Mój następny chleb bezglutenowy, tym razem ryżowy. Wygląda trochę blado jak niedopieczony, ale cóż – ryż jest przecież biały, to i chleb
To co kochamMój nowy wynalazek! A dlaczego? Bo została mi kasza gryczana z obiadu, a zabrakło mojego chleba bezglutenowego i tak z
To co kochamTo najlepszy chleb bezglutenowy, jaki do tej pory jadłam i upiekłam. Wszystkie inne poszły w kąt, a ten mogę jeść bez przerwy
To co kochamNastępny do kolekcji chlebów bezglutenowych, tym razem na bazie mąki jaglanej i ugotowanej kaszy jaglanej. Piekłam kiedyś chleb z kaszą gryczaną i
To co kochamZdrowa przegryzka z cieciorki na słodko lub ostro, jak kto lubi. Mnie zdecydowanie bardziej smakuje z miodem i cynamonem, ale ta
To co kochamDziś przesyłam przepis prosto z ojczyzny quinoy ;) Nie mam tu zbyt dużo czasu na gotowanie, ale nie byłabym sobą, gdybym będąc w Peru, nie stworzyła czegoś
Quinoa Raz!Składniki – porcja na 1 kg mięsa: 1 kg schabu w kawałku bez kości, 1 łyżka ziół prowansalskich, 1 łyżeczka białego pieprzu, 3 – 4 ząbki
Coś bym zjadłaLubicie sięgać ręką do miseczki i zajadać różne chrupiące pyszności? Np kiedy pracujecie przed komputerem, kiedy czytacie książkę? Jeżeli na oba pytania odpowiedzieliście tak, to
Szybko Tanio SmacznieAby wynagrodzić Wam brak wpisów mam dla was prawdziwą bombę! Dla większości kaloryczną, nie da się ukryć, ale przede wszystkim to przepyszne ciasto!!! Na dodatek bardzo
Z miłości do słodkościKiedy po urlopie poszłam do pracy od razu wiedziałam, ze będzie ciężko. Wczesne wstawanie nie koniecznie należy do moich ulubionych czynności… Po powrocie do
Szybko Tanio SmacznieNiby nic nadzwyczajnego, ot taka sobie prosta sałatka z kilku składników, które akurat miałam pod ręką, ale za to dzięki tym smakowi quinoy, ostrej papryczki i
Quinoa Raz!Wszyscy robią Śnieżny puch upiekłam i ja. Fajne, lekkie ciasto, puszyste i wilgotne, taka pianka, polecam zróbcie sobie i Wy. Pracy niedużo a będziecie potem cieszyć
Moje Małe CzarowanieCiasto o tej nazwie, stało się ostatnim hitem internetu. Wszędzie jest. Co chwilę czytam "ochy" i "achy"... I wiecie, kiedy tak się ogląda coś bardzo często
Poezja Smaków - blog kulinarnyBanalnie prosta pasta kanapkowa. Ja używam do niej buraczków ze słoika od mamy, ale jeśli takich domowych nie macie to wystarczy ugotować buraka i po kłopocie
Quinoa Raz!Za oknem szaro buro, warto więc poprawić sobie odrobinę humor kawałkiem pysznego ciasta. Choć w tym miejscu możemy napotkać pewien problem. Otóż ciasto, a raczek delikatna
Z miłości do słodkości