Mleka kokosowego używam sporo bo bardzo mi podchodzi jego smak po prostu. Nadaje potrawom jedyny i niepowtarzalny smak i aromat. W kuchni tajskiej, czy wegańskiej jest
Moje Małe CzarowanieTeraz latem podczas upałów potrzeba nam więcej napojów które wzbogacą nasz organizm o składniki mineralne gdyż po prostu więcej się pocimy i musimy uzupełnić niedobory. Doskonałą
Moje Małe CzarowanieAromatyczne, puchate, delikatne, słodko - kwaskowe - takie są te moje placuszki. Porzeczki czarne zajadam jak szalona, zawsze je lubiłam choć większość osób mnie wyśmiewało mawiając że zajadam
Moje Małe CzarowaniePrzepis autorski (mój). Ciasteczka są pyszne i już podczas pieczenia kuszą swoim obłędnym aromatem. Kokos i pistacje.... Mmmm... Idealnie komponują się z karmelem, czekoladą lub po
Di gotujeSmaczna propozycja na dorsza, czyli Merluzzo italiano. Post Merluzzo italiano pojawił się poraz pierwszy w PanCook - Przepisy Kulinarne .
PancookZa nami pierwszy odcinek programu tvp abc “Niejadki i inne przypadki”, w którym rozmawialiśmy o wpływie białego cukru na dziecięcy organizm. Kto z Was oglądał? 🙂 Cukier
WiszniówkaZaglądam do lodówki, a tam.. prawie pusto. Jest w niej tylko kilka produktów, smętnie oczekujących na zakończenie ich przydługiego już żywota. Znacie ten obraz? O
WiszniówkaPrzepis pochodzi od sąsiadki mojej Babci. Ciasteczka są kruchutkie i delikatne. Piekła je moja Babcia, Mama, a teraz ja. Warto. Składniki 45 dag maki 1 kostka
czarrna od kuchniTo ciasto zobaczyłam już dawno i zawsze mi tak jakoś schodziło że nie mogłam go upiec, czekało w kolejce na.....wino Monte Santi z którym smakuje
Moje Małe CzarowanieNie często udaje mi się zakupić ciasto Phyllo a jak już je znajdę to zaraz musi być wykorzystane. Tym razem tureckie ciasteczka pod nazwą Turban Sułtana
Moje Małe CzarowanieNa śniadanie często zajadamy kaszę jaglaną z owocami. Dziś proponuję jaglankę z jabłkiem i cynamonem. Pyszna kasza dodaje sporo energii na letni, upalny dzień, kumuluje potrzebną
Moje Małe CzarowanieDzisiaj kolejny bezglutenowy wypiek – niestety zawsze byliśmy uzależnieni od ciast w weekend więc po przejściu na dietę bezglutenową staramy się tę tradycję
Kuchenne WariacjeInspiracją do przygotowania gofrów na śniadanie była paczka od sklepu Fanex, a w niej pyszny sos czekoladowy, gęsty, o intensywnym smaku i zapachu czekolady. Pierwszym skojarzeniem
czarrna od kuchniDziś zabieram Was w kierunku Libanu! Jedną z najbardziej popularnych potraw w krajach arabskich jest Tabbouleh – odmiana sałatki warzywnej z kaszy bulgur, z dodatkiem cebuli
Ostra na SłodkoDziś mamy dla Was przepis z książki „Smaki Izraela” na pyszny i słodki tort czekoladowo-kokosowy, a do tego idealny dla osób na diecie
Kuchenne Wariacje