To chleb najprostszy z najprostszych. Musimy tylko łyżką wymieszać ciasto, zostawić na dwie godziny do wyrastania i upiec. Tak przygotowany chlebek jest pyszny, ma bardzo chrupiącą
Plate of JoyNasiona chia, czyli szałwii hiszpańskiej są częstym gościem w deserech w naszym menu. Ten przepis najprostszy jaki można wymyśleć znalazłam tutaj [ klik ] i budyń tak zrobiony
Moje Małe CzarowaniePaella czyt. paeja to danie kuchni hiszpańskiej z ryżu i dodatków. Ja przygotowałam paellę z makaronu wygladem przypominającego ryż. W rezultacie takiej podmiany wyszło danie pyszne
Moje Małe CzarowanieTarta to najszybsze ciasto świata przynajmniej dla mnie. Wystarczy wylepić blachę ciastem, zrobić jakieś płynne wnętrze, dodać owoce i do pieca, potem już tylko zajadamy i
Moje Małe CzarowanieJak już chyba wiecie wszelakie smarowidła to moje ulubione śniadanie. Pesto może być nie tylko smarowidłem ale i pysznym daniem w połączeniu z makaronem czy ryżem
Moje Małe CzarowanieWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bardzo smaczne bułeczki a’la hot- dogi z parówką, papryką i ogórkiem. Smakują na ciepło jak i
Marta GotujeTakie danie sobie wymyśliłam mając nadmiar sałaty . Makaron szybko się przygotowuje bo nie trzeba go gotować tylko sparzyć a do tego pesto z sałaty, orzeszki piniowe
Moje Małe Czarowaniejogurtowy owsiany szejk z nerkowcami; mus bananowy i truskawkowy Miało być w paski, ale truskawki się zbuntowały, no cóż, bywa :P Swoją drogą jak
More food, love and dreamsDziś na blogu nowość :) Każdy z nas zna płatki owsiane, ale czy próbowaliście kiedyś płatków orkiszowych? Są to płatki uzyskiwane z ziarna orkiszu. W sklepach znaleźć
Chocolate Muffin BlogAbsolutnie pyszna granola. Ja nie wiem dlaczego dopiero teraz ją zrobiłam. Przepis bardzo prosty, składniki w zasadzie dowolne, a śniadanko potem bardzo pyszne i zdrowe :)
DiteczZnalazłam tę babę u "pieguska" [ klik ] i o dziwo jej baba nie przypadła do gustu natomiast ja jestem nią zachwycona . My uwielbiamy serniki wszelakie
Moje Małe CzarowanieBrownie z malinami Dziś blog obchodzi 4 urodziny! To właśnie 11 kwietnia 2011 roku opublikowałam pierwsze posty, nie zakładając, że tak się w to wciągnę, a
Moje QulinariaTakich babeczek to można zjeść całkiem sporo takie one pyszne i do tego takie wilgotne. Są to babki dla wielbicieli kokosu we wszelakiej postaci, mnie przypominają
Moje Małe CzarowanieRenata napisała : ....do niej się wraca....ona miała recję. Ta baba to mistrzowski wypiek. Jest wilgotna w środku, powiedziałabym że listkuje się jak croissanty. Jest wytrawna
Moje Małe Czarowanie