Kolejny marchewkowy wypiek. Ostatnio naprawdę nie mogę im się oprzeć. Wypieki marchewkowe, są pyszne i zarazem zdrowe. Idealne kiedy jesteśmy na diecie i mamy ochotę na
Mania Gotowaniakażdy uwielbia jabłecznik. Tak jak dla Sheldona z Big Bang Theory smutnemu gościowi NALEŻY zaproponować gorący napój, tak moim zdaniem pocieszy go jabłecznik. Najlepiej ciepły, z gałką lodów waniliowych, polany karmelem... To według mnie lek na wszystkie duchowe dolegliwości. Czy więc nie wydaje się najlepszym pomysłem obdarowanie tym ciastem przyjaciela, który przyjmuje nas w swym domu? Aby każdy(...)cynamon, gałkę i goździki, polej wszystko karmelem, wymieszaj dokładnie. Przygotuj formę na muffinki- wysmaruj ją tłuszczem. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Do każdego wgłębienia w formie na muffiny wlewaj ciasto, na ok. 1/3 głębokości. Dodaj ok. 1 łyżeczkę jabłek z karmelem (w zależności jak duże chcesz mieć muffiny) i posyp kruszonką. Piecz ok. 18-20 minut. Odstaw
Gotowanie to kochanieCiasto Leśny mech już od dawna jest hitem w moim domu. Smakuje nam i to bardzo ;) Na jego wzór zrobiłam ostatnio pyszne babeczki. Równie zielone, równie
Domowa cukiernia EwyOdnoszę wrażenie, że dla dzieci bardziej atrakcyjne są babeczki czy muffinki niż kawałek ciasta w tradycyjnym kształcie. Już samo odpakowywanie z papilotki, to fajna zabawa.
Posadzone i zjedzoneMoi kochani piszę ten post popijając kawę w wigilijny poranek. Muffinki pyszne, czekoladowe, mokre z nutką piernikową. Nie są trudne w wykonaniu. Oryginalne źródło przepisu : Moje
Blondynka GotujeKiedyś nie lubiłam sernika, a teraz mogłabym go jeść codziennie. Niezależnie od tego czy jest smakowy, ze spodem kruchym, delikatnym, czy bez. Grunt to to żeby
KreatywnePinyUwielbiam szarlotkę. Dziś zapraszam Was na jej małą, uproszczoną formę. Takie pysznie nadziane muffinki przygotujecie dosłownie w kilka chwil. Mi jak zawsze pomagała moja córeczka. Spróbujcie
Słodkie okruszkiOstatnio mało mnie tu było, mimo chęci nie udało mi się, długi czas walczyliśmy ze stroną, w międzyczasie dużo, dużo pracy. Oczywiście to nie był czas
dom-agi.plTe cupcakes powstały spontanicznie. Chciałam wypróbować moje nowe tylki Wilton. Nie umiałabym ich tak po prostu schować nieużywane do szuflady :) Przyszły 4 i chciałam wszystkie użyć
Blondynka GotujeCzy istnieje jakikolwiek powód, dla którego moglibyśmy nie kochać babeczek? Myślę, że nie :) Na bazie własnych doświadczeń postanowiłam zebrać 10 porad/zasad dzięki którym pieczenie babeczek stanie
Kolejny blog o gotowaniup { margin-bottom: 0.21cm; } Upiekłam wczoraj Focaccię z oliwkami i cebulką, w sumie wyszły mi trzy placuszki i miałam zamiar cyknąć im dziś zdjęcia, a
Przepysznik - BLW i nie tylkoMoje ukochane ciasto marchewkowe ostatnio piekę w najróżniejszej postaci. Tym razem postawiłam na muffinki z nadzieniem jabłkowym. Przepis powstał specjalnie na konkurs „Pokochaj olej rzepakowy”, więc
Mania GotowaniaWieczór panieński Anny. Jesteś gotowa? Nie byłam. Ale tym akurat nikt się nie przejął. Przebrały mnie w różowe, falbaniaste i sterczące na wszystkie strony tutu, białe pończochy, koszulkę z muffinem i napisem ratunku, wychodzę za mąż , różowy welon i królicze uszy. Natapirowały włosy, nałożyły taką ilość niebieskich cieni, która nawet rybkę Wandę przyprawiłaby o zawrót głowy, a usta wysmarowały niezmywalną(...)uważam, że powinniście przygotować więcej ciasteczek. Wtedy będziecie mogli zrobić też lody... Zamiast truskawek użyłam malin, zmniejszyłam też nieco ilość cukru. Cobbler smakuje genialnie podany na ciepło z lodami waniliowymi. Takie proste, a tak zaskakująco pyszne. Po prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin
Pożeraczka, czyli raz adobrze