minut. Posmarować marynata ziemniaki. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju i masło. Wrzucić całą gałązkę rozmarynu. Ułożyć mięso i ziemniaki. Obsmażyć jedno i drugie na rumiano. Podałam z mizerią
Buniabaje w kuchnisię zapyta stołowników przed robieniem obiadu czy możebyć ...?. I to w sytuacji kiedy pytanie jest retoryczne bo obiad mamy już zaplanowany. Ten błąd ja popełniłam. Zaplanowałam proste sznycle , mizerię i ziemniaczki. A tu syn radośnie stwierdził , że chce cordon bleu. Piersi z kurczaka było dość bo obiad robiłam na 5 osób- za to szynki nie było pod ręką
Buniabaje w kuchniłyżką wody i dodusić kotleciki . Dodaję do masy majonez bo mięso z piersi jest suche a tak po usmażeniu pozostaje wilgotne . Podawać z ziemniakami puree i ziołową mizerią . Jak dzielę kurczaki to wycinam piersi , uda , i skrzydełka ( bez tej krótkiej części ) - zostaje korpus na zupę ( a mięsko potem na pierogi ) . Przy filetach z piersi są zawsze tzw. polędwiczki
Buniabaje w kuchnioliwie, dodać do mięsa. Całość wymieszać z jajkiem, bułką oraz przyprawami. Można kotlety obtoczyć w bułce tartej. Obsmażyć na złoty kolor. U mnie podawane były z ziemniakami i mizerią
Magiczne Życie Martytrzy dniowe. MROŻONE OGÓRKI. Zielone ogórki obrałam ze skórki i pokroiłam w plastry. Poporcjowałam je i umieściłam w plastikowych woreczkach. Włożyłam do zamrażarki. Idealnie nadają się zimą na mizerię. OGÓRKI W POMIDOROWEJ ZALEWIE. (źródło: od Babci.) 6 kg ogórków 1/2 kg cebuli posiekana natka pietruszki 1,5 szklanki octu 2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 1 szklanka wody 400g
W kuchni Karmel-itkiWstępuję na elegancko zagrabioną ścieżkę pośród wypielonych grządek. To zasługa taty,dba o nasz mały raj niczym ogrodnik z prawdziwego zdarzenia! Dostrzegam już pierwsze ogórki. Zerwę je, będą na mizerię. I surówkę.Na grządce obok, natomiast, pysznie się dorodna kalarepka. Chyba się nikt nie obrazi,jeśli ją wyrwę? Niee, a na pewno już nie wtedy, gdy coś z niej
W kuchni Karmel-itkiMielone z kaszą i ogórkiem - brzmi bardzo zwyczajnie, prawda ? W wyobraźni widzę kotleta mielonego, obok stertkę kaszy i może mizeria do tego ? Tak to się kojarzy i użyłam składników takich jak właśnie do takiego dania. Ale postarałam się podać je troszkę inaczej. Mała zmiana a jednak potrawa wyszła zupełnie inna :) ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaKochani,od razu wrzucam przepis na tę pyszną sałatkę bo Robiłam ja dosłownie z "doskoku" i z tego co znalazłam w kuchni ,a muszę przyznać
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiLekka,krucha sałatka z grejpfruta z dressingiem sezamowym. 1 krucha stała 1-2 grejpfruta kilka pomidorów małych ziarna sezamu i siemienia lnianego Dressing: ********************* oliwa sezamowa
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo oryginalna sałatka ,mocno orzeźwiająca,pełna cytrusów i witamin .Świetna dla osób które dbają o linię. 4 pomarańcze 16 zielonych oliwek 2 średnie czerwone
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚwietna przystawka do dania głównego.Mocno czosnkowa i robi się podobnie jak naszą sałatę ze śmietaną . 1 główka sałaty masłowej umytą,osuszona i porwana
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiŚwietna surówka dla całej rodziny.Chrupiąca,lekko ostra ze względu na odrobinę chrzanu , a winna z powodu jabłka.Całość łączy por.Zapraszam.! kapusta pekińska 1
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiBardzo ciekawa i smaczna sałatka na bazie wina białego ,majonezu i owoców. 20 dag.jabłek 20 dag.brzoskwiń 10 dag.porzeczek czarnych 15 dag.śliwek
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSkładniki: 1 op ciasta francuskiego 1 polędwiczka wieprzowa 12 opakowanie szynki dojrzewającej 1 kulka mozzarelli 1 słoiczek suszonych pomidorków kilka gałązek świeżego estragonu 3 łyżki
Luźna KuchniaKolejny klasyk wśród surówek. Podczas diety śmietanę zamieniamy na jogurt naturalny 0 %. Moja propozycja: zrób podwójną porcję, wystarczy ci na dwa dni. Do Śniadania lub Kolacji
IzaGotuje