obiad - 94612 przepisów (strona:2734/6308)

Wątróbka wieprzowa z cebulką 197

Wątróbka wieprzowa z cebulką czy wątróbka drobiowa jest albo koszmarem z dzieciństwa, albo smakołykiem, do którego wracamy z sentymentem. U mnie w domu zawsze jadało się

Kuchnia Bazylii
Kurczak w sosie śmietanowym 124

Kurczak w sosie śmietanowym to pomysł na szybki obiad. Zrobicie go w około 15-20 minut, a będziecie najedzeni do syta Aby sos był bardziej wyrazisty, dodałam do całości dania odrobinę ostrej papryki oraz natkę pietruszki, które podkręcają smak tego prostego dania. Kurczaka w sosie śmietanowym możecie podawać z makaronem, kaszą, ryżem – niech wyobraźnia Was nie ogranicza Jeżeli chcecie

Kuchnia Bazylii
Surówka z marchewki i jabłka 140

Pyszna surówka z marchewki i jabłka  to jeden z najlepszych dodatków warzywnych do polskich obiadów. Ta prosta surówka bardzo smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Szczerze i gorąco Ci ją polecam! Jeśli szukasz inspiracji na inne surówki z marchewką, to zerknij na najbardziej podstawowy przepis na surówkę z marchewki

AniaGotuje.pl
Pudełka do pracy 127

urozmaicona - jeżeli jesz na I śniadanie pieczywo, spróbuj nie jeść go na II śniadanie. ✔ Propozycja na pudełko na II śniadania to: JAGLANKA Z OWOCAMI - przepis TUTAJ . ✔ Propozycja na szybki obiad w pracy lub kolację (jeżeli długo pracujesz): SAŁATKA Z SEREM FETA - przepis TUTAJ . ✔ Propozycja na słodki podwieczorek lub II śniadanie - DIETETYCZNY BATONIK - przepis TUTAJ . ✔ Propozycja na pyszne II śniadanie - KOKTAJL

MintTaste
Kieszonki z kurczaka w płatkach kukurydzianych z serem pleśniowym 340

Pieczone kieszonki z piersi kurczaka w płatkach kukurydzianych i nadziewane serem lazur. Rewelacja! Oczywiście jak ktoś lubi śmierdzące sery Do tego młode ziemniaczki, ulubiona sałatka i obiad gotowy. Co tu dużo pisać… Prosto i pysznie Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 100 g sera pleśniowego Lazur około 1 szklanki płatków kukurydzianych 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie

Oryginalny smak
Tajskie kokosowe curry z dynią i ciecierzycą 211

moje Miśki mogą jeść codziennie makaron, a w czwartek to już nasza tradycja , tak ja mogę jeść codziennie ryż pod każdą postacią. Wczoraj na obiad zrobiłam to fantastycznie się prezentujące curry, bo dziś to mi już makaronu nie odpuszczą. Obecnie można już bez problemu dostać młode dynie piżmowe, co niestety już jest zapowiedzią jesieni, ale mnie to bardzo cieszy

greenscarf
Sałatka z ogórkami małosolnymi do obiadu lub na grilla 178

Witam serdecznie Sezon na ogórki małosolne w pełni, więc chciałabym zaproponować przepis na smaczną i prostą w przygotowaniu sałatkę do obiadu z ogórkami małosolnymi i pomidorami. Do przygotowania sałatki będziemy potrzebowali: 300 g ogórków małosolnych 500 g pomidorów 100 g czerwonej cebuli 2-3 łyżki oliwy lub oleju do smaku sól, pieprz suszona bazylia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu

Uwaga Babcia Gotuje
Fasolka szparagowa posypana ziarenkami 121

porcji lub nawet więcej warzyw dziennie. Dzisiaj fasolka trochę inaczej niż klasyczna z bułką tartą - z sezamem i czarnuszką. Świetna propozycja na II śniadanie lub jako dodatek do obiadu. Składniki na 4 porcje: 1 kg fasolki szparagowej 1 łyżka oleju rzepakowego 1 łyżka uprażonego sezamu 1 łyżka czarnuszki 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżka miodu 2 żabki czosnku 3 łyżki

Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny
Faszerowane cukinie w pikantnym sosie pomidorowym 160

przepisem nie odkrywam, ale tak nam te cukinie zasmakowały, że postanowiłam  podzielić się z Wami moim przepisem-  może się komuś przyda, w przypadku braku inspiracji na pyszny obiad Proporcje na 3 dość spore cukinie Na farsz: 3 okrągłe cukinie 250 gramów mielonej wieprzowiny 1 mała cebula, pokrojona w drobną kostkę 1 łodyga selera naciowego, pokrojona w drobną kostkę

olalacooking
9 pomysłów na cukinię – proste przepisy 948

Cukinia to jedno z najbardziej wdzięcznych warzyw, jakie znam. Delikatna, mało kaloryczna, pasuje do wszystkiego. Jest lekkostrawna i składa się w 95% z wody! Przepisy z

Kuchnia Bazylii
Buraki pieczone 137

pada na słupki pokrojone razem z ziemniakami, dynią, marchewką, pietruszką i ćwiartkami cebuli pieczone i podawane z sosem lub do wszelakich gulaszy i mięs. Dziś same buraki pieczone: do obiadu, np. starte drobno lub w kosteczce, na sałatkę (z fetą i rukolą), na zupę, np. krem, mi zdarza się podjadać same do śniadania pokrojone w kostkę. Są pyszne, zdrowe

Zasmakuj Kuchni
Środa: Sycylijska pasta z kalafiorem, rodzynkami i orzechami 174

Etny. W naszych szerokościach geograficznych przyjęło się uważać kalafior raczej za warzywo jesienne, a nawet zimowe. Lucyna Ćwierczakiewiczowa, pierwsza kucharka XIX-wiecznej Warszawy pisała w swojej książce kulinarnej „365 obiadów”, że „kalafior najlepszy jest we wrześniu”. Trudno się z nią zgodzić, bo naszym zdaniem młody, letni kalafior smakuje najlepiej, a szczególnie pyszny jest surowy, maczany w majonezie własnej roboty. Majonez

Niedzielny kucharz
Letnia sałatka z łososiem, truskawkami i miętową nutą 150

Sezonowa sałatka z delikatną wędzoną rybą, słodkimi, dojrzewającymi w słońcu truskawkami, wyrazistą rukolą, aromatycznymi czarnymi oliwkami i pachnącym świeżą miętą sosem to świetna propozycja na letni obiad lub pożywne drugie śniadanie w pracy. Składniki: 100g rukoli 150g truskawek 125g łososia wędzonego z pieprzem 20 czarnych oliwek 150g sera mini mozzarelli 90g orzechów nerkowca Sos: 6 łyżek oliwy z oliwek

Szalona Kuchnia Eweliny
Karczek pieczony z czereśniami i cebulą 142

Obiad znakomity na mym stole a czy i na Waszym będzie? zdecydujcie sami. Ja tylko napisze że warto bo mięso tak upieczone jest soczyste, kruche i pyszne, dlatego warto wykorzystać pomysł. Mięso jest idealnie doprawione sokiem z czereśni a dopóki owoce są na straganach, dopóty trzeba je wykorzystać, polecam gorąco. Baleron upieczony z czereśniami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Mini marchewki z miodem i chilli 145

Przedstawiam przepis na warzywka do obiadu w nieco innej formie:). Kluczowe są tu małe, słodkie marchewki. Są łatwo dostępne, możemy kupić mrożone lub nie. 500g mini marchewek  1 łyżka masła 1 łyżka miodu 1 łyżeczka chilli  sól  1. Marchewki gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, około 10 minut.  2. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy marchewkę, miód

Szefowa kuchni