Tą sałatkę jadłam kilka lat temu u mojej szwagierki. Składniki są świetnie połączone i tworzą spójną całość, ciekawy smak, o którym nie można tak łatwo
Szybko Tanio SmacznieZ racji tego, że puszka mleczka kokosowego została otworzona, a reszta domowników raczej nie pała do niego zbyt wielką miłością, to na blogu przez następne kilka
tost z dżememKochani mamy sierpień! Sądzę, że większość z Was już wróciła z urlopów, więc ogłaszam przepis miesiąca, którego temat na pewno bardzo polubicie. Uwielbiam wszelkiego rodzaju mrożone
codojedzeniaChociaż fala upałów za nami, to mam nadzieję, że lato nas nie opuści tak szybko. W gorące, parne dni gdy temperatura w domu i na dworze
Szybko Tanio SmacznieArbuzy to wspaniałe źródło witamin A i C, potasu i magnezu ale też antyoksydantów. Chociaż składają się w dużej mierze z wody, to zawiera sporo cukrów
Szybko Tanio SmacznieSkładniki (na tortownicę o średnicy 21 cm) : Spód: 150 g ciastek Oreo 40 g masła Ciasteczka pokruszyć, ja to robię w moździerzu. Masło roztopić, połączyć dokładnie
Moja Galeria SmakuMoja babcia Wandzia na Wigilię jako ostatnie danie podawała zupę z borówek. Latem zebrane owoce zagotowywała z cukrem, przelewała do słoików i pasteryzowała. Taka zupa zalecana
Czerwień i błękitJeżeli nie macie pojęcia jak można przygotować nasiona chia i jesteście nowicjuszami w tej materii , dodatkowo pijecie za mało wody w ciągu dnia, to polecam Wam
Szybko Tanio SmacznieKiedy nie dawno przygotowywałam mleko migdałowe, resztki orzechów wykorzystałam do zrobienia serka o smaku śródziemnomorskim. Zastanawiałam się, dość, długo, czy z resztek kokosa (używanego do
Szybko Tanio SmacznieSezon letni w pełni, także prezentuję Wam kolejne letnie ciasto. Czytaj więcej »
Ana Mari's worldSpontaniczna sałatka, którą przygotowałam sobie na śniadanie. Co ciekawe zaskoczyła mnie swoją świeżością i aromatycznością. Jest szybka w przygotowaniu i o każdej porze roku możecie
Szybko Tanio SmacznieOd wczoraj jestem u mojej prababci. Zostanę tutaj z moim bratem stryjecznym do początku sierpnia. Dom mojej prababci jest mały, uroczy. Zbudowany jeszcze przed drugą wojną
tost z dżememJak wykorzystać resztki wina? Można zrobić napój z wina (białego lub czerwonego) i owocowego sorbetu. Smakuje przepysznie i dodatkowo chłodzi. Taki napitek fantastycznie sprawdzi się
Szybko Tanio Smacznieskładniki: 1000 g sera białego 200 ml śmietany kremówki 120 g cukru pudru 200 g miękkiego masła 4 żółtka 3 łyżki kakao 250 ml mleka 3
Domowy Smak JedzeniaNa moim blogu za mało jest przepisów z wykorzystaniem świeżych ryb. Jest okazja, by to zmienić. Lato sprzyja grillowaniu, zatem zamiast mięsa, proponuję od czasu do
Czerwień i błękit