Składniki - 40 dag makaronu świderki - słoik marchewki z groszkiem i kukurydzą - 3 filety z kurczaka - 30 dag pieczarek - 2 łyżki majonezu - natka pietruszki - 1 łyżka oleju - sól, pieprz Wykonanie Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Smażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do miski. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzić. Warzywa również odcedzić. Pieczarki
Świat SmakuSkładniki: 4 skrzydełka z kurczaka 350 g żółtej fasolki szparagowej 1 średniej wielkości cebula 3 marchewki 2 pietruszki 1/3 białej kapusty 4 łyżeczki suszonego majeranku 2 łyżeczki suszonego cząbru sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Obraną marchew, cebulę i pietruszkę kroimy w kostkę. Skrzydełka przekładamy razem z warzywami do garnka, zalewamy wodą i gotujemy przez kwadrans. Po tym czasie dodajemy umytą
Moja smaczna kuchniapowiedziałby, że pogwałciłam wszystkie główne zasady tej kuchni. Ale ciekawość była silniejsza ode mnie, więc proszę o wybaczenie... :) Tagin Tagin po Polsku... Składniki: - 5 plastrów schabu - 3 marchewki - 1 por - 1 cebula - 6 ząbków czosnku - 3 łyżki oleju Przyprawy: - 1 łyżeczka gorczycy białej - 1 łyżeczka kolendry w ziarnach - 1 łyżeczka rozmarynu, estragonu, tymianku - 5 ziarenek pieprzu
Zainspiruj się kuchniądziecka , które nie znałoby smaku Kubusia. Tak to napój dzieciństwa , wszyscy znali i uwielbiali :) . Dlatego warto powracać do tego co daje tyle wspomnień :) ***Sok Marchewkowy*** 1kg jabłek 1kg marchwi ( karotka ) 1. Wycisnąć sok przy pomocy sokowirówki
ciemna strona patelnijadalny chociaż nie każdemu odpowiada jego dość specyficzny smak. Ale żeby się o tym przekonać trzeba po prostu samemu spróbować. Mnie te grzyby bardzo smakują smażone z cebulą i marchewką. Mleczaj smaczny jest popularnie nazywany krówką z powodu zawartości dość obfitej ilości białego mleczka, które pojawia się po przecięciu albo przekrojeniu owocnika. Inna nazwa to rydz czerwony ze względu
Smaczna Pyzaokoło 10 l garnek 1 szklanka ryżu lub makaronu jest wystarczająca. No chyba że chcemy jeść ryż lub makaron z dodatkiem pomidorówki ;) Polecam. Zaczynamy: Składniki: 6 podudzi kurczaka 4 marchewki 1 pieruszka kawałek selera 1 pasatta 1 koncentrat pomidorowy około 100 gr 2 ząbki czosnku 200 ml bulionu kurczakowego sól, pieprz, papryka 1 szkl ryżu Wykonanie: Myjemy i zciągamy
Smaki Edytypodstawowych składników dzięki, którym możemy chociaż przygotować kilka prostych przepisów. Ja tą kuchnią zafascynowałam się niespełna rok temu. I miłość nadal trwa ;-) Polecam! SKŁADNIKI: - 2 udka kurczaka ekologicznego - 3 marchewki - papryka czerwona -por zielona część - cebula - 2 ząbki czosnku - 1/2 brokułu obgotowanego - chili świeże - 2 łyżki sosu sojowego - 1 łyżka grzybowego sosu sojowego - 1 łyżeczka octu ryżowego - 1 łyżka sosu
SMYKWKUCHNISzybka aromatyczna zupa z boczniakami i makaronem. Składniki: 500 g boczniaków 2 marchewki cebula pietruszka 1/2 selera 1 litr bulionu 2-3 łyżki śmietany 18 % 2 łyżki oliwy lub masła makaron łazanki natka pietruszki Boczniaki umyć i pokroić w paski. Na patelni rozgrzać oliwę lub masło, podsmażyć grzyby. Marchew, cebulę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę i również podsmażyć
wyzwania kuchennewykonania, uprzednio zebrałam wywiad u babci ;) oraz poczytałam trochę o zasadach prawidłowego kwaszenia. Mój trud się opłacił, bo pierwsza kapustka już pachnie w kuchni... główka białej kapusty marchew sól Kapustę kwasiłam ok. 4-5 dni w temp. pokojowej. Po czym czasie ją odpowietrzyłam i przeniosłam w chłodniejsze miejsce. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy, kiedy zdjęłam talerz
bastalenaCzerwony barszcz ukraiński (bez nazwy) przyprawy do smaku (sól, pieprz itp.) natka pietruszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego kleks śmietany 2 jajka ugotowane na twardo Do wywaru wrzuciłam pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Gotowałam do pół miękkości. Poszatkowaną kapustę lekko przysmażyłam na łyżce oliwy. Dorzuciłam do wywaru z warzywami. Pogotowałam ok. 20 min. razem. Na koniec dorzuciłam trochę zielonego groszku
bastalenanatka pietruszki Udko zagotowałam z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Kiedy już było miękkie wyjęłam, wystudziłam. Mięso oddzieliłam od kości, posiekałam na drobno. Do wywaru dodałam pokrojoną marchewkę i ziemniaki. Gotowałam do miękkości. W osobnym naczynku zalałam pszenicę wrzątkiem. Pozostawiłam na 10 min. do napęcznienia. Mięso z kurczaka z powrotem wrzuciłam do wywaru. Dodałam pszenicę
bastalenajest ona może w pepitkę, ale na pewno równie dobra. Nic dodać, nic ująć, pozostaje tylko życzyć smacznego! golonka (ja miałam taką ok. 1,5kg lekko podwędzoną) 2-3 marchewki 4-5 ząbków czosnku oregano, majeranek, pieprz, chili, ziele angielskie, liść laurowy oliwa Golonkę opłukałam w zimnej wodzie i ponacinałam. W nacięcia powtykałam plasterki czosnku, oraz całą także nim dobrze
bastalenakojarzą. Przygotowywana przez moją mamę zwiastowała zbliżającą się Wigilię. Dziś moje skromne wykonanie, bo do ideału i tak nie mam szans się zbliżyć. Sałatka jarzynowa 3 średnie ziemniaki 2 marchewki 2 jajka 2- 3 ogórki konserwowe 1 jabłko puszka groszku konserwowego mała puszka kukurydzy 1 cebula sól, pieprz 4 łyżki majonezu (+ do posmarowania) 2 łyżki musztardy Ziemniaki, marchew ugotowałam
bastalenaświąteczny obiad. Nie byłabym sobą gdybym czegoś nie przekombinowała... zamiast makaronu będzie kasza gryczana. Co Wy na taki myk? 1 szklanka suszonych grzybów 1 litr rosołu warzywnego (marchew, pietruszka, por, ziele angielskie, liść laurowy) kasza gryczana sól, pieprz do smaku śmietana (opcjonalnie) Suszone grzyby zalałam wrzątkiem i moczyłam przez całą noc. Przygotowałam wywar warzywny, z którego na koniec gotowania usunęłam
bastalenaostatecznie zapieczona, aby spowić wierzch niepowtarzalną ziemniaczano- serową otoczką. 5-6 ziemniaków 2 łyżki mleka 1-2 łyżka masła 400 g mięsa mielonego 1 cebula 1 puszka marchewki z groszkiem zielonym (może też być świeża marchew i mrożony groszek ) przyprawy (sól, pieprz, ostra papryka, oregano) 3/4 szklanki żółtego sera (niekoniecznie) Ugotowane ziemniaki utłukłam, a następnie z dodatkiem
bastalena