rzeczywiście ciężko nazwać pastę, którą ukręciliśmy. Niby trochę żółta, niby trochę czerwona (patrząc na składniki, smak i zapach). Trochę jak pasta do laksy, a trochę jak marynata do mięsa. Kolor między czerwonym, a żółtym. Więc postanowione … Czytaj dalej
slodkokwasnaplplasterki kiełbasę, aby jeszcze bardziej podkręcić smak zupy. Zrumienioną kiełbasę dodać do zupy. Przyprawić solą, pieprzem i majerankiem. Gotować jeszcze wszystko razem 15 minut. Z żeberek usunąć kości. Mięso pokroić w kostkę i dodać do zupy. Smacznego :) Aronia
Wiem co jemzupami gotowanymi na tradycyjnym wywarze z kości wieprzowych. W naszym domu wszelkie zupy, które wymagają bulionu zwykle robione są na rosole. Po prostu do gotowania rosołu używamy dużo mięsa, aby bulion był intensywny. Odlewamy część na obiad, a resztę redukujemy i zamrażamy zwykle w 3 - 4 plastikowych pojemnikach (ok. 0,5 l objętości) na cały tydzień. Kiedy gotujemy zupę, wyciągamy
Kuchnia od dwojgaTuńczyk jest rybą niskokaloryczną o dużej zawartości białka i wysokiej wartości odżywczej. Mięso tuńczyka charakteryzuje się ciemnym kolorem, od różowego po fioletowy. Tuńczyk to bogate źródło witamin, głównie witaminy A, D oraz witamin z grupy B i kwasy omega-3. Mają one korzystny wpływ na wygląd skóry, poprawiają działanie wzroku oraz
To co kochamSUROWIEC - 5 ćwiartek z kurczaka to około 2 kg PRZYPRAWY I WARZYWA ORAZ MATERIAŁY POMOCNICZE -sól nie jodowana do przygotowania solanki. Solankę robimy 10%,to znaczy np.1000 g mięsa+400 g wody +40 g soli -nad pietruszki 2 pęczki -korzeń pietruszki 1 duży -marchewka 2 duże -koperek 1 pęczek -seler 1 korzeń -por 2 sztuki WYKONANIE Kupione ćwiartki przygotowujemy
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.swoje ponadprzeciętne walory odżywcze zaliczone zostało do grupy tzw. superfood 3 owoce kiwi dziennie na obniżenie ciśnienia! - dowodzą badania norweskich naukowców po kiwi warto sięgać po sytym bogatym w mięso obiedzie, gdyż zawiera enzym, który ułatwia trawienie białek i zmniejsza uczucie przejedzenia i dyskomfortu po posiłku dzięki dużej zawartości błonnika i pozytywnemu wpływowi na przemianę materii, owoc ten z powodzeniem
Grunt to przepis!składnika- pieczarek brązowych. Pieczarki brązowe mają smak i zapach bardziej przypominający grzyby leśne, niż zwykłe pieczarki. Moim zdaniem, pasowały idealnie. Zachęcam również do zrobienia sajgonek z mięsem . Zapraszam :) Składniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 1 marchew 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g pieczarek brązowych 2 czubate łyżki kiełków soi (ze słonej zalewy
Smak mojego domuwięcej czasu. :) A wracając do przepisu - prosty, szybki i mega smaczny! Jego prostota i wyjątkowy smak to przepis na kulinarny sukces. Polecam! Kurczak: 300 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli sól i pieprz ok. 200 g jogurtu naturalnego lub greckiego Kurczaka myjemy, osuszamy i pozbywamy się wszelkich chrząstek oraz tłuszczu
Cooking MonsterUwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i dania włoskiej. Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis) Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki startego parmezanu
Delusional TrineSkładniki 350 g karczku b/k sól, pieprz, kminek sos sojowy kilka ząbków czosnku 3-4 łodygi selera naciowego 2 cebule szczypta rozmarynu jasne piwo Przygotowanie Mięso posypać przyprawami i odstawić do lodówki na noc. Mocno podsmażyć na patelni z każdej strony i przełożyć do brytfanki na seler, cebulę i czosnek. Podlać piwem (pół butelki wystarczy). Piec ok 1,5 godziny
Gaździnka warzykolejna z serii znakomita książka zawierająca wiele sprawdzonych przepisów na lubiane i łatwe do przygotowania potrawy z makaronem, od przepisów na domowy makaron zaczynając, poprzez makaronowe dania z warzywami, mięsem, rybami, owocami morza, na słodkich i lub makaronowych daniach kończąc. Siostra Maria Goretti Guziak należy do Zgromadzenia Sióstr Salawatorianek i od 50 lat , jako dyplomowany mistrz kucharstwa, realizuje cele zgromadzenia
Z Kuchni Do Kuchnipołowę). Maczamy dokładnie w gęstej masie, następnie obtaczamy w mieszance mąk znajdującej się drugim talerzu. Kurczaczki smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu (olej powinien sięgać do połowy mięsa) z oby stron na złoto (ja smażę w różnym czasie, jedne kurczaczki są bardziej chrupkie i mocniej wysmażone, a inne delikatniejsze, tak aby każdy mógł sięgnąć po swój ulubiony kawałek ). Podajemy
Słodkie okruszkiaromatyczny, pełen witamin dressing świetnie pasuje do sałatek, placuszków warzywnych np. placków z batatów i cukinii , ryb i mięsa a także jako salsa do nachosów. Ziołowa salsa verde z awokado Drukuj Porcje: 200ml Czas przygotowania: 5 minut Składniki: 1/2 awokado 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 fileciki anchois, wypłukane, osuszone i drobno pokrojone (w wersji wegańskiej pomijam
Book of spellsoladki z podudzi kurczaka to ostatnio ulubione danie w moim domu. Soczyste mięso z kurczaka owinięte w chrupiący boczek tak bardzo przypadło nam do gustu, że pojawia się u nas w co drugi weekend. Oczywiście porządna rolada nie może się obyć bez nadzienia, dlatego dzisiaj proponuję wersję po włosku — z mozzarellą i suszonymi pomidorami, zapiekaną dodatkowo w aromatycznym sosie pomidorowym
Food Squareopłukaną kaszę. Gotujemy około 15-20 minut aż ziemniaki i kasza będą miękkie. Marchew, pietruszki i seler kroimy w kostkę. Podobnie w kostkę kroimy boczek i pierś kurczaka. Warzywa, mięso oraz posiekaną natkę pietruszki dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku
Pyry na Gaz