Już pora zacząć sezon na domowe lody ! Od tej pory miska do kręcenia lodów na stałe utknie już w zamrażarce. W zeszłym roku ani razu nie
Kulinarne przygody GatityDzisiaj na blogu kolejna wersja domowych lodów owocowych. Zasmakował nam karmelizowany rabarbar dodany do lodów truskawkowych , więc postanowiłam go wykorzystać też do innych
Kulinarne przygody GatityWiatr huczy, miota bezbronnymi gałęziami w przypływie gniewu, a liście szeleszczą na pomoc. Zaraz zacznie padać. Oglądam ten spektakl przez okno. Żeby nie kusić losu (ponoć
W kuchni Karmel-itkiSezon truskawkowy trwa w najlepsze, a ja mam ich tyle, że pomysłów zaraz zabraknie;) Tym razem powstał bardzo prosty i szybki deser, do tego tak
Z miłości do słodkościTorcik z słodko-kwaśną galaretką w kolorze bursztynu, zatopionymi w niej jabłkami oraz delikatnym jogurtem przykryty cynamonem. SKŁADNIKI ( tortownica 20 cm) Biszkopt: 2 jajka
RAROSSAZ cyklu "deser w 20 minut" (3 min przygotowanie + 17 min pieczenie) :) Pozostała mi połowa puszki masy kajmakowej z KRUCHEGO CIASTA MILIONERA , więc postanowiłam
My Culinary ArtCiasto piankowe na herbatnikach to pyszne ciasto bez pieczenia, które posmakuje małym i dużym łasuchom. W dwóch herbatnikach zamknięte są dwie warstwy - kakaowa i śmietankowa, obie
Smakołyki BerenikiSkładniki: 2 opakowania Almette śmietankowego 2 opakowania łososia wędzonego (200g) 1 opakowanie szpinaku mrożonego 2 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 1 łyżeczka masła Na patelni rozpuszczamy
My Culinary ArtSkładniki (dla dwóch osób): 1/2 woreczka bobu 1 marchewka 3 plastry wędzonego boczku 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki soli + sos (3 łyżki śmietany
My Culinary ArtTort zainspirowany przepisem z książki kucharskiej "Ugotowani- przepisy uczestników programu". Składniki: 6 białek 300g cukru 1 łyżka octu winnego + sos truskawkowy (przepis poniżej) 1. Białka ubijamy
My Culinary ArtSernik zainspirowany przepisem ze strony Domowe Wypieki . Wyszedł przepyszny, słodki, mięciutki i idealnie płaski. Z dekorowaniem poszło mi troszkę gorzej, ale dopiero się rozkręcam ;) Ilość
My Culinary ArtSkładniki (na 12 babeczek): 1/2 kostki margaryny do pieczenia (125g) 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru 1 1/2 łyżeczki proszku do
My Culinary ArtSkładniki (dla dwóch osób): 400ml maślanki 100g świeżych malin 3 łyżki cukru Wszystko razem miksujemy i gotowe :) Dla urozmaicenia smaku, można dodać liście mięty.
My Culinary ArtPyszna pasta jajeczna - jedno z moich ulubionych śniadań :) Wychodzi jej całkiem sporo, tak na dwa śniadania dla dwóch osób. Pasta najlepiej smakuje na następny dzień, jak
My Culinary ArtPrzedstawiam przepis mojej mamy na pyszną malinową tartę, przygotowaną specjalnie na spotkanie w tajemniczym ogrodzie :) Poniżej znajdziecie przepis i kilka zdjęć z tego zaczarowanego spotkania :) ~ ~ Składniki
My Culinary Art