makaron - 33044 przepisów (strona:1186/2203)

Makaron z cukinią i pieczarkami 113

Składniki ćwiartka cukinii 4 pieczarki suszona papryczka chili garść tartego parmezanu 1 łyżeczka rozrobionej w wodzie skrobi kukurydzianej 1 łyżka jogurtu greckiego trochę natki pietruszki (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gotujemy makaron spaghetti. Cukinię i pieczarki kroimy w ćwiartki. Z chili wyrzucamy nasiona i kroimy drobniutko. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż warzywa są miękkie. Dodajemy jogurt i ugotowany makaron, doprawiamy kurkumą

Delusional Trine
Jednogarnkowe: Makaron z sosem serowo pieczarkowym 138

Zapraszam na moją kolejną propozycję na danie jednogarnkowe! Tym razem z serkiem topionym i pieczarkami. niewiele składników, zielony dodatek - wyszło bardzo smacznie!  Składniki: 400 g makaronu penne 1 duży por 500 g pieczarek 3 łyżki oleju sól, pieprz 200 g serka topionego 600 ml wrzątku  250 g zielonej fasolki szparagowej (u mnie mrożona)   Por, pieczarki, obrać, pokroić(...)mniejsze kawałki. W głębokim rondlu rozgrzać olej , podsmażyć pieczarki z porem. Dodać rozdrobniony serek, podsmażać aż się rozpuści. Całość zalać wrzątkiem, przyprawić, dodać makaron, gotować pod przykryciem ok 15 minut. Po tym czasie dodać fasolkę szparagową, wymieszać i gotować na małym ogniu jeszcze 5 minut. Podawać od razu.  Smacznego

coolinarny
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 134

wołowego Pęczek natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera Słodka czerwona papryka Sól Pieprz świeżo mielony 2 jajka 2 łyżki bułki tartej 450 g  makaronu na patelnię (ziemniaczane gnocchi z sosem maślano ziołowym) Hortex Olej do smażenia Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy makaron na patelnię. Studzimy. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki

VioletoweKucharzenie
Tarta bolognese na orkiszowym spodzie 177

boloński a właściwie ragout mięsno warzywne zwykle jada się w Polsce z makaronem spaghetti. Z tego powodu to danie nazywa się nawet spaghetti po polsku ponieważ ze Włoszech podaje się taki sos z grubym makaronem jajecznym i w takim właśnie zestawieniu ponoć smakuje najlepiej. Ale zawsze można przekręcić przepis jeszcze bardziej i zapiec ragout na kruchym spodzie i podać

Smaczna Pyza
Restauracja Repubblica Italiana | Warszawa 125

jakim kolacja zapowiada się tak dobrze. Ośmiorniczka była miękka, dodatki lekkie, smaczne. Zupa bardzo intensywna w smaku, pyszna, sycąca, jednak wydaje mi się, że mogłaby się obejść bez salami. Makaron rozpływał się w ustach, sos maślany był przepyszny, z kolei suszone pomidory zabijały jego delikatny smak. Moim zdaniem warto postawić na mniej składników w każdym z dań i zaproponować kilka(...)się spodziewałam. Szkoda. W tak klimatycznym miejscu prosiłoby się o cienką, chrupiącą pizzę z pyszną szynką parmeńską i rukolą… Jeżeli miałabym wrócić, zapewne wróciłabym na ośmiornicę, zupę i makaron – szczerze polecam Pizza, do dopracowania. Artykuł Restauracja Repubblica Italiana | Warszawa pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Zapiekanka z rybą 143

Dziś dla odmiany chcę zaproponować danie z ryby. Zapiekanka jest bardzo smaczna i u mnie w domu wszyscy bardzo ją lubią. często przygotowuję ją dla mojej

kuchnia doski
Schab po cygańsku 123

czasami nawet więcej-zależy od kwaskowatości pomidorów). Powstały sos, doprawiamy sola, pieprzem, rozmarynem (inne zioła też wskazane). Do gorącego sosu, dodajemy nasze kotlety. Dusimy. Mięso musi być miękkie. Gotujemy makaron, ryż lub kaszę. Na koniec danie posypujemy pokrojonymi ogórkami konserwowymi lub podajemy w ich towarzystwie. WSKAZÓWKI: do podania makaron farfalle, ryż, kasza kuskus, kasza jaglana Sałatka z ogórków

Kopystką po garach
Pulpety w sosie pomidorowym 120

oraz ziele angielskie. Do gotującego się wywaru wrzucamy pulpeciki. Gotujemy,aż nie wypłyną na wierzch. Odcedzamy. Nakładamy (wcześniej przygotowany) sos pomidorowy, na niego układamy pulpety. WSKAZÓWKI: Podajemy z ryżem,makaronem lub samoistne danie (u mnie liście makaronu), posypane delikatnie parmezanem

Kopystką po garach
Zupa fasolowa z makaronem i pomidorami 97

drobnej sól 300 g wędzonego boczku 1 łyżka oleju 1 cebula 2 marchewki 3 ząbki czosnku 1 l bulionu drobiowego pół litra gorącej wody puszka pomidorów pelati szklanka ulubionego makaronu ( wskazany drobny) pieprz szczypta cukru suszona bazylia tarty parmezan Przygotowanie Fasolę zalałem na noc wodą. Następnego dnia obgotowałem w tej samej wodzie na półtwardo, pod koniec gotowania dodałem sól. Odcedziłem(...)kostkę cebulę i marchewkę, posiekany czosnek, chwilę podsmażyłem. Całość zalałem gorącym bulionem i wodą. Gdy zupa zawrzała dodałem fasolę, przykryłem, gotowałem 1 godzinę. Po tym czasie dodałem pomidory i makaron, gotowałem jeszcze ok. 15 minut. Zupę doprawiłem solą, pieprzem i cukrem. Przed podaniem każdy talerz zupy posypałem suszoną bazylią i parmezanem

R'n'G Kitchen
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.03.2017r. 113

ogórkiem i zielonym groszkiem     Małgorzata  Słonecznikowa przekąska   Kasia  Kasza gryczana z warzywami i dynią   Magdalena    Marchewkowo- pomarańczowe gofry   Ela Smażony makaron z jajkiem na margarynie Optima Cardio Potas + Danuta Makowe ciastka francuskie   Aga  Sałatka z brązowym ryżem i gyrosem z kurczaka   Marta Panierowane kosteczki mozzarelli   Magdalena(...)Czekoladowy makaron z twarogiem   Marzena Kurczak w 40 ząbkach czosnku   z sufletem kukurydzianym     Marzena  Zapiekanka z serem korycińskim      A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Zupa z cukinii i porów 110

biała część) 1 mała cebula 3 ziemniaki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1,4 l bulionu warzywnego 1 łyżeczka tymianku 100 ml słodkiej śmietanki 100 g makaronu konjac (bez zalewy) sok z cytryny szczypiorek sól, pieprz     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Cukinie i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę i pory siekamy(...)Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy tymianek i gotujemy do miękkości warzyw. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Mieszamy ze śmietaną, dodajemy odcedzony z zalewy makaron i podgrzewamy kilka minut (nie gotujemy). Zupę do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
Sos pieczarkowy 812

Jeden z moich ulubionych sosów. Idealnie sprawdza się do różnego rodzaju mięs, klusek śląskich czy kotletów ryżowych. Fajnie smakuje też z makaronem. Przepis bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. ok 400-500 g pieczarek 1 duża cebula 1-1,5 szkl. śmietanki 30% 2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, słodka papryka, opcjonalnie kilka kropel przyprawy w płynie około(...)dodatkiem 1 łyżki oleju, podsmażamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pieczarki. Podsmażamy do momentu aż cała woda, którą puszczą grzyby odparuje. Następnie wlewamy śmietankę (gdy przygotowuję sos do makaronu czasami do podsmażonych wstępnie pieczarek dodaję też około 1 szkl. bulionu, a na sam koniec zabielam 1/2 szkl. śmietanki). Doprawiamy solą, pieprzem oraz niewielką ilością słodkiej papryki. Gotujemy do czasu

Smaki Na Talerzu
Jajka faszerowane łososiem wędzonym 107

W menu Wielkanocnym nie może przecież zabraknąć jajek :) Proponuję więc pyszne jajeczka faszerowane łososiem. Smakują rewelacyjnie, a taki farsz może być również świetną pastą do kanapek

kuchnia doski
Gorące dania – dieta dr Dąbrowskiej. Część 4 318

angielskiego – 1 cukinia, natka pietruszki Wykonanie: – Gotować warzywa i przyprawy z odrobiną soli, na wolnym ogniu ok. 1 godzinę. – Z cukinii zrobić makaron za pomocą specjalnej temperówki do warzyw i zalać go wrzątkiem na 2 minuty, odcedzić. – Podawać warzywny bulion z cukinią, odrobiną wiórków z marchewki(...)pietruszką.   Rosołek z vegetti marchwiowym Gotować rosołek jak poprzedni. Podawać z makaronem z marchewki wykonanym temperówką do warzyw i z natką pietruszki.   Dynia duszona z ogórkiem kiszonym Składniki: – 1/2 dyni Hokkaido – 5 ogórków kiszonych Wykonanie: – Dynię pokroić w grubszą kostkę i poddusić w 1/2 szklanki

To co kocham
Babka marmurkowa amaretto 149

Jak Wielkanoc to musi być przecież i babka :) To kolejna moja propozycja do Wielkanocnego menu, tym razem na słodko. Bardzo prosta i szybka do zrobienia babka

kuchnia doski