obiad - 94612 przepisów (strona:1899/6308)

MIZERIA ZE ŚMIETANĄ I KOPERKIEM 202

ogórki puszczą sok. Po upływie czasu,ogórki wrzucamy do miseczki,dodajemy śmietanę i pokrojony koperek.Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą ziołową.Wstawiamy do lodówki i podajemy do obiadu dobrze schłodzoną.  SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
88 przepisów z jogurtem 207

jogurcie naturalnym. Dlaczego akurat jogurt? Napoje owoce na jego bazie bardzo mi smakują, są lekkostrawne, dobrze wpływają na samopoczucie, a niejednokrotnie w upalny dzień mogą zastąpić zwykły i ciężki obiad, śniadanie czy kolację. Na deser też są dobre oczywiście!  Poza koktajlami w zbiorze przepisów znajdziecie owsianki, puddingi chi i kolorowe sałatki. Nie od dzisiaj wiadomo, że jogurt naturalny

Moja smaczna kuchnia
Cukinia faszerowana 202

Cukinia faszerowana jest jednym z moim ulubionych dań na obiad. Polana sosem lub nawet bez sosu, jest przepyszna. Cukinia sama w sobie nie ma wyraźnego smaku, ale w połączeniu z dodatkami, jak np. z dobrze doprawionym mięsem mielonym nabiera charakteru. Ważne, żeby używać cukinii z miękką skórką (młodej), twarda skórka nawet po upieczeniu nie jest zjadliwa. Podobnie do cukinii robię

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Makaron z halibutem, pomidorkami i cukinią 143

Prosty i smaczny obiad, takie jakie lubię przygotowywać w ciągu tygodnia. Halibut z makaronem, pomidorkami, cukinią i dużą ilością natki pietruszki. Wypróbujcie kolejną z tych letnich propozycji.  Składniki (na 2 porcje): 120 gram makaronu  200 gram halibuta  1 cebula czerwona  1 mała cukinia  garść pomidorków cherry pomarańczowych  oliwa z oliwek  ząbek czosnku

Mango Papaja
KURCZAK DUSZONY Z CEBULKĄ I PIECZARKĄ 220

Dziś podzielę się z Wami moim kolejnym ulubionym obiadem 👌 U mnie idealnie sprawdza się po treningu 💪 Przygotowanie zajmuję zaledwie 30 min i jest na każdą kieszeń😇 Składniki na 2 porcje: -180 g kurczaka -100 g pieczarek -100 g cebuli -pół szklanki wody -łyżka masła klarowanego dodatki: -120 g kaszy gryczanej -2 pomidory -100 g sałaty lodowej Przygotowanie: 1. Kaszę gotujemy

Zdrowie i pysznie na talerzu
Gyrosowa Pierś Z Kurczaka Z Mozzarellą 167

Taka pierś przyrządziłam ostatnio na niedzielny obiad. Była przepyszna, mąż chce już powtórkę ;) Składniki na 2 osoby: 1 podwójny filet z kurczaka  przyprawa do gyrosa kulka mozzarelli 1 ząbek czosnku sól, pieprz i ostra papryka 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju 1. Fileta myjemy i pozbawiamy ewentualnych błonek, żyłek. Dzielimy na dwie części. 2. Czosnek przeciskamy przez praskę

Gotowanie...to proste !
Pierś z kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 189

Wspaniała propozycja na obiad, pyszne mięsko , soczyste z dodatkiem suszonych pomidorów i mozzarellą , udobrucha wszystkie głodne duszyczki :) Składniki: dla 4 osób 1 podwójna pierś z kurczaka ( 500 g) 6 kawałków suszonych pomidorów w zalewie 1 mozzarella pieprz sól olej z zalewy do suszonych pomidorów bazylia świeża albo suszona 4 torebki ryżu Piersi kurczaka płuczemy pod zimną wodą i suszymy. Ostrym

Różne smaki w kuchni
Roladki wieprzowe z chrzanem i orzeszkami 225

wnętrza przekrojonej roladki i do tego jeszcze chrupiące orzeszki - dla takich doznań warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie tego przepysznego dania. Roladki idealnie nadają się na świąteczny lub niedzielny obiad, zwłaszcza jeżeli chcemy zaskoczyć znajomych lub rodzinę czymś nowym. Polecam :)  Składniki - 1 kg schabu - 1 szklanka posiekanych orzechów ziemnych - mały słoik chrzanu - pieprz ziołowy - słodka mielona papryka - ½ kostki masła

Świat Smaku
Jajko sadzone z fasolką szparagową 261

Proste jest piękne! Obiad w mgnieniu oka... Jajko dostarcza białka potrzebnego dla organizmu, a fasolka szparagowa pomijając jej zdrowotne właściwości, jako produkt neutralny jest fantastycznym uzupełnieniem dania i doskonałym zamiennikiem ziemniaków, kasz czy innych produktów węglowodanowych. Nawet wizualnie przypomina kolorem porcję ziemniaków... Składniki: jajka fasolka szparagowa masło lub inny tłuszcz do smażenia sól pieprz Przygotowanie: Fasolkę ugotować w lekko osolonej

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Okrągła cukinia faszerowana ryżem z kurkami 203

przed faszerowaniem wcześniej obgotować przez kilka minut. Tym razem cukinie upiekłam bez czapeczek, po prostu przecięłam w poprzek i napełniłam farszem. Faszerowana cukinia to smaczna propozycja na lekki, letni obiad lub kolację. Faszerowanie cukinii to bardzo kreatywne zadanie, zależy tylko od naszej fantazji lub zasobności lodówki. Dzisiejsza propozycja to cukinia faszerowana ryżem i przebojowymi letnimi grzybami - kurkami. A clou całego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zapiekanka a’la bolognese 274

Smaczna zapiekanka z mięsem mielonym, papryką i sezonowo dałam tutaj do niej cukinię, szybka i łatwa do przygotowania , zapieczona pod cienką warstwą sera stanowi  pożywny obiad, porcja tej zapiekanki na długo daje uczucie sytości. Zapraszam! Składniki: 40 dag makaronu penne ½ kg mięsa mielonego z indyka 15 dag chudego wędzonego boczku 2 cebule 1 mała cukinia 1 biała papryka

Wanilia i Kardamon
Klopsiki rybno – brokułowe, rewelacyjne 126

Rewelacyjne klopsiki, można je usmażyć na patelni lub upiec na blaszce w piekarniku. Wtedy będą idealne dla osób na diecie. Do garnka wlać wodę, dodać vegetę

Kuchnia Pokoleń
Marchewka z groszkiem 137

Jeden z moich ulubionych dodatków do obiadu – miękka i słodka marchewka z groszkiem. Marchew umyć, zalać wodą i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Marchew powinna być miękka

Bullio
Kalafior faszerowany mięsem mielonym (z łopatki) 1214

Zapiekany kalafior faszerowany mięsem mielonym, marchewką i cebulką to pomysł na łatwy i szybki do przygotowania obiad 😀 Jestem pewna, że taka forma podania kalafiora zachwyci i zasmakuje domownikom.   Składniki na 4-6 porcji: 1 średniej wielkości kalafior 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki 1 średniej wielkości marchewka 1 średniej wielkości cebula ostra papryka sól, pieprz 1 łyżka masła

Ugotować
Buraczki z lekko zaostrzonym smaku 141

dodać cukier, wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Włożyć buraczki do słoików i pasteryzować 20 minut. Tak przygotowane buraczki mogą spokojnie czekać na swoją kolej jako dodatek do obiadu. Buraczki można podawać na zimno jak i na ciepło. Polecam smacznego

Kuchnia Pokoleń