malinowe - 6058 przepisów (strona:184/404)

Krem dyniowo-pomidorowy z fetą 200

Gęsty, rozgrzewający krem dyniowo-pomidorowy z dodatkiem jogurtu i fety idealnie sprawdzi się na nadchodzące jesiennie dni. 700 g obranej dyni 2 duże obrane pomidory malinowe średnia cebula 2 ząbki czosnku łyżka masła klarowanego bulion warzywny (około 1 l) spora szczypta soli i pieprzu łyżeczka kurkumy szczypta gałki muszkatołowej 0/5 łyżeczki mielonej papryki pikantnej łyżka jogurtu ser feta natka pietruszki

Mienta blog
Belgijskie ciasteczka czekoladowe z konfiturą 116

czubate łyżki ciemnego kako 1 banan łyżeczka cynamonu pół łyżeczki imbiru pół łyżeczki gałki muszkatołowej pół łyżeczki ziela angielskiego szczypta soli płaska łyżeczka sody mały słoik ok 150 konfitury malinowej (lub innej ulubionej) Przygotowanie: Suche składniki czyli mąki i przyprawy przesiej. Cukier, olej i banana zbelnduj na gładką masę. Połącz zawartość obu misek. Zagnieć gładkie ciasto, owiń je w folię

greenscarf
Nalewka malinowa 132

Nalewka malinowa Nalewka z malin na grypę i przeziębienie Składniki: maliny - 1 kg spirytus - 0,5 l woda - 2 szkl cukier - 0,5 kg Przygotowanie: Owoce dojrzałe umyć i przebrać, wsypać do słoja zasypać cukrem, przykryć gazą, odstawić do wypuszczenia soku na parapet na około 5 dni. Następnie wymieszać przegotowaną i ostudzoną wodę ze spirytusem i wlać do malin, odstawić

Kuchnia Danusi
Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera 225

przestygnie. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa” swoją konsystencją do złudzenia będzie przypominać klasyczny sernik. Na moim blogu znajdziecie też przepis na przepyszny „sernik” malinowy z orzechów nerkowca . To doskonały deser dla alergików. Jest 3x bez – bez jajek, bez nabiału i bez pszenicy. Składniki na masę „sernikową” 200 g suchej kaszy jaglanej

Dieta bez mleka
Jogurtowiec z galaretkami 113

ulubionymi owocami Składniki: okrągłe biszkopty 800 g jogurtu greckiego 300 g śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa lub truskawkowa 1 galaretka agrestowa Przygotowanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, przelewamy do głębokich talerzy i wstawiamy do lodówki, aż stężeją. Kroimy w kostkę. Kilka kostek

Oryginalny smak
Konfitura morelowa z amaretto z wolnowaru 91

pieczywa lub croissantów w niedzielny poranek. W tym roku sezon na przetwory rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Kilka dni temu w jednym z podwarszawskich gospodarstw ogrodniczych Paweł kupił piękne pomidory malinowe po 2,5 zł za kilogram, wczoraj morele po 3 zł. Przy takiej cenie nie było co się zastanawiać, wzięliśmy wszystkie jakie były czyli 9 kilogramów.  Już po raz kolejny

Cztery Fajery
Sos mięsny do makaronu 108

także bardzo lubimy. Sos mięsny do makaronu Sos mięsny do makaronu - składniki około 500 g mielonej wołowiny   3 bardzo duże lub 4 średnie drobno pokrojone pomidory (najlepiej  malinowe lub "bawole serce") 2 łyżeczki drobno posiekanego imbiru  2-3 duże ząbki czosnku, drobno posiekane lub przeciśnięte przez praskę mielonych   1 duża cebula, drobno pokrojona  1 łyżka

Cztery Fajery
Mini serniczki na zimno z serków waniliowych 96

wyrobom charakteru, a słodycze..... ? Te uwielbiam w każdej postaci bez wyjątku :) Mini serniczki,  które widzicie na zdjęciu zostały przygotowane w niewielkich ramekinach. Dodatkowo ozdobiłam je serduszkami zrobionymi z malinowej galaretki. Takie serniczki to deser uniwersalny. Szybki do przygotowania, niedrogi i bardzo smaczny. Przepis dostałam od naszej koleżanki Sabinki, mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu Składniki 5 małych

Cztery Fajery
Ribollita - toskańska zupa z fasoli 138

większości sklepów, produkują ją m.in. Pudliszki i Bonduelle) 1 puszka czerwonej fasoli - odsączona i opłukana 2 puszki pomidorów bez skóry lub około 700 g świeżych, mięsistych pomidorów (np. malinowe lub bawole serce) 1 mała puszka (około 70g) przecieru pomidorowego 2 średnie wielkości marchewki 2 ziemniaki 2 ząbki czosnku 1 duża cebula 3 lub 4 liście kapusty włoskiej lub dwie garście

Cztery Fajery
Malinowy banoffee pie – bez pieczenia 126

puderem i przekładamy na owoce. Przed podaniem posypujemy ciasto kakao. Ciasto przechowujemy w lodówce. Gotowe Szybkie i łatwe ciasto na niedzielę Proste ciasto bez pieczenia Proste ciasto z owocami Malinowe banoffee pie Smacznego!!! Justyna

Relaxtime
KRUCHE CIASTECZKA Z KONFITURĄ MALINOWĄ 129

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: konfitura malinowa (może być również dżem o ulubionym smaku), 220 g masła, 1 i 3/4 szklanki mąki, 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej, 100 g cukru, 2 żółtka. Przygotowanie: Mąki przesiewam przez sito. Miękkie masło ucieram, aż zbieleje, dodaję cukier. Nie przestając ucierać dodaję stopniowo

JejKuchnia
Zupa czardasz 87

tylko struktura mięsa. Jest równie smaczna i pożywna. Składniki 1 cebula 400 g mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 łyżka smalcu wieprzowego 3 ziemniaki 3 ząbki czosnku 3 pomidory malinowe 1,5 l bulionu wołowego 3 strąki czerwonej papryki 1 puszka czerwonej fasoli 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki natka pietruszki sól, pieprz

R'n'G Kitchen
Pizza na spodzie z kalafiora | Pizza bez mąki 194

plasterki sera (starte na grubych oczkach) sól i pieprz dodatki (można dodać dowolne): 3 łyżki domowego sosu do pizzy po plasterku 4 różnych serów, lub kulka mozzarelli duży pomidor malinowy salami dobrej jakości łyżeczka oregano świeża natka pietruszki i tymianek do posypania Pokrojonego kalafiora rozdrabniamy w malakserze na kształt ryżu. Zagotowujemy około 1 l wody i przez 15 minut gotujemy

Mienta blog