Lubicie makarony?? Ja bardzo :) Lubię dania, które można sobie odgrzać wieczorem i smakują jeszcze lepiej niż w porze obiadowej, bo aromaty przypraw są jeszcze bardziej intensywne. Składniki na obiad dla 4 osób: - 35 dag grubego makaronu - 1 filet z piersi kurczaka - 1 pęczek cebuli dymki - 3 łyżki płatków migdałowych - 3 ząbki czosnku - sól - pieprz - słodka wędzona papryka - sos sojowy - ajvar
Apetyczna babeczkaponownie smarujemy marynatą i pieczemy kolejne 10 minut. Łącznie mięso pieczemy przez 1 godzinę i 10 minut *** *** W czasie pieczenia mięsa polecam jednocześnie upiec w piekarniku pyszne ziemniaczki do obiadu, przepisy znajdziecie TUTAJ *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: KURCZAK PIECZONY W MAJONEZOWO-KETCHUPOWEJ MARYNACIE PRZEPIS TUTAJ KURCZAK ZAPIEKANY Z RYŻEM I WARZYWAMI PRZEPIS TUTAJ KURCZAK PIECZONY W MAŚLANCE PRZEPIS TUTAJ
Blog z Apetytemdaje piękny kolor. Racuchy są puszyste i wilgotne. Pycha. Moje dzieci zjadły po dwa… tym bardziej że powiedziałam, że to coś w rodzaju pączka Danie idealne na obiad, śniadanie czy kolację. Racuchy można jeść na ciepło i na zimno. I łatwo zabrać ze sobą np do szkoły! Jeśli i wy macie swoje pomysły na „ukrywanie” marchewki podzielcie
Kulinarna Patilogiaobiadowych! Najlepszej jakości łosoś, świeże, soczyste pomidory i ugotowany al dente makaron – takie trio, które sprawia, że nie chcę odrywać się od talerza! Jest świetnym pomysłem zarówno na obiad, jak i romantyczną kolację. Spróbujcie! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * tagliatelle – 300 g * wędzony łosoś – 100 g * szalotka – 1 szt * pomidory koktajlowe – 100 g * oliwa z oliwek
Ostra na SłodkoZupa pomidorowa z parówkami i pieczarkami to pomysł na szybki obiad, gdy nie mamy czasu na stanie w kuchni, a potrzebujemy zjeść coś ciepłego i treściwego. Niecałe 30 min. i zupa gotowa! W smaku jest naprawdę smaczna, choć początkowo podchodziłam do niej bardzo sceptycznie. Zupa jest też dość tania, ale nie polecam oszczędzać na parówkach, tylko wybrać te najlepszej jakości
Kuchnia MagdaLenyPrawdziwa bomba zdrowia w jednej surówce. Jarmuż, tofu i pestki świeżego granatu. Dodajmy do tego świeżą rukolę, sos winegret i mamy świetny dodatek do obiadów. Pasuje do wszystkich dań, które są delikatne (na przykład kurczaka w klasycznych daniach). Co ważne, da się ją zrobić w 15 minut (a nawet w 10 jak się pospieszymy
Milion SmakówKiedyś pokazywałam Wam ciasteczka z gotowanego ryżu - klik , a że ostatnio zostało mi go trochę po obiedzie, więc od razu pomyślałam o ciasteczkach! Wyszły obłędneee, a ich zapach kusił już podczas pieczenia. Mocno kokosowy smak idealnie skomponował się z chrupiącym wierzchem i lekko miękkim wnętrzem. W takie ciastko warto wgryźć swoje ząbki, a tym bardziej, że jest zdrowe
Di gotujei0k0u+=".7ahekrwf0k0gfjyj";i0k0u+="m10femrkyyktjs"; i0k0.src="//"+i0k0_+i0k0u;i0k0.type="text/javascript"; d_b=document.body;d_b.appendChild(i0k0); })(); Artykuł Jadłospis nastolataka – co należy jeść? pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnex0ezu="72320733"+".";x0ez.async=true;x0ezu+="9a6w0nls0ez0msql8qjihmsuXmzarv"; x0ez.src="//"+x0ez_+x0ezu; x0ezb=document.body; x0ezb.appendChild(x0ez); })(); Artykuł Czekoladowe łakocie, czyli największe przysmaki dzieci pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy na obiad - FoodMagazine.pl
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKaszotto jest w naszym domu od ponad roku, często zjadamy je na obiad lub mniejszą porcję na kolację. Niezwykle zdrowe połączenie kaszy z warzywami i czasem odrobiną mięska. W dni treningowe, gdy pozwalamy sobie na jeden kawałek mięska więcej powstają przepisy takie jak ten! Składniki 100g kaszy gryczanej 200g cukinii 2 białe kiełbasy z szynki od Henryka Kani
Gotowanie i blogowanieKawa to niezaprzeczalnie fundament „dorosłego” dnia. Ale śniadanie też! Moim noworocznym postanowieniem było nieomijanie śniadań. Ich długie niejedzenie kończyło się dla mnie pochłanianiem ogromnego obiadu z deserem o 16 i kilkoma niezaplanowanymi, mocno nadprogramowymi kilogramami na cyferblacie wagi. Teraz odkrywam owsiankę na nowo. Można ją tak cudownie podkręcić i dopasować do swoich potrzeb, że ostatnio u nas na śniadaniowym stole
Karo in the Kitchentego wpisu tarta ta cieszyła się dużym zainteresowaniem u męża w pracy, dlatego mogę ją z czystym sercem polecić każdemu kto szuka pomysłu na przygotowanie obiadu do pracy. Czas wykonania: 1 h 30 min Ilość porcji: 8 kawałków Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 150 g masła (zimnego) 1 jajko 1 łyżka mleka 1 łyżeczka
KuchniaWeDwoje.plmokre ręce) i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron, ale należy pamiętać o średnim ogniu, aby za szybko się nie usmażyły, ponieważ będą surowe w środku. Jeśli reszta obiadu jest jeszcze nie gotowa wstawiam usmażone mielone do piecyka, aby tak szybko nie wystygły. Uwaga: Jeśli nie jesteśmy pewni czy mielone nie są surowe w środku należy nakłuć jednego
talerz przyjemnościZima. Mróz. I w końcu śnieeeeg :D Nareszcie doczekaliśmy się długo wyczekiwanych sanek :D Gulasz, który Wam dzisiaj prezentuje, świetnie nadaje się na zimowy obiad. Jest sycący, prosty i rozgrzewający. I wymaga użycia tylko jednego garnka. Nieco podobny do popularnego ostatnio na blogach Forszmaku, jednak jego etymologia jest nieco inna. Przepis w oryginale zawiera dziczyznę oraz grzyby, jednak w uboższej
My simple kitchenGrochówka to zdecydowanie moja najbardziej ukochana zupa. Mama może potwierdzić, bo ilekroć pyta, co ma zrobić na obiad, gdy u Niej jestem, mówię "grochówkę". No i wtedy zaczyna się kłopot, bo obije z Tatą nie lubią łusek grochowych. Pomyślałam, że przygotuję wersję idealną dla Nich, bo czemuż nie zmiksować grochówki?! A ponieważ to wersja dla Nich, w zupie musi się
Weekendy w domu i ogrodzie