obiad - 94612 przepisów (strona:2031/6308)

Leczo z chorizo, cukinią, czerwoną fasolą i kukurydzą 196

jedliście kiedyś leczo z kiełbasą chorizo, cukinią, fasolą czerwoną i kukurydzą? Nie? To koniecznie musicie je spróbować! Jest to idealny obiad na te mroźne jesienne dni :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Morszczuk smażony (w kawałkach) podany ze szpinakiem i pomarańczą 186

przygotowania poniższe dania zainspirował mnie przepis Kingi Paruzel z Masterchefa . Postanowiłam go lekko zmodyfikować (jakoś nigdy w życiu nie spotkałam się z solirodem) i podać na piątkowy obiad. Smażony morszczuk jest bardzo smaczny. Mięso z tej ryby jest delikatne i białe. Smażonego morszczuka możecie podać ze świeżym szpinakiem i pomarańczą lub z pieczonymi ziemniakami .  Składniki na porcję

Ugotować
Quiche z boczkiem i pieczarkami-inaczej tarta na słono 264

rewelacja-na ciepło na obiad,i na zimno na lunch który można wziąć do pracy-pyszne również jako zakąska na imprezy-musicie spróbować koniecznie.... Składniki: 310g mąki 160 g masła lub margaryny 5 jajek sól,pieprz, 150 g sera żółtego 25 dag boczku wędzonego 20 dag szynki konserwowej 25-30 dag pieczarek 1 por(biała część) ok 3-4 łyżek

Swojskie jedzonko
Jaglane wegańskie kotlety z porem i słonecznikiem 163

Idealne zarówno na wegański obiad (w towarzystwie ziemniaków i surówki), jak i na ciepłe śniadanie czy kolację. Jeśli mamy w lodówce ugotowaną kaszę jaglaną, ich przygotowanie zajmie nie więcej niż kwadrans. Zapraszam na wyraziste w smaku, bardzo smaczne jaglane kotlety z porem i ziarnami słonecznika. Składniki (na 4 kotlety): - 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej - około 20 cm pora - garść ziaren

Smakuje zdrowo
Schab z morelami 158

Wiecie już, że lubię domowej roboty wędliny zamiast tej kupnej. Dzisiejszy schab jest idealny zarówno do kanapek jak i na świąteczny obiad. Wybór należy do Was :) Składniki: - 1 i 1/2 kg schabu - 200 g suszonych moreli - 100 ml soku jabłkowego - 1 łyżka soku z cytryny - 1 łyżka oliwy z oliwek - 1 łyżeczka majeranku - 4 łyżki oleju - sól i pieprz - miód

Zainspirowana w kuchni
Polędwiczka w paście oliwkowej i cieście francuskim 157

Soczyste polędwiczki, otulone chrupiącym ciastem francuskim i wyrazistą pastą z czarnych oliwek. Świetna propozycja na niedzielny obiad czy rodzinne przyjecie. SKŁADNIKI: polędwica wieprzowa 450g sól, czarny pieprz, tymianek masło klarowane do smażenia 200g czarnych oliwek 2 łyżki oliwy z oliwek ½ szklanki orzechów włoskich 3 łyżki startego parmezanu płat ciasta francuskiego jajko czarnuszka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Polędwicę myjemy, oczyszczamy z bonek

Pyry na Gaz
Roladki drobiowe z suszonymi pomidorami, panierowane w płatkach 201

przyrządzonego fileta z kurczaka chyba każdy lubi, soczystości dodaje odrobina majonezu a suszone pomidory dodają smaku. Polecam na pożywny obiad. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 100 g suszonych pomidorów w oliwie 100 g sera cheddar 1 papryka czerwona Sól i pieprz do smaku 4 płaskie łyżeczki majonezu Panierka: 2 jajka Mąka pszenna Bułka tarta Płatki kukurydziane Olej do smażenia

Wanilia i Kardamon
Bitki wieprzowe z marchewką 146

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com   Bardzo prosta propozycja na smaczny i klasyczny obiad. Mięso jest mięciutkie, aromatyczne i zanurzone w pysznym sosie. Pasuje w zasadzie do wszystkiego, więc to od Was zależy - z czym je połączycie.  Doprawić też możecie na  swój smak. 500g dowolnego mięsa wieprzowego (u mnie łopatka) 1 cebula (duża) 1 marchewka 2 ziarna

Di gotuje
Spaghetti bolognese (na szybko) 159

indywidualny gust i kreatywność "kucharza". Szybkie spaghetti bolognese różni się od oryginalnego przepisu, który wymaga kilku godzin przygotowania, ale czasami takie łatwe rozwiązanie, to dobry sposób na szybki obiad czy po prostu zaspokojenie zwykłego głodu. (3-4 porcje)  Sos:  500g mięsa mielonego (najlepiej dobrej jakości, mieszanego, np. wołowo-wieprzowego) 300 ml passaty pomidorowej (najlepiej czosnkowej lub ziołowej

Di gotuje
Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem 262

Uwagi: - nie odlewam wody z ziemniaków Ekspresowa babka ziemniaczana z boczkiem, do tego surówka z kiszonej kapusty (może być też inna) i kubek barszczu czerwonego to syty i pożywny obiad. Jako dodatek może być sos, np. pieczarkowy lub grzybowy. No i oczywiście moja ulubiona wersja – na drugi dzień, gdy już stężeje – pokrojona w plastry i odsmażona na patelni. Gorąco

mojewypiekiinietylko
Kurczak w glazurze pomarańczowo-imbirowej 191

Kurczak w świątecznym wydaniu, pachnący pomarańczą i czosnkiem to moja propozycja na świąteczny obiad. Dzięki glazurze z pomarańczy, imbiru i ostrej papryki jest złocisty i chrupiący na zewnątrz i idealnie miękki i wilgotny w środku. Jeszcze zanim wyciągnęłam go z piekarnika w kuchni rozchodził się przepiękny zapach świątecznej pieczeni. Kurczak w zasadzie przygotowuje się sam, ale warto zaopatrzyć się

Kulinarne Inspiracje
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym 2665

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – idealnie nadają się na przekąskę, a nawet jako pyszny obiad :) Niestety nie są one wdzięcznym modelem do zdjęć, ale mam nadzieję, że mimo wszystko się na nie skusicie :) Pieczarki faszerowane mięsem mielonym – Składniki: 10 bardzo dużych pieczarek 3 małe cebulki 200g mięsa mielonego wołowego 2 jajka 2 ząbki czosnku papryka słodka

Kulinarne Przeboje
Polędwiczka wieprzowa w sosie z suszonych grzybów 168

delikatne mięso i aromatyczne suszone grzyby, połączenie bardzo ciekawe i smaczne. Polędwiczka fajnie się prezentuje zapleciona w warkocz.  Prosty przepis pozwoli Wam zabłysnąć przed Waszymi gośćmi na świątecznym obiedzie, a przy tym nie napracujecie się za wiele. Oszczędzicie trochę czasu, który w Święta polecam spędzić z najbliższymi, zamiast w kuchni ;) Składniki: polędwiczka wieprzowa (1-2 sztuki) 2-3 garście

Czerwona Porzeczka
Pieczone warzywa z kasztanami 121

Pieczone warzywa świetnie wpisują się w jesienno-zimowy klimat, szczególnie dzięki obecności kasztanów. Mogą być świetnym dodatkiem do obiadu, ale można je też jeść solo. Bałam się, że wyjdą trochę nijakie, ale na szczęście są przepyszne. Dużo daje tutaj bulion, dlatego postarajcie się, żeby był jak najlepszej jakości. Idealny oczywiście będzie domowy, ale w ostateczności możecie użyć także kostki rosołowej

Powiedz dietom nie
‚Klejący kurczak’ – pałki z kurczaka bardzo po chińsku 288

tłuszczyków i resztek kości. Przyprawami dokładnie nacieramy mięso z kurczaka i odstawiamy je a całą noc do lodówki, żeby nadały mu smak i aromat. Na drugi dzień godzinę przed obiadem kurczaka wyjmujemy, dajemy mu się ogrzać do temperatury otoczenia. Piekarnik zaczynamy rozgrzewać do 190⁰C. Wszystkie składniki glazury wlewamy do rondelka, mieszamy dokładnie do połączenia trzepaczką balonową i stawiamy

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania