okresie jesienno - zimowym nie ma nic lepszego niż dania jednogarnkowe. Rozgrzewające, aromatyczne i proste w przygotowaniu. Zapiekanki, zupy, gulasze to doskonałe potrawy na obiady i kolacje, w dodatku ekonomiczne, bo można przygotować je na kilka dni lub zamrozić. Przygotowywane w jednym naczyniu, bez zbędnego bałaganu i sprzątania sprawiają, że gotowanie może być naprawdę przyjemne, zwłaszcza w okresie, kiedy
Moja smaczna kuchniazdarza się Wam nie mieć czasu na przygotowanie obiadu, a właściwie macie go może 15 minut a chcielibyście by Wasza rodzina zjadła coś dobrego, gorącego i sycącego? Ja wiem, nie jestem zwolenniczką gotowych produktów, ale i mi się zdarza czasami mieć takie w lodówce jako tzw "wyjście awaryjne". Jakiś czas temu dostałam do przetestowania zupy marki Potlino
Bernika - moj kulinarny pamietnikKurczak w pomidorach – po prostu pycha! :) To kolejna propozycja na szybki obiad. Można go przygotować dzień wcześniej wieczorem, a następnego dnia tylko go odgrzać :) Polecam przejrzeć również inne dania z kurczakiem tutaj: kurczak – przepisy. Kurczak w pomidorach – Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka pieprz, sól, papryka słodka do doprawienia kurczaka 1 […] The post Kurczak w pomidorach
Kulinarne PrzebojeSmaczną alternatywą dla risotto może być pęczotto czyli smaczna i zdrowa kasza pęczak z dynią i gotowaną piersią kurczaka. Polecam przepis :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSmaczną alternatywą dla risotto może być pęczotto czyli smaczna i zdrowa kasza pęczak z dynią i gotowaną piersią kurczaka. Polecam przepis :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldnatką pietruszki - jeśli chciałbyś zaostrzyć smak posyp ostrym w smaku startym na pyłek serem Całość podawaj z lampką schłodzonego cydru. Danie jest przepyszne, bardzo gorąco Wam polecam, na obiad, kolację czy też spotkanie z bliskimi! przepis zgłaszam do konkursu
SMYKWKUCHNIDzisiaj trochę po tajsku. Mieszanie smaków pikantnych, słodkich i kwaśnych. Danie nie jest skomplikowane. Składniki ładnie ze sobą współgrają. Można wyczarować szybki i dobry obiad bez specjalnych zdolności kulinarnych SKŁADNIKI : świeży makaron linguine – 200 gram krewetki – 200 gram limonka – 1 sztuka czosnek – 2 ząbki papryczka chili – 1 sztuka lub pół zależy jaką ostrość preferujesz mleko kokosowe – pól puszki
kuchniabellissima.wordpress.comDzisiaj pada niesamowicie, więc zapowiada się niedziela spędzona w domu… i w kuchni. Pierwsze zaplanowane danie gotowe, zapiekanka makaronowa z kiełbasą. Jak już nie wiem co wymyślić na obiad sięgam po makaron i kiełbasę. Potem przeglądam spiżarkę i lodówkę aby znaleść coś na sos. Ser żółty lub mozzarella zawsze mam w lodówce ale skończyły mi się pomidory w puszce
codojedzeniaKlops to bardzo wdzięczne danie, bo można go jeść na ciepło oraz na zimno i w obu wersjach jest równie smaczny. I tak jednego dnia podałam go na obiad z dodatkiem ziemniaczków i sosu chrzanowego, a gdy ostygł był świetnym dodatkiem do kanapek zamiast wędliny na kolejne dni. Składniki na keksówkę o długości
Simply Foodbrak Ci czasu na przygotowanie obiadu, a masz ochotę na coś orientalnego koniecznie sięgnij po ten przepis. Jest bardzo prosty i nie wymaga godzin spędzonych w kuchni. Mam nadzieję, że zasmakuje miłośnikom wschodnich smaków. Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkawstyd, dwa tygodnie bez wpisu. Dziś nadrabiam zaległości. W końcu zebrałam się za obrobienie zdjęć pysznych pulpetów z indyka. Narobiłam ich tyle, że miałam obiad na trzy dni. Z 500 g mięsa wyszło 10 sztuk. 500 g mięsa mielonego z indyka 1 cebula 1 marchewka 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki tymianku 0,5 łyżeczki papryki
Emskie Smakiniesamowite w smaku! Aromatyczne, soczyste i bardzo smaczne. Ropa vieja to nic innego jak duszona wołowina z dodatkiem świeżych warzyw, tj. papryki, cebuli i pomidorów. Danie idealne na niedzielny obiad. Jeżeli nie macie szybkowaru to przygotujcie wołowinę w zwykłym garnku. Pamiętajcie tylko o tym, że czas duszenia będzie o wiele dłuższy (około 3-4 godzin). Składniki: około
Ugotowaćsmaczna pora roku, pełna straganów i słonecznych stoisk. Pomimo jesiennej aury, mgły i wszechobecnej mżawki, nasze menu nie musi być smutne, ciężkie i osowiałe. Dziś u mnie na obiad tagliatelle!Danie szybkie, zdrowe i kolorowe! Lubie tę formę makaronu , po prostu lubię i już. Do dzieła! Wszystkie składniki na początku obsmażymy w oleju rzepakowym. Stosuję rafinowany olej rzepakowy w swojej
Z Kuchni Do Kuchnizdarza się! Tym przepisem chcę Tobie udowodnić, że można znaleźć na rynku polskim, importowane produkty włoskie, doskonałej jakości, które są smaczne i idealnie nadają się na szybki obiad. Cena adekwatna do jakości! PS. Pozdrowienia dla wszystkich Włochów gotujących swym drugim połówkom! To nie jest wpis sponsorowany, lubię dzielić się informacjami na temat godnych uwagi produktów włoskich dostępnych
Moja smaczna kuchniaFaszerowany bakłażan i cukinia Idealne danie na jesienny obiad ,bardzo p roste w wykonaniu , a zarazem bardzo smaczne. Składniki : - 2 średnie bakłażany - 1 średnia cukinia - 3/4 szklanki ryżu - 600 g mięsa mielonego - 500 ml bulionu - średnia cebula - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - przyprawy : sól , pieprz , tymianek , bazylia Wykonanie : Ryż gotujemy na półtwardo. Bakłażany i jedną cukinię dokładnie myjemy
Aromatyczne Podróże