Ciasto nawiązuje do drinku Kameleon gdzie głównym składnikiem jest sok bananowy i Blue Curacao. Po dodaniu soku bananowego drink z niebieskiego zmienia kolor na zielony. Takie
IMPRESJA SMAKUPrzepis ten zaczerpnęłam z gazetki "Gotuj krok po kroku" i nieco go zmodyfikowałam. Przepis jest bardzo prosty a batoniki bardzo smaczne. Składniki: 2 dojrzałe banany 180
IMPRESJA SMAKUJeżeli tartę będziemy jedli tego samego dnia, którego ją przyrządzimy to spód będzie chrupiący. Natomiast jak poczekamy 1 dzień to spód zmięknie od masy
IMPRESJA SMAKUJest sezon na maliny i trzeba z niego korzystać. Jest to pomysł na pyszne słodkie śniadanie, które zadowoli niejednego łasucha. Jedzmy świeże maliny bo mają bardzo
IMPRESJA SMAKUPomimo wypróbowania kilku różnych sposobów na sernik na zimno... uważam że ten jest najlepszy i oczywiście przepis mam od mamy, której mogę tylko pozazdrościć talentu cukierniczego
IMPRESJA SMAKUTe ciasteczka to smak dzieciństwa:-) Chyba są to moje ulubione ciasteczka, aż dziwne, że tak długo się zbierałam do ich zrobienia. Składniki: paczka kleiku ryżowego
IMPRESJA SMAKUIdealne ciasto dla miłośników bananów... Ciasto zostało zjedzone ekspresowo:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl. cukru 5 łyżek oleju 1 szkl. mąki (bez 2 łyżek) 2
IMPRESJA SMAKUPrzepis na to ciasto dostałam od mamy i na dobre już zagościł w naszej rodzinie. Ciasto znika w mgnieniu oka:-) Składniki biszkopt: 5 jaj 3/4 szkl
IMPRESJA SMAKUPomysł na to ciasto zaczerpnęłam z bloga "moje wypieki". Przepis nieco zmodyfikowałam, według własnych preferencji. Ciasto jest kremowe i lekko kawowe. Na pewno nie
IMPRESJA SMAKUPrzepis na to ciasto pochodzi z bloga "moje wypieki"... ciasto kruche jest nie za słodkie, a pianka leciutka jak puch. Do tego ciasta można wykorzystać nie
IMPRESJA SMAKUDo drożdżówek podchodziłam jak do jeża, no ale czas było się i z tym rodzajem ciasta zmierzyć. Przepis ten przeszedł wszelkie moje oczekiwania. Jest to kolejny
IMPRESJA SMAKUKolejny przepis który musiałam przetestować na moim blogu. Przepis pochodzi z bloga "moje wypieki", jednak w oryginalnym przepisie użyty jest karmelizowany rabarbar, ja natomiast z braku
IMPRESJA SMAKUAlkohol to nieodłączny element imprez, dla jednych mogłoby go nie być dla niektórych jest niezbędny. Można nie lubić jego smaku czy jego przykrych konsekwencji ale w
Kuchnia PROzdrowotnaMoje pierwsze smoothie z daktylami. Nie wiem nawet jak to się stało, że nigdy wcześniej nie dodawałam ich do koktajli. Kiedy jednak Ewelinka pokazała
Sto kolorów kuchniDzisiaj miałam przyjemność ponownie uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Culinary Atelier by Roszak prowadzonych przez Szefa Kuchni, Tomasza Roszaka . Atmosfera jak zwykle była
My Culinary Art