Naleśniki w nieco innym wydaniu bo z bananową nutą i kwaskowym musem jabłkowym. Można je podać na słodki obiad jak i na deser czy kolację, jak kto lubi. składniki: naleśniki 2 banany 1,5 szklanki mleka 1 szklanka wody 2 szklanki mąki 1 jajko 2 łyżki oleju 2 łyżki śmietany kwaśnej 12 % 2 łyżki cukru jabłkowy
Monia miesza i gotujeBiorę widelec i garnuszek z przygotowanym daniem, siadam przed telewizorem i zajadam. Oczywiście, gdy nikt nie patrzy ;) Moje spaghetti również bardzo zasmakowało mojemu Mężowi, więc czasem przygotowuje je na obiad w większej ilości. Ale poniżej podzieliłam się przepisem na porcję, którą robię sama dla siebie. A jaki jest Wasz produkt lub potrawa - pocieszyciel? Napiszcie w komentarzach! Mój makaron
Chilli Czosnek i Oliwałyżeczki miodu. Wszystko razem przez chwilę dokładnie mieszamy. Następnie wstawiamy do lodówki. Ja swój pucharek przygotowuję albo z samego rana, wówczas mogę się nim zajadać w formie deseru po obiedzie lub na kolację. Taki pucharek chia można również przygotować wieczorem i zjeść do na śniadanie. Pucharek powinien być w lodówce minimum 3 godziny. Gdy nasze nasionka odpowiednio napęcznieją przygotowujemy
Słodkie okruszkispsosób przygotowany filet, na orientalną nutę to najbardziej aromatyczna wersja podania kurczaka. Mięciutkie mięso zatopione w pysznym kokosowym sosie posmakuje każdemu. Świetna propozycja na smaczny i szybki obiad. Polecam! Składniki: 2 filety z kurczaka 1 cukinia 1/4 dynii Hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku mleko kokosowe - puszka 400 g 3 cm imbiru 2 łyżki oleju 1/2 jabłka sól, pieprz
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!niedzielny obiad przygotowałam pyszną pierś z kurczaka w pikantnej marynacie z warzywami. Piersi z kurczaka najpierw zamarynowałam, przesmażyłam przez chwilę na patelni, a później upiekłam razem z pokrojoną cukinią i papryką oraz groszkiem konserwowym. Do warzyw dodałam tę samą marynatę, co do mięsa. Mięso było wyborne, miękkie, delikatne i bardzo soczyste. Całość smakowała pysznie. Danie podałam z pieczonymi ziemniakami
Zakątek rozkoszy kulinarnychmyjemy i osuszamy. Kroimy na plasterki. Delikatnie pędzlujemy olejem i posypujemy przyprawami, z obu stron. Smażymy na teflonowej patelni bez dodatku oleju, do zrumieniania. Idealny dodatek do obiadu, jako zamiennik tradycyjnej surówki. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomitych kupnych, wprost idealne, bardzo aromatyczne i przede wszystkim wiemy co tak naprawdę w nich jest. Bardzo fajne jako samodzielna przegryzka bądź też dodatek do sałatek, kanapek czy obiadu. Polecam bardzo;) Składniki: 1 kg pieczarek łyżka soli łyżka octu 6 plasterków marchewki łyżeczka gorczycy 2 liście laurowe 4 ziarna pieprzu 1 mała cebula ewentualnie połowa
Krakowskie smaki Anijest słodko i jest ostro. Połączenie to sprawia, że ciężko oderwać się od talerza i znika w błyskawicznym tempie. Taki omlet jest też idealnym pomysłem na śniadanie, lekki obiad albo kolację. Gwarantuję, że nawet Ci, którzy na diecie nie są, z przyjemnością będą go zajadać! Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 1 porcja ) OMLET: * białko – 3 szt * mąka żytnia – 1 czubata łyżka
Ostra na Słodkocebuli znikła w moim domu w jednej chwili. Wszyscy domownicy byli zachwyceni ich smakiem. A ja ... zajadałam się ocalałymi resztkami podczas przeszukiwania książki kulinarnej. No cóż... idealna przekąska przed obiadem :) Więcej informacji znajdziecie na stronie producenta: http://www.chrupak.pl/ Pozdrawiam Was serdecznie. A ja wracam do chrupania
Słodkie okruszkiCzasem wystarczy tylko chwila, by przygotować smaczny i bardziej oryginalny obiad. Zapraszam Was na proste w wykonaniu, ale efektowne i smaczne roladki z kurczaka z serem i wędliną. Podane z zestawem ulubionych surówek i ziemniaczkami lub frytkami zadowolą nie jednego mięsnego łasucha. Spróbujcie. Składniki: 2 większe piersi z kurczaka 2 całe jajka klasy M 4 plasterki ulubionej wędliny (u mnie
Słodkie okruszkiczasu dodać tutaj posta...aczkolwiek Wasze pyszne śniadania obejrzałam :) W sobotę zdecydowałam się na spontaniczny wyjazd do Warszawy, wróciliśmy późno w nocy, wstałam o nieprzyzwoitej porze, śniadanie zjadłam na obiad, a potem zajęlam się innymi obowiazkami i tak jakoś wyszło, że tutaj nie zawitałam... :( Czeka mnie ciężki tydzień... Rozpoczynam go praktykami i sprawdzianem, jednym z pięciu...Mam dość
breakfast of dreamsjakoś się znalazły, na razie publikuje te bieżące, ale za stare też kiedyś się trzeba, choć może je zostawię na chwilę jakiejś niemocy, czy czegoś, swoją drogą niedługo nawet obiad będzie robiony przy ciemnościach za oknem, ah ta zima, a wy gotowi na nią? ^^ Miłej niedzieli Ps. Wszystko oprócz ostatnich bułeczek jest wegańskie, tak jakoś ostatnio samoistnie wychodzi
More food, love and dreamssobie tak i czekały na to aż coś z nich przygotuję. No i postanowiłam zrobić jak zwykle faszerowane. W sumie takie najbardziej lubimy. Taka cukinia może być podana na obiad lub ciepłą kolację. Z dodatkami możemy kombinować, dajemy co lubimy i komponujemy swoją wersję. Jeśli nie robiliście tego typu dań to polecam bo robi się szybko, nie są trudne
Ewa w kuchniMoje kolejne domowe wyroby z kategorii - wiem, co jem. Dzisiaj polecam schab faszerowany mięsem mielonym z indyka. Danie, które możemy jeść na zimno jako przekąskę i na gorąco do obiadu, np. z sosem grzybowym. SKŁADNIKI ok 1,5 kg schabu 1 łyżka sosu sojowego zioła typu: majeranek, cząber, tymianek. 2 ząbki czosnku Na farsz: 40 dag mięsa mielonego z indyka
W kuchennym oknie EwyDzisiaj zapraszam na przekąskę w stylu francuskim .To pomysł na urozmaicenie śniadania, a także na sycący obiad bądź aromatyczną kolację, a nawet lekką przekąskę. 40 dag kurek 1 cebula 8 jajek 2 łyżki kukurydzy 4 plasterki szynki Pół czerwonej papryki 4 łyżki śmietany 18 proc. łyżka kaszy manny 4 łyżki posiekanego szczypiorku łyżka masła masło i bułka tarta do formy
Podróż w kulinaria