Jeden ze smaczniejszych serników jakie znam, tym razem zrobiłam go z dodatkiem kakao i muszę przyznać, że już sama nie wiem, który smakuje mi bardziej. ;) Jeśli
To co lubię - gotuję i polecamZnacie te małe ciasteczka obsypane makiem i przełożone marmoladą? Chyba wszyscy je znają, ja je uwielbiam. Są delikatne, puszyste, a zrobienie ich zajmuje niewiele czasu, dlatego
To co lubię - gotuję i polecamSpośród wielu potraw wielkanocnych na szczególną uwagę zasługuje klops. Po pierwsze dlatego, że jest bardzo smaczny, a po drugie zawiera jajko, które podczas świąt chętnie zjadamy
To co lubię - gotuję i polecamPascha jest deserem przygotowywanym na Święta Wielkanocne, pochodzi z rejonów północnej Rosji . Przygotowuje się ją z mleka, śmietany, żółtek i mnóstwa bakalii. Jest dość słodka, ale
To co lubię - gotuję i polecamKarkówka pieczona to fajny pomysł na smaczną wędlinę do kanapek, a także danie obiadowe, do którego pasuje wiele dodatków np.: kasze, kluski śląskie, ziemniaki lub po
To co lubię - gotuję i polecamJeśli macie nadmiar białek po świętach to podaję Wam przepis, w którym możecie je wykorzystać. Przepis na ciasto, które pamiętam z dzieciństwa, i które zawsze bardzo
To co lubię - gotuję i polecamCzęsto robię różne pasty na kanapki, są łatwe i szybkie do zrobienia, a do tego smaczne. Dzisiaj zapraszam Was po przepis na pastę z tuńczykiem i
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na smaczne, puszyste omleciki z dodatkiem owoców. Ich przygotowanie zajmie Wam nie więcej niż 15 minut, możecie podać je z ulubionymi owocami, cukrem pudrem lub
To co lubię - gotuję i polecamFantastyczna rolada bezowa to ciasto, obok którego nie można przejść obojętnie. Jest delikatne w smaku mimo, że beza jest słodka, krem, który znajduje się w środku
To co lubię - gotuję i polecamPrzepisów na serniki nigdy za wiele, dzięki temu każdy znajdzie swój ulubiony. Tym razem zapraszam Was po przepis na sernik z biszkoptem i polewą czekoladową. Jest
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj po przepis na delikatną tartę z owocami i białą czekoladą. Możecie użyć do niej dowolnych owoców, z każdymi będzie smakowała wyjątkowo. Zapraszam. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamCzęsto pytacie do czego wykorzystać białka, które zostają po przygotowaniu np. kruchego ciasta. Ja wykorzystuję je do zrobienia bezy, którą potem można przełożyć ulubionym kremem, upiec
To co lubię - gotuję i polecamCiasto jogurtowe to ekspresowe ciasto, które możecie przygotować bez użycia miksera. Długo utrzymuje świeżość, jest bardzo łatwe, smaczne i szybkie do zrobienia. Możecie użyć do niego
To co lubię - gotuję i polecamUpał upałem, ale mimo wszystko mamy ochotę na coś słodkiego. Dlatego w takich sytuacjach najlepsze na świecie będzie ciasto bez pieczenia. Po godzinie w lodówce można
To co lubię - gotuję i polecamZapraszam Was dzisiaj na kawałek pysznego sernika z brzoskwiniami. Możecie dodać do niego również morele z nimi też będzie świetnie smakował. Sernik po upieczeniu musi postać
To co lubię - gotuję i polecam