Dziś proponuję Wam całkiem fajny obiad. Schabowa kieszeń , to płat schabowego nadziewany pieczarkami w cieście naleśnikowym. Dzięki temu, że kotlety zapiekają się w naczyniu żaroodpornym, mięso
Pysznosci Babci BasiCzas czytania: 2 min Koreańskie gofry z łososiem , czyli obiad w wersji fit. Gofry są wspaniałe również na śniadanie albo popołudniowa przekąska. Placki czy też klasyczne naleśniki potrzebują sporej ilości tłuszczu do ich przygotowania, a gofry nie i to jest ich wielka zaleta! Gofry przygotowane są z mieszanki mąki pszennej i ryżowej co sprawa, że są bardzo chrupiące(...)składniki na sos wymieszać w miseczce, doprawić do smaku, odstawić W międzyczasie rozgrzać gofrownice Jeśli Wasza gofrownica wymaga smarowania tłuszczem w celu zapobiegnięcia przywierania gofrów to posmarujcie ją odrobiną oleju roślinnego Kiedy gofrownica osiągnie pożądaną temperaturę wylejcie na na nią porcje ciasta i smażcie gofry do osiągnięcia złotego koloru Gotowe gofry podawać do razu lub układać na kratce do przestygnięcia
SprawdzonaKuchnia.plPlacuszki z ricottą z musem malinowym to jedno z naszych ulubionych dań na weekendowe śniadanie. Swój delikatny smak placuszki zawdzięczają ricotcie. Najlepiej jak kupicie, taką prawdziwą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Spożywanie nabiału to dość kontrowersyjny temat gdyż zdania są bardzo podzielone. Jedni całkowicie eliminują go ze swojej diety i są krytykowani, a druga część populacji uważa
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!obniżyć poziom cholesterolu, uregulować poziom glukozy, przeciwdziałają nowotworom układu pokarmowego. Z mąki z płaskurki można przygotowywać wszystko to, co przygotowuje się ze zwykłej pszenicy: chleby, bułki, ciasta, ciasteczka, naleśniki, itp. Ciasta przygotowane na jej bazie są delikatne, słodkawe, o orzechowym posmaku. Źródła: Stressfree , superpokarmy "Pszenica samopsza to jedno z najstarszych udomowionych gatunków zbóż(...)zarówno od producenta, ale także partii mąki. Wymieszaną dokładnie masę (można się posłużyć się mikserem, można mieszać drewnianą łopatką), przekładamy do przygotowanych wcześniej form (ja swoje delikatnie smaruje olejem). Ubijamy dokładnie łyżką maczaną w wodzie, miejsce przy miejscu, wygładzamy i odstawiamy pod przykryciem na ok. 4,5h-8h do wyrastania. U mnie zwykle wyrasta po 4,5h. Odstawiam do kotłowni
Smaczne ZdroweWakacyjne obiady zawsze stanowią wyzwanie, bo najlepiej gdyby dało się je zrobić szybko, żeby nie stać zbyt długo przy gorącej kuchni, no i jeszcze żeby wszystkim
Czary - gary w kuchniPotrawka z kurczaka ze szpinakiem to błyskawiczny i bardzo zdrowy obiad. Możecie go podać zarówno z ziemniakami, kaszą gryczaną, kaszą jęczmienną albo ryżem. Do tego dania
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Placki z pulpy z wyciskarki Wygrała opcja na słodko Dzięki mojej nowej wyciskarce wolnoobrotowej 4Swiss Swan BM 105 , przygotowuję
kuron.com.plKtóż z nas nie lubi naleśników? To chyba jedno z najpopularniejszych mącznych dań. Dziś chciałabym Wam podać podstawowy przepis na pyszne naleśniki. Naleśniki z tego przepisu
Słodkie okruszkiDzisiaj po raz pierwszy pokażemy potrawę znaną m.in. jako tortilla española , tortilla de patatas czy też właśnie hiszpański omlet. Jej oryginalna hiszpańska nazwa nie powinna być
Kulinarna PokusaNowy tydzień zaczynamy od kulinarnych podróży. Zabieram Was w aromatyczną podróż po Lazurowym Wybrzeżu. Choć nie tylko, ponieważ potrawa, którą dziś Wam proponuję to danie znane
365 dni dookoła kuchniPrzez dłuższy czas naleśniki były u nas na cenzurowanym. Oczywiście eksperymentowałam z różnymi rodzajami mąki i nadzienia ale jakoś nie mogłam do nich przekonać Emilki. Twierdziła
Cooking for EmilyBliny pszenno-gryczane z sałatką śledziową Bliny są tradycyjnym daniem kuchni rosyjskiej, białoruskiej i ukraińskiej, ale zakorzenionym także od dawna w kuchni polskiej. W kulturze rosyjskiej
Pełny talerzNaleśniki deserowe z kremem adwokatowym, perełkami i sosem Któż nie lubi naleśników? U nas się je uwielbia. Moje dzieci często wołają o nie na śniadanie lub
Słodkie okruszkiMakaron dodajemy praktycznie do większości dan przez nas spożywanych, zupa z makaronem nadaje jej głębi i staje się bardziej sycąca. Coraz częściej na polskich stołach znajdują
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!