule maila wpisać - VI konkurs urodzinowy bloga. Na Wasze maile czekam do 09. stycznia 2016 r. do północy. 10 stycznia 2016 r. ogłoszę zwycięzcę. Uwaga: paczki z nagrodami wysyłam tylko na terenie Polski. Powodzenia !!! Aleex Źródło zdjęcia: Internet

W mojej kuchni
KAKAOWE KULECZKI W KOKOSIE 171

firmy CUKRY NYSKIE , natomiast aromatu dodał dżem wiśniowy Dagoma.       SKŁADNIKI 200 g masła, ok. 1/3 szkl. cukru, 1 łyżka dżemu wiśniowego Dagoma , 1 łyżka kakao, 2 paczki herbatników regionalnych Petit Beurre Blacky od Cukry Nyskie , 2 łyżki wódki, wiórki kokosowe  WYKONANIE Miękkie masło ucieramy z cukrem. Herbatniki drobno kruszymy, dodajemy do masy., następnie dodajemy dżem

słodki bratek
Chałka z waniliową kruszonką 168

Dzisiaj cały dzień chodziło za mną coś słodkiego, ale nic z masami, bo po świętach mam lekki przesyt. Mając w lodówce paczkę drożdży zakręciłam chałkę. I muszę przyznać, że już mało co zostało, bo ciepła chałka z masełkiem smakuje wszystkim :) Składniki: ciasto - 275 g mąki pszennej - 20 g drożdży - 1 łyżka masła - 1 jajko - 6 łyżek ciepłej wody

Zainspirowana w kuchni
Ciasto z kaszy manny (z bananem i żurawiną) 183

kostki masła 3/4 szklanki kaszy manny (135g) 1/2 opakowania cukru waniliowego Polewa:   60g masła/margaryny 4 łyżki cukru 3 łyżki mleka 2 łyżki kakao Dodatkowo: ok 4-5 paczek herbatników Opcjonalnie:  bakalie, owoce (u mnie banan i suszona żurawina) Blaszkę wyłożyć papierem i ułożyć pierwszą warstwę herbatników. Z 1/2 litra mleka odrobinę odlać i rozrobić w nim kaszę

Di gotuje
Hummus z suszonymi pomidorami 136

poszalałem i ugotowałem sporo ciecierzycy. Zrobiłem już klasyczny hummus oraz pastę bezjajeczną, a teraz czas na hummus z suszonymi pomidorami. Wybrałem je jako dodatek, ponieważ znajdowały się one w paczce, o której wspomniałem kilka wpisów wcześniej. Była to też świetna okazja, aby porównać droższe pomidory ekologiczne z tańszymi „normalnymi”, które miałem w szafce. Szczerze powiedziawszy sądziłem, że różnice

Blendman
letni torcik bez pieczenia 186

tego torcika użyłam zapasu mrożonych owoców ale jeśli tylko pojawią się świeże jagody, maliny i truskawki to taki deser będzie smakował jeszcze lepiej.  *tortownica 26 cm Składniki: 1/2 paczki biszkoptów okrągłych 3/4 szklanki malin  1/2 szklanki jagód 3/4 szklanki truskawek 300 ml śmietanki kremówki galaretki: malinowa, fioletowa, truskawkowa 3 łyżki cukru owoce: śliwki, kiwi, banany lub inne Maliny

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kluski gotowane na parze 180

wyrobić ciasto, dodać stopione masło i ponownie wyrobić. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Gdy ciasto będzie gotowe, posypujemy ręce mąką i formujemy kluski wielości małych pączków i wykładamy na stolnice, ponownie je przykrywając, ponieważ nadal będą rosnąć. Rada: w przypadku klejenia się ciasta do rąk, należy podczas jego formowania posypać systematycznie dłonie mąką. Do szerokiego garnka

Smaczne Potrawy
Ciasto wesoły słonecznik 193

złoty kolor, ale od czasu do czasu pomieszać. Masło utrzeć na gładko dodać kajmak i ponownie zmiksować. Do masy dodać 3/4 wystudzonego zrumienionego słonecznika i dokładnie wymieszać. Dodatkowo 1 paczka herbatników 100 g czekolady Składanie ciasta 1 blat biszkoptu 1/2 masy 1 blat biszkoptu pozostała część masy (ale zostawić dwie czubate łyżki) herbatniki posmarować delikatnie masą  posypać resztą słonecznika

O kuchni z uczuciem
WIŚNIOWO MAKOWA FANTAZJA 208

ajerkoniakowy 1 budyń waniliowy,  1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej,  ½ l mleka,  5 łyżek cukru,  1 kostka masła,  ½ szkl. ajerkoniaku Dodatkowo 2 paczki herbatników,  wiórki kokosowe,  polewa czekoladowa WYKONANIE Ciasto kruche z bezą: Mąkę mieszamy z proszkiem, następnie siekamy z margaryną, dodajemy żółtka i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy i kładziemy na blaszkę

słodki bratek
SEROWE PĄCZUSIE 174

szybkie w przygotowaniu małe pączki serowe na tłusty czwartek     SKŁADNIKI 2 jajka, 250 g tłustego sera, 1 ½ szkl. mąki pszennej, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej, 2 łyżki gęstej śmietany, 3 łyżki wódki, olej do smażenia WYKONANIE Jajka ubijamy z cukrami, dodajemy zmielony twaróg i śmietanę

słodki bratek
ŁACIATY JAGODOWIEC BEZ PIECZENIA 216

Możemy wyciąć okrągłe mini torciki lub pokroić ciasto w kwadraty. Nie miałam świeżych jagód, więc użyłam konfitury jagodowej, ale w sezonie polecam użyć świeżych jagód. Zapraszam!!!   SKŁADNIKI  paczka biszkoptów, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 250 g serka mascarpone, 400 ml kremówki, 2 łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru pudru, 4 łyżki konfitury jagodowej domowej WYKONANIE 1. Formę

słodki bratek
Kwaśnica 267

zalewamy ok. 1 litrem wody. Dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gdy żeberka zmiękną dodajemy niepokrojoną kapustę kiszoną. Kapusta kiszona a kapusta kwaszona… w sklepowych wiaderkach czy paczkach bardzo często mamy do czynienia z kapustą kwaszoną. Jaka jest różnica pomiędzy nią a kiszoną? Kapusta kiszona ulega zakwaszeniu poprzez naturalny proces fermentacji. Natomiast kapusta kwaszona swój kwaśny smak zawdzięcza dodatkowi

Jacob Tastes

Proponowane wyszukiwania