Naleśniki bezglutenowe z kozim nadzieniem, krewetkami i truskawkami, czyli gdy nie możemy zdecydować się, czy jemy naleśniki na słodko czy na wytrawnie. Brzmi dziwnie, nieprawdopodobnie, ale uwierzcie mi naprawdę to danie smakuje. I pięknie wygląda jak tylko się postaramy o ładną jego stylizacje. A że jest bezglutenowe, z dodatkiem chudego sera to jest lekkie, dietetyczne, odchudzone. Czytaj
Bernika - moj kulinarny pamietnikBudyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko – prawie jak mini serniczki z patelni :) Więc jeśli macie ochotę na sernik, a czasu na pichcenie w kuchni niezbyt
Kulinarne Przebojewarzywami śródziemnomorskimi Cappuccino brokułowe Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Crumble z owocami leśnymi Crumble z truskawkami Cukinia z papryką i czosnkiem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo
Moja smaczna kuchniaPyszne klasyczne naleśniki na słodko, które doskonale się sprawdzą na śniadanie, obiad czy kolację. Proste ciasto, smażenie bez tłuszczu na patelni a do tego gruszka lekko podsmażona na patelni i polana karmelem zrobionym z cukru trzcinowego, masła i soku z gruszki. Spróbujcie
Milion Smakówtruskawkowy: garść truskawek opcjonalnie odrobina cukru Truskawki opłukać, odszypułkować. Zmiksować blenderem lub przetrzeć przez sito. Jeśli są zbyt kwaśne, można dodać trochę cukru. Ja nie dodawałam, gdyż naleśniki są słodkie, a to smacznie harmonizuje z lekką kwaskowatością truskawek. Trzymajcie kciuki za mój udział w konkursie Kilka słów na temat ryżu, którego użyłam.: [źródło] To odmiana ryżu długoziarnistego, która
Codzienna kuchnia niecodziennacebulą, który był obłędny i na pewno nie raz powtórzę go w domu. 2. Ossobuco – gicz cielęca duszona z warzywami podana gremolatą 3. Crepe Suzette – obłędne naleśniki w słodkim sosie pomarańczowym Po wszystkim zasiedliśmy do stołu i przystąpiliśmy do degustacji przyrządzonych dań. Na koniec na salę wjechał obłędny tort. Okazało się, że szef kuchni obchodził
karmelowyidealne proporcje, którymi chętnie się z Wami podzielę. Naleśniki z mąki orkiszowej są fantastyczne, dużą bogatsze w smaku, łatwiej się smażą i nadają się do przygotowywania naleśników zarówno na słodko, jak i słono czy wytrawnych. Koniecznie wypróbujcie! Naleśniki z mąki orkiszowej Was zachwycą! Polecam! SKŁADNIKI: * mąka orkiszowa ( razowa typ 2000 ) – 1 szkl * mleko
Ostra na SłodkoBruschetta z cukinią i hokkaido Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Cykoriowe łódeczki parmezanowo - pieczarkowe Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Drozdżowe
Moja smaczna kuchniasałat z brokułami i jajkiem Chrupiąca ciabatta z pesto rosso Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Chrupiąca sałatka warzywna z szynką i serem Ciabatta
Moja smaczna kuchniawrzenia i gotować przez 10 minut, aż lekko zgęstnieje, na malutkim ogniu, co chwilę mieszając. Sosem polać naleśniki i rozkoszować się doskonałym smakiem. Według mnie zbędny jest jakikolwiek inny dodatek. PS. Mój małżonek jak zwykle stwierdził, że naleśnikiem na słodko się nie naje, więc dla niego zrobiłam wersję z pieczoną piersią z indyka w ziołach, ze startą mozzarellą
Przepysznik - BLW i nie tylkośniadaniowe przepisy na weekend już jutro! Smacznego i miłego leniuchowania! Chrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim serem Chrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwą Chrupiące naleśniki na słodko z twarogiem Chrupiące tosty z wędzonym serem Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Flatbread z patelni Flatbread z masłem cukiniowo-paprykowym Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia
Moja smaczna kuchniaMożna zrobić naleśniki na słodko i można zrobić omlety na słodko. Wolę omlety, bo się łatwiej smaży:) Nie trzeba uważać, przy odwracaniu na drugą stronę, żeby się "nie porwały":) Są grubsze, a tym samym bardziej treściwe. Z dodatkiem bitej śmietany lub cukru pudru są jak deser, ale jeśli ktoś lubi drugie dania na słodko to również
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comDzisiaj oszalałam z naleśnikami. I słodkie i słone :) Te są z jabłuszkami czyli słodziuuutnie. Czytaj więcej
Pasja tworzeniaPyszny i zdrowy krem czekoladowy - z awokado i banana :) Dietetyczna nutella jest pełna witamin i pierwiastków, pasuje świetnie do pieczywa, naleśników, omletów, słodkich placuszków czy ciasteczek. I solo oczywiście :) SKŁADNIKI 1 dojrzałe awokado 1 dojrzały banan 2 łyżki kakao garść orzechów laskowych 1 łyżka miodu PRZYGOTOWANIE Banana kroimy na plasterki, awokado w kostkę. Miksujemy na gładką
Moje Kuchenne Rewelacje