Podobno bez cynamonowych gwiazdek święta dla Niemców się nie liczą. Kiedy ich próbuję, to zgadzam się z nimi w stu procentach - jest w ich smaku coś
zadanie-gotowaniePo domowym maśle orzechowym przyszedł czas na kolejną odsłonę, czyli krem z migdałów. Niestety pracuje się z nim gorzej, bo migdały miałam dość suche i powinnam
FitKotTrudno mi uwierzyć, że była kiedyś jakaś słodka rzecz popularniejsza od czekolady...a jednak! Marcepan znany jest już od czasów średniowiecza, a do Europy przywędrował prawdopodobnie
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚwięta coraz bliżej więc pewnie większość z nas zastanawia się już co można na nie podać. Oprócz tradycyjnego piernika i pierniczków możemy przygotować babeczki. Ich
CzarnawisienkaDziś zapraszam na pyszne, kruche, maślane ciasteczka z dodatkiem uprażonych ziaren słonecznika w słodkiej, miodowej otoczce. Dzięki dodatkowi skórki pomarańczy zyskują wyjątkowego, odświeżającego
Rozpustne gotowanieTeraz batony leżą w każdym sklepie i kiosku nawet w najbardziej zapadłym kącie. Są wszędzie i właściwie trzeba się przed nimi bronić. Kiedyś były... wcale ich
zadanie-gotowanieNiby zwykłe opiekane kanapki tostowe, ale o specyficznym smaku chrupiącego masła orzechowego z jabłkiem. Kiedyś robiłam bardzo podobne z bananem. Te z
To co kochamZapraszam na pyszną przekąskę, którą pamiętamy z dzieciństwa :) Chyba każdy z nas jadł kiedyś szyszki w karmelu, kupowane w zielonym opakowaniu, takie ze szkolnego sklepiku... ich
Chocolate Muffin BlogMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Wietnamska sałatka z wodnym szpinakiem była daniem na kolacji przygotowywanej przeze mnie i mojego męża w Hanoi podczas lekcji gotowania …
My Blueberry CornerPrzepis na potrawę pochodzi z książki Dominiki Wójciak "Warzywo". Znalazłam go u Thiessy i zauroczył mnie, dlatego czym prędzej kupiłam dorodną sztukę kalafiora i
Moje Małe CzarowanieBakaliowe blaty przełożone budyniowym kremem i brzoskwiniami, to pyszne połączenie, które jeszcze lepszego smaku nabiera podane ze schłodzonym, owocowym winem Monte Santi – ma piękny, intensywny
czarrna od kuchniDyniowego szaleństwa ciąg dalszy i tym razem zapraszam na pyszny krem. Krem używam do deserów, ciast a także zajadam łyżką wprost ze słoika albo smaruję krakersy
Moje Małe CzarowanieWszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe CzarowanieMakaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować
Moje Małe CzarowanieWłoskie, chrupiące CANTUCCINI Z MIGDAŁAMI to świetny deser do czarnej,... Artykuł Cantuccini z migdałami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE