Pyszne ogóreczki, idealne do podjadania na kanapce lub do obiadu. Chrupiące, lekko słodkie przełamane pikanterią. Co nam trzeba? 4 kg ogórków- dużych, ale nie przerośniętych 4 łyżki soli 3 duże cebule 3 szklanki curku 1 szklanka octu 4 litry wody Curry 25 g 1 płaska łyżka słodkiej papryki 1 płaska łyżka ostrej papryki łyżeczka chili 2 łyżki pieprzu czarnego mielonego
LatosiowydomSkładniki: 1 kg obranych ziemniaków 1 cebula 2 jajka 200 ml mleka 50 g mąki pszennej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu 250 g twarogu
Qchnia po prostuformie do zapiekania. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na około 45 minut (lub dłużej, w zależności od wielkości ziemniaków). Podajemy z masełkiem, solo lub jako dodatek do obiadu
Smaki Na Talerzuprzepyszną sałatkę makaronową ze szpinakiem. Sałatka jest bardzo sytna, przygotowana z makaronem orzo, który ma charakterystyczny kształt bo przypomina ryż. Sałatka idealnie nadaje się do podania na obiad, jako samodzielne danie, kolację lub można wziąć do pracy, a także pasuje na grilla. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania sałatki makaronowej będziemy potrzebowali: 400 g makaronu orzo – może być inny drobny
Uwaga Babcia GotujeSałatka z czerwonych buraków, papryki i cebuli to pyszny dodatek do obiadu o każdej porze roku. Wiele lat temu robiła je moja bratowa, tak zasmakowałam w tym dodatku, że zaczęłam przygotowywać je sama. Jest może odrobinę zachodu podczas przygotowania, ale myśl, że zimą będzie się wcinać takie pyszne buraczki motywuje do działania. Jak przygotowujecie swoje … Czytaj dalej Sałatka
Pieprzyć z FantazjąUwielbiam sałatki! Są one źródłem wszelkich witamin i składników mineralnych. Dlatego właśnie powinny gościć w naszych jadłospisach niemalże codziennie i to nie tylko w postaci dodatku do obiadu. Dzisiaj przedstawiam Wam ekstremalnie szybki przepis. Jest to prosta sałatka do wszystkiego, bo będzie pasować zarówno do dań obiadowych, jako lekka kolacja, albo chociaż dodatek do potraw grillowanych w sezonie letnim. Prosta
Natka PietruszkiMakaron z warzywami po azjatycku to pyszne, lekkie i wegańskie danie na obiad. Robi się go szybko i nie wymaga wiele pracy. Kolorowe, chrupiące warzywa, uprażone orzechy nerkowca, cienkie nitki makaronu i słodko-pikantny sos tworzą bardzo smaczne połączenie, które swoim smakiem zyska wielu zwolenników. Jeśli podane składniki podzielimy na 3 porcje, to jedna będzie miała około 400 kcal. Składniki
e-PrzepisyKulinarneFasolka szparagowa to pyszny dodatek do obiadu, bardzo smaczna. Polecam przygotować ją na dwa sposoby, każdy jest wyśmienity. SKŁADNIKI : 1 - 1/2 kg fasolki szparagowej ( dowolnej ) około 150 g masła 2 ząbki czosnku sól do smaku 1 pęczek natki pietruszki 1/2 szklanka bułki tartej
Kulinarne Fantazje Mariolideser, kiedy mamy pod ręką garść owoców lub gesty sok przecierowy. Świetny na niezobowiązujące małe co nieco w zaciszu domowym, ale też exclusive na deser dla gości np. po obiedzie. Lekki, owocowy, zdrowy i po prostu pyszny. Domowy kisiel owocowy najbardziej nam smakuje z malin lub mieszanki malin z borówkami. Jednak możecie go zrobić z dowolnych owoców lub gęstego soku
W KawiarenceOd wielu dni dopisuje nam piękna pogoda. Jest tak gorąco, że większość z nas nawet nie myśli o tym, by cokolwiek ugotować, czy włączać piekarnik. Właśnie
Be Fit Be Strongnadrobić. Kto z Was lubi fasolkę szparagową? Ja bardzo, choć nie ukrywam, że jeszcze do niedawna kojarzyłam ją głównie z dodatkiem do zupy jarzynowej lub podaną jako surówkę do obiadu z bułką tartą. Przygotować można ją jednak także na wiele innych sposobów i ja dziś wybrałam zupę fasolkową. Zupa jest pyszna, lekka i idealna na ciepłe, letnie
Z notatnika dietetykaPrzepyszne burgery z soczystą wołowiną, grillowaną cebulą, chrupiącym boczkiem, serem cheddar, sałatą, pomidorem, ogórkiem kiszonym i sosem. Niebo w gębie! Idealnie sprawdzą się na obiad lub ciepłą kolację. Burgery wołowe robię według tego przepisu od lat i zawsze wszystkim bardzo smakują. Szczerze polecam Składniki (na 4 burgery) : Mięso: 450 g mielonej wołowiny (dobrej jakości np. antrykot) 1 mała cebula
Oryginalny smakMini bakłażany w maślano-migdałowym sosie z pesto! Jakiś czas temu kupiłam mini bakłażany, trochę bez żadnego pomysłu co z nich zrobię, ale miałam silną potrzebę
SMYKWKUCHNIobecna taka sama substancja, czyli C2H5OH. Tutaj możesz sprawdzić ile masz alkoholu w organizmie : https://pijodpowiedzialnie.pl/kalkulator/ W CIĄŻY NIE PIJĘ ALKOHOLU ! Nawet lampka czerwonego wina do obiadu może zaszkodzić Twojemu rozwijającemu się płodowi ! Twoje dziecko może odczuwać przez całe swoje życie konsekwencje Twojego wyboru. Czy warto więc poświęcić swoje dziecko dla kieliszka alkoholu ??? Tutaj dowiesz się więcej
Przepisy i porady kulinarneSałatkę z ogórka i awokado robi się bardzo szybko, szybko też znika. Idealnie nadaje się jako samodzielne danie ale także jako przystawka, dodatek do mięs czy obiadu. Polecam gorąco do zrobienia. Sałatka z ogórka. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie