25 października obchodzimy Światowy Dzień Makaronu. Proponuję przepis na przepyszne spaghetti z pesto pietruszkowym. Kiedyś uważałam, że tylko pesto z bazylii jest smaczne i warte uwagi
Codziennik KuchennyŁazanki z kapustą, to typowo domowa potrawa, w restauracyjnym menu nie występująca, ewentualnie serwują ją bary mleczne. Znają ją chyba wszyscy, ale dla porządku dodam, że
Codziennik KuchennyZapiekany makaron z brokułami w sosie serowym Dlatego, że w moim domu uwielbiamy makaron w każdej postaci, tym razem postanowiłam zrobić wersję z brokułem. Bardzo
Mój pomysł naNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitSkładniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również
Karczma HonoriettySkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka 30 dag makaronu (ozdobne kolanka) 1 cebula 25 dag pieczarek 50 ml sos sojowego 3 ząbki czosnku 2 łyżki masła
Qchnia po prostuWariacji na temat spaghetti bolognese jest wiele, a u mnie kolejna z nich. Tym razem z dodatkiem cynamonu do pomidorowego sosu. Trochę się na początku
Simply FoodPrzepis na makaron z brokułami i czosnkiem kilka lat temu moja mama dostała od koleżanki z pracy i przyjął się w moim rodzinnym domu "od
Simply FoodFantastyczne danie! Pyszny sos carbonara, który idealnie współgra z makaronem i razem tworzą całość. Sos fajnie ” obkleja ” makaron, co sprawia, że jemy świetne i
NiePieprz.plMakaron z czarną truflą Składniki – 2 porcje: Makaron – 200g Czarna trufla – 1 sztuka Oliwa truflowa (opcjonalnie) – 1 łyżka Masło – 2 łyżki Białe wino – 3 łyżki Parmezan
Kuchnia Bon AppetitW piątek 15 stycznia miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kuchni włoskiej organizowane przez sklep Lidl . Warsztaty poprowadził Karol Okrasa. Było to niesamowite przeżycie zarówno kulinarne jak
Kuchnia Bon AppetitZapiekany makaron z pesto pietruszkowym, łososiem i brokułami Składniki – 2 porcje: Makaron Fusilli Giganti – 200g Brokuły – 300g Łosoś świeży – 300g Suszone pomidory – 10 sztuk Ser parmezan
Kuchnia Bon AppetitFilet z sandacza na warzywnym tagliatelle z grzybami Składniki – 2 porcje: Sandacz (filet) – 400g Musztarda – 2 łyżki Czosnek – 1 ząbek Marchewki – 2 sztuki Cukinia – 1 sztuka
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon Appetit