obiad na szybko - 16606 przepisów (strona:371/1108)

Śledzie smażone, czyli śledzie po młynarsku. 218

     Całkiem niedawno znajomy wyjeżdżał nad morze i pytał czy chcemy jakieś ryby. Odpowiedź była oczywiście jedna- no jasne, śledzie! Znajomy w dniu wyjazdu

Rozpustne gotowanie
Pstrąg z pieca. 181

     Jak już kiedyś wspominałam mój Mężuś uwielbia ryby, a najbardziej w tym wydaniu. Pieczone w piecu, nadziane czosnkiem i ziołami, delikatnie oprószone przyprawą

Rozpustne gotowanie
Kurczak po meksykańsku. 138

     Przepraszam wszystkich za krótką nieobecność, ale wiecie jak to jest: wakacje, urlopy, goście... Już wracam i mam nadzieje, że się zdążyliście stęsknić :)  

Rozpustne gotowanie
Leczo. 174

     Dzisiaj zapraszam Was na leczo. Istnieje wiele przepisów, bardziej lub mniej urozmaiconych (ja sama dodaję czasem do niego fasolkę szparagową, kawałek kapusty, bakłażana

Rozpustne gotowanie
Spaghetti po bolońsku z groszkiem. 153

     Dziś zapraszam na jedno z moich ulubionych dań, czyli na spaghetti po bolońsku z groszkiem. Swego czasu gościło na naszym stole średnio

Rozpustne gotowanie
Kluski leniwe. 436

     Mięciutkie, delikatne, najlepsze! Jako dziecko uwielbiałam kluchy leniwe (no dobra dalej lubię) polane masełkiem, posypane cukrem i cynamonem. Mniam! Dzisiaj zapraszam Was na

Rozpustne gotowanie
Omlet ze szpinakiem i serem feta 198

W te upalne dni zawsze mam ochotę na danie lekkie i szybkie w przygotowaniu. Nikomu nie chce się stać nad kuchenką i dogrzewać się ciepłem przygotowywanych

Pyza i Surówka
Sałatka z bobu, fasolki szparagowej i fety 197

Takie sałatki to dobry pomysł na szybki posiłek. W gorące lato zastąpią obiad, w chłodniejsze dni - są świetnym dodatkiem do kolacji. Feta sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca.  Dobry pomysł na lunch do pracy. Polecam. składniki 200 g fety 300 g ugotowanego, obranego bobu 300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 8 suszonych pomidorów 7-8 oliwek - dałam

Stare Gary
Twix - babeczki 128

jest z zoną i dziećmi na wczasach w Darłowie i pyta czy może wpaść na kawkę. W domu akurat ciacha brak a czasu mało przygotowałam na szybko schabowe, ziemniaki i surówkę na obiad na na deser upiekłam babeczki właśnie z twixami. No i stąd nazwa Twix-babeczki. Spotkanie bardzo udane, trochę powspominaliśmy. Tylko szkoda, że tak rzadko się widzimy

Ewa w kuchni
Quinoa z pieczonymi warzywami 177

Lekkie danie wegetariańskie z komosą ryżową i pieczonymi warzywami to szybki pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Składniki: 100 g komosy ryżowej (quinoa) bakłażan marchewka kabaczek pomidorki koktajlowe garść natki pietruszki sól morska, pieprz chilli - ewentualnie oliwa Piekarnik nastawić na 200 stopni C.  Natkę posiekać. Bakłażana, kabaczka i marchewkę pokroić w średnią kostkę, skropić oliwą i wstawić

wyzwania kuchenne
Wieprzowina z fasolką szparagową i ananasem 124

pojemnikach pienną. Fasolki było tyle, że trudno ją było zjeść na bieżąco. Nadmiar został więc zamrożony i jest teraz wykorzystywany przeze mnie albo jako jarzynka do obiadu albo do zapiekanek, bądź też szybkich dań z ryżem. Dzisiejszy przepis pochodzi z miesięcznika „Smaki i aromaty”. Robiłam to danie już wielokrotnie. Tym razem postanowiłam dokonać pewnych zmian. Ananas z puszki zastąpiłam świeżym

Wiem co jem
Smażony panierowany camembert 188

I cóż, że kaloryczne? Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie szaleństwo :) Smażony panierowany camembert Składniki dla dwóch osób: 2 serki camembert naturalny 120

Kuchenne zapiski Edyty
Kładzione kluski leniwe z serka homogenizowanego z cynamonem 223

Szybkie w wykonaniu kluseczki kładzione z naturalnego serka homogenizowanego. Ja je uwielbiam, mąż troszkę mniej, chociaż za bardzo nosem nie kręci. Korzystając z jego nieobecności pozwoliłam

Kuchenne zapiski Edyty
Makaron ze smażoną śmietaną i białym serem 159

Kolejna moja propozycja na bezmięsne danie z makaronu. Przepis dostałam wiele lat temu od mojej Mamy, która z kolei przyniosła go od jednej z koleżanek. Skosztowałam

Kuchenne zapiski Edyty
Przecieraki - kluski z tartych ziemniaków 193

Przecieraki to kluski mojego dzieciństwa. Moja babcia gotowała je bardzo często, mama trochę rzadziej, a ja tylko od przypadku do przypadku. Od kilku dni miałam na

Kuchenne zapiski Edyty

Proponowane wyszukiwania