zawinąć w formę krokieta, obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć na złoto na mocno rozgrzanym tłuszczu. Uwaga: u mnie standardowo był to obiad na dwa dni, a drugiego dnia żeby coś zmienić nie panierowałam i nie smażyłam krokietów tylko ułożyłam je w naczyniu żaroodpornym, obsypałam żółtym serem i zapiekłam w piekarniku, aż ser się
Simply Foodprzepis na zapiekane jajka, które tak mi smakują, zwłaszcza zimą. Proste, szybkie i bardzo syte śniadanie na ciepło, czyli tak jak lubię najbardziej. Taki przepis można wykorzystać także na obiad lub kolację. Jajka zapiekane z pieczarkami i szpinakiem Składniki: 2 jajka 5 pieczarek garść szpinaku baby 1 ząbek czosnku sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki
Moja smaczna kuchniaKohlrouladen, robione są z białej kapusty i mięsnego nadzienia. Nie znajdziecie w nich ryżu. Kształtem również różnią się od polskich, sa mniejsze i bardziej owalne. Serwowane są z na obiad gotowanymi ziemniakami. Czy są smaczniejsze? No cóż, każda pliszka swój ogonek chwali, chociaż Niemcom bardzo
dolcevitainmykitchenwarzyw. Edyta Guhl. Pamiętam jak w dzieciństwie z upodobaniem czytałam rubryki w Zwierciadle lub Kobiecie i życiu, które zaczynały się od: co zrobić gdy zostaną ci ziemniaki z obiadu, albo gdy mięsa mało, a jeść się chce, albo: nowy chleb ze starego. Najbardziej podobały mi tytuły typu: żeby ciasto nie czerstwiało, co zrobić ze starego biszkoptu, ponieważ
dolcevitainmykitchenPlacuszki z kapusty. Edyta Guhl. Kochanie, co dzisiaj na obiad? Tego zdania prawie nie mogę już słuchać. Najchętniej odpowiadam: wątróbka. Albo: nerki! Mój mąż, wegetarianin z przekonania, patrzy na mnie z urazą: ty chyba nie mówisz tego na serio? I szybko zagląda do garnków, kradnie placka, kiedy nie patrzę i mlaszcząc z zadowoleniem stwierdza: smaczne! Rzeczywiście smaczne
dolcevitainmykitchendobrze, jak się dużo dzieje. Tu się dzieje dużo, kolorowo i bardzo smacznie. To, że dużo się dzieje, nie oznacza od razu, że potrzeba dużo pracy, by przygotować kolorowy obiad. U mnie sznycle z indyka owinęły się wokół pietruszki, pora, marchewki i papryki. Do tego zapiekany kalafior i ziemniaki oraz podpiekana brukselka z szalotką. Dla opornych na urok brukselki
KucharzycaSałatki na obiad to zdecydowanie moje ulubione dania w styczniu. Przyrządzam je szybko z dużą ilością zielonej sałaty, warzyw lub rybą jak sałatka z łososiem. Do sałatki można użyć smażonego łososia. Podobną sałatkę robię z wędzonym łososiem . Do tej ugotowałam równieć jajko w koszulce czyli jajko poszetowe. Jestem zwolenniczką jajka na miękko ale jajko poszetowe lubię jeszcze bardziej. Kiedy
codojedzeniaDzisiaj proponuje niezbyt szybki obiad, ale za to taki, który starczy na 2-3 dni Uwielbiam dania jednogarnkowe, które nie wymagają ciągłego doglądania i mieszania. Poświęcamy pół godziny, a potem wszystko gotuje się samo Zapraszam na zupę gulaszową! SKŁADNIKI: 0,5 kg rostbefu wołowego 4 marchewki 4 pietruszki 4 duże ziemniaki 2 małe cebule 2 duże ząbki czosnku 1 puszka
Kuchnia w bieguJajka najczęściej jemy na śniadanie. Dzisiaj przedstawiam najlepsze przepisy na dania z jajek także na obiad, kolację czy wyjątkowe okazje. Proste, kolorowe i bardzo smaczne! Brokułowo-jajeczna sałatka z majonezem Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Jajko sadzone na grzance z bobem Jajka zapiekane z pomidorkami koktajlowymi Jajka zapiekane z soczewicą i grana padano Jajka zapiekane ze szpinakiem i grana
Moja smaczna kuchniaPulled pork, czyli wieprzowina wolno pieczona, idealna do kanapki, ale można ją też podać normalnie do obiadu. Mięso przygotowane w ten sposób jest bardzo delikatne i rozpływa się w ustach.Przy wyborze kawałka wieprzowiny trzeba pamiętać, żeby nie był zbyt chudy, bo to właśnie tłuszcz sprawia, że mięso jest soczyste i pełne smaku, a nie suche.  Składniki: 1 kg łopatki
Dobra karmagotowe, które wcale nie biją po kubkach smakowych sztucznością i nie mają w sobie tablicy Mendelejewa. Szybki przegląd lodówki, kilka prostych składników, 25 minut i pyszny, gorący i sycący obiad ląduje na stole. To jest dosłowny ‘comfort food’ – mocny smak, minimum wysiłku, maksimum efektu. Spróbujecie? Pieczarki oczyszczamy wilgotną ściereczką lub papierowym ręcznikiem. Grzybów nie myjemy, nie lubią moczenia, chłoną wodę
Karo in the Kitchenstopni. Pieczemy do miękkości – w zależności od ziemniaków czas może być różny. Przy dobrze rozgrzanym piekarniku 30 minut powinno wystarczyć. Smacznego! ZOBACZ RÓWNIEŻ: Ziemniaki Księżnej – prosty dodatek do wykwintnego obiadu
MarcinChefBataty – to inaczej słodkie ziemniaki, na naszych stołach goszczą niezmiernie rzadko. A może nie wszyscy wiedzą, że mają wiele właściwości zdrowotnych. Bataty są bogatym źródłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ciekawy pomysł na obiad dla kilku osób,przy którym nie narobimy się za dużo,a jest pyszny.Jest to przepis Mariety Mareckiej z programu Abc gotowania-który bardzo lubię.mięsko wychodzi mięciutkie a kapusta jest przepyszna przez połączenie jej z ananasem -polecam Składniki: 1,2 kg łopatki wieprzowej 700 g kiszonej kapusty 1 puszka ananasa 1 łyżeczka kolendry 2 goździki
Swojskie jedzonkoNakładamy na talerze łyżką maczaną w ciepłym tłuszczu. Posypujemy podsmażoną np. kiełbaską i cebulką i świeżym posiekanym szczypiorkiem. Podajemy jako osobne danie z kwaśnym mlekiem lub jako dodatek do obiadu
Domowy Smak Jedzenia