Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Bagietki, croissanty, brioche to najczęściej spożywane pieczywo przez Francuzów. Najczęściej serwowane jest z dodatkiem dżemu lub nutelli. Ja mam dzisiaj
Marta GotujeMam dzisiaj wolny dzień i postanowiłam rozpieścić się pysznym śniadaniem. Croissanty stanowią świetną bazę do kanapek, co niektórych może dziwić, bo kojarzą się bardziej z wypiekami
Przepisy AleksandryOstatnimi czasy przyrządzamy sporo wołowiny. Bo mięso wołowe jest dobre i zdrowe. Chociaż wieprzowe też jest dobre 😉 szczególnie boczek. No ale miało być o wołowinie. Wiadomo
slodkokwasnaplSałatka dostała nazwę jesiennej, ponieważ wszystkie składające się na nią składniki są dostępne jesienią i zimą. Jest ona też doskonałym pomysłem na wykorzystanie niezjedzonej pieczeni czy
Przepisy AleksandrySmalczyk wiejski z mięskem... W tym momencie żałuję tylko, że nie upiekłam sama chleba. Nigdy nie piekłam chleba, chyba muszę spróbować. A do tego chlebka domowy
Pelusiowa KuchniaKilka lat temu przestałam robić korniszony na zimę, w tym roku nabrałam na nie ochoty i okazało się, że zapodziałam swój przepis. Z pomocą przyszła mi
Przepisy AleksandryMój syn miał w sobotę urodziny, więc przygotowałam nasz ulubiony rodzinny obiad, między innymi pieczonego kurczaka, pieczone warzywa i wyrazistą surówkę z kapusty pekińskiej, która "
Przepisy AleksandryJak ja to lubię! To słodkie zaciemnianie materii. Zwodzenie! Obietnice bez pokrycia! I te popołudnia duszne, senne, zakropione strużką potu. Tyle razy sobie obiecywałem – nie
Mam To Na WidelcuNie bądźmy w kuchni tacy poważni. Przyda się nieco luzu i uśmiechu. Mama zawsze powtarzała – Nie baw się jedzeniem! Tylko dlaczego nie? Przecież taki oto
Mam To Na WidelcuPyszny i niezastąpiony sos tatarski z kaparami. Idealnie komponuje się z różnego rodzaju mięsami i daniami z grilla, którym nadaje oryginalnego smaku. Pasuje również do jajek
Oryginalny smakPatrząc na tytuł pomyśleliście: „będzie gorąco”. Jednak nic z tego. Z kurczaczego porno zostanie tylko kurczak. Można też bardziej światowo cziken. No i będzie
slodkokwasnaplW lipcu na południu polski towarzyszyły nam upały nie do wytrzymania. A w parze z wysokimi wartościami temperatury lenistwo u mnie również sięga zenitu. Pozwoliłam sobie
DiteczSkładniki: 1 wędzona makrela 4 korniszony szczypiorek 1 łyżka majonezu sól, pieprz Makrelę pozbawić ości i podzielić na kawałki. Korniszony pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać
Moja Galeria SmakuLato niby jest. A jak jest lato, to przyrządzamy chłodnik i wtedy robi się zimno. Zawsze. Co roku. W zeszłym tygodniu też 😉 Więc może jak zrobimy
slodkokwasnaplMoja przygoda z omletami rozpoczęła się późno.W domu nie było tradycji ich przygotowywania. Lubie robić takie małe jednoosobowe omlety, na małej patelni. Ładnie się prezentują
Plate of Joy