sezonie letnim często kupuję kurki. Przeważnie bardzo szybko znikają w jajecznicy ale od czasu do czasu udaje mi się uchować ich trochę do obiadu. To danie chodziło mi po głowie już od jakiegoś czasu ale jakoś nie mogłam się zebrać. A tymczasem polędwiczki w sosie kurkowym, mimo że wydają się daniem wykwintnym, są bardzo proste do przygotowania. Sos przygotowuje
Milion Smakówziemniaczane na rzecz pysznego puree z bobu. Mamy teraz najlepszą porę roku, gdzie możemy korzystać ze wszystkich dobrodziejstw natury i przygotowywać obiady z wykorzystaniem świeżych i pysznych owoców i warzyw. Przygotowanie tego puree jest niezwykle łatwe i szybkie, nawet mój połówek, który wielkim fanem warzyw niestety nie jest, stwierdził że było pyszne:) Wystarczy ugotować go w osolonej wodzie, a następnie
karmelowyMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Nie wiem na czym polega fenomen curry, ale jestem pewna że jest to danie pełne smaku, koloru i aromatu. Curry …
My Blueberry Cornerpodać również jako samodzielne danie. Dziś zapraszam Was na pieczarki w delikatnym cieście z pomidorową nutą. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Pieczarki w cieście sprawdzą się doskonale jako przekąska na przyjęciu, samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Spróbujcie. Pieczarki w delikatnym cieście z pomidorową nutą najlepiej smakują w towarzystwie ketchupu lub ulubionego sosu, np. czosnkowego. Składniki
Słodkie okruszkiSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki) 1 łyżka musztardy
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzieliłem się już z Wami moim przepisem na mizerię. Dziś – jej dekonstrukcja, czyli mizeria przygotowana nieco inaczej. Zapraszam! Do przygotowania tej potrawy potrzebujemy: Ogórki Szczypiorek Koperek
MarcinChefBardzo smaczna propozycja na obiad. Biała kiełbasa obsmażona i zapieczona w piekarniku z dodatkiem podsmażonych pieczarek z cebulą. Danie proste, szybkie i smaczne. Takie jakie lubimy najbardziej. 8 małych białych surowych kiełbasek 30 dag pieczarek 1 cebula sól (opcjonalnie) olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cebulę obrać, pokroić w piórka, wrzucić na patelnię i podsmażyć. Pieczarki obrać ze skórki, pokroić
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanienadal lubicie zerkać co dobrego można zjeść po za śniadaniem, to odsyłam na instagrama , gdzie zacznie pojawiać się więcej pomysłów na obiady, (jeszcze przez miesiąc) lunchbox'y o ile w ostatnim miesiącu nie sprowadzą się one, do szybkich smoothie i jabłka wrzuconego gdzieś do plecaka :) Za miesiąc może tu się kompletnie zmieni.. ale najpierw niech już będzie po wszystkim
More food, love and dreamsMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Smaczna, kolorowa zupa łącząca kilka smaków i tekstur. Kremowa podstawa z wyczuwalnymi kawałkami pomidora, chrupiącymi grzankami, okraszona świeżym pesto – … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Meksykańska zupa z pulpetami jest wyjątkowa, smaczna i rozgrzewająca. Zarówno do zupy jak i do pulpetów dodałam kmin rzymski – …
My Blueberry Cornerbyć na obiad zwykłe buraczki z cebulką. Ugotowane już czekały na starcie i doprawienie. Ale pomyślałam sobie, że taka sałatka do obiadu to nuda, właściwie standard, bo w spiżarce zalega cała półka z buraczkami na zimę. Więc szybko poszperałam w lodówce, wyjęłam kapustę pekińską, szalotki, marchewkę, otworzyłam puszkę z kukurydzą i szybciutko powstała nowsza wersja surówki z buraków czerwonych
na moim stole...fareast-language:EN-US;} Bardzo lubię ciasta kruche czy to na słodko czy na słono . Gdy mamy podstawowe produkty w lodówce obiad w parę chwil gotowy. Smacznie i zdrowo. Zapraszam… Stopień trudności - proste choć na pewno nie szybkie danie. Skala smaku 10/10 - najlepiej smakuje z sosem czosnkowym, tarta jest też smaczna na kolejny dzień, ciasto pozostaje kruche. 300 gram
Kubki smakuPaprykowo majonezowe , pieczone udka Udka z kurczaka , to chyba najsmaczniejsza część kuraka , bynajmniej według moich chłopaków . Uwielbiają je praktycznie pod każdą postacią , pieczone, smażone, duszone , a
Ogrodnik w podróżyłączy w sobie prostotę i dostojność. Hiszpańska czy portugalska, obie są pyszne i znakomite na przyjęcie dla gości czy na zwykły obiad. Ja zakupiłam mieszankę do paelli ale można dodać owoce morza wedle upodobań. Zachęcam do próbowania. Szybka paella po portugalsku. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieChińskie danie – „Jīròu mógū” To danie wyszperał w którejś z naszych starszych książek kucharskich „Smaki Chin” , mój starszy syn , który jest
Ogrodnik w podróży