makaron - 33044 przepisów (strona:1174/2203)

Domowy rosół 212

możemy np. wysprzątać mieszkanie albo obejrzeć dobry film. Zupa robi się sama. Przed podaniem odławiamy selera, pora, cebulę oraz pietruszkę (chyba, że ktoś lubi to gotowane warzywko). Podajemy z makaronem rosołowym (jeszcze nie doszłam do tego momentu by makaron sam robić) i natką pietruszki (u mnie dziś niestety suszona

Emskie Smaki
Zupa z cieciorką i chorizo z wolnowaru 158

Przygotowanie tej zupy zajmuje zaledwie 20 minut i reszta robi się sama :) Nie trzeba doglądać, mieszać itd. Po 7-miu godzinach mamy gotowy obiad :) Dodatkowo pyszny

kuchnia doski
Bezglutenowe krokiety z kapustą i grzybami 148

Idealne do wigilijnego barszczu. Bułka tarta Nutrifree nie chłonie tłuszczu przez co krokiety są cudownie chrupiące z zewnątrz i mięciutkie wewnątrz. Polecam Wam gorąco :) SKŁADNIKI: 100 g Mixu do makaronów i pierogów Nutrifree  3 jajka  300 g mleka (zwykłe lub ryżowe)  3 łyżki oleju  Szczypta soli  400 g ugotowanej kapusty z grzybami   Bułka tarta(...)Pangratatto Nutrifree  Olej do smażenia Mix do makaronów i pierogów zmiksuj z 2 jajkami, mlekiem, olejem i solą. Odstaw na kwadrans. Na dobrze rozgrzanej patelni smaż cienkie naleśniki. Ugotowaną kapustę z grzybami zmiksuj blenderem i posmaruj naleśniki. Dokładnie zawiń. Przygotowane krykiety panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smaż ze wszystkich stron na złoty kolor. Podawaj ciepłe

Kuchnia bezglutenowa
Bezglutenowe pierogi z jagodami 123

jest łatwe do wyrobienia i jędrne po ugotowaniu. Do pierogów używam zawsze niezawodna mieszankę Nutrifree Mix per pasta fresca - bez wątpienia to najlepsza maka do wszelkiego rodzaju pierogów, klusek, makaronów i naleśników. Pierogi z jagodami wyszły przepyszne - koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: 300 g mixu do makaronów i pierogów Nutri free (klik)   3 jajka  20 g oliwy z oliwek

Kuchnia bezglutenowa
Pierś kurczaka pieczona z cynamonem 203

Dziś chcę zaproponować pierś z kurczaka z przepisu mojego dziesięcioletniego syna. Od długiego czasu chętnie towarzyszył mi w kuchni podczas gotowania i w końcu chciał zrobić

kuchnia doski
Orientalna fasolka z tofu 155

pyszne, orientalne danie przygotujemy w 20 minut. Jego złożony, pikantno-słony smak świetnie komponuje się z ryżem bądź makaronem ryżowym.   Składniki: 3 ząbki czosnku 3 szalotki olej kokosowy do smażenia świeży imbir wielkości kciuka papryczka chilli 250g tofu jedna pierś z kurczaka (w wersji wegetariańskiej pominąć) 500g fasolki szparagowej sól, czarny pieprz ciemny sos sojowy ½ pęczka natki pietruszki(...)fasolkę i sos sojowy. Przesmażamy jeszcze chwile razem do połączenia smaków. Opcjonalnie można doprawić łyżeczką cukru. Posypujemy obficie posiekaną natką pietruszki lub posiekaną dymką. Serwujemy z dodatkiem ryżu lub makaronu ryżowego

Pyry na Gaz
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 152

Sałatka już zjedzona, a ja zapomniałam wstawić przepis :) Szybciutko to nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki

kuchnia doski
Kurczak z octem balsamicznym z wolnowaru 191

Nie wiem jak Wy, ale ja pokochałam gotowanie w wolnowarze (slow cooker). Mięso jest zawsze soczyste i aromatyczne. Dzięki wolnemu gotowaniu przyprawy wyczujemy w całym mięsie

kuchnia doski
O dyniach. Purée z dyni do słoików, pasteryzowane 216

zawartość witaminy A i beta karotenu. DYNIA MAKARONOWA (Makaronowa Warszawska, Pyza) lekko podłużna, z szarozieloną lub bladożółtą skórką. Żółty miąższ tej dyni po podgrzaniu rozdziela się na nitki – jak makaron rosołowy. Do duszenia, do pieczenia podzielona na pół – po upieczeniu wyskrobujemy miąższ-makaron i podajemy, np. z dowolnym sosem lub jako dodatek. DYNIA PROWANSALSKA MUSZKATOŁOWA okrągła, ciemnozielona lub brudnopomarańczowa, czasami

Karo in the Kitchen
pomidorowa z pomidorów... 173

łyżka, oliwa 6 łyżek, cukier 1 łyżka, pomidory 1 kg/dojrzałe, kucharek 2 łyżki, oregano 1/2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1/2 pęczka, ryż ugotowany - ile potrzeba, makaron ugotowany - ile potrzeba śmietana gęsta - ile potrzeba na oliwie z winogron i z masłem zeszklić pokrojone w kostkę cebule i wyciśnięty w prasce czosnek posypane cukrem pomidory ze skórką opłukać(...)większym ogniu, wlać wodę i zagotować wsypać przyprawy i gotować z 5 minut na średnim ogniu, na koniec wsypać koperek posiekany podawać do wyboru z ryżem i z makaronem, można dać śmietanę lub jogurt...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 16.09.2016r. 139

łos osia i koperku   Marta Czekoladowe ciasto z cukinią   Diana  Wegańskie ciastka owsiane       Joanna   Potrawka z kury i czterech warzyw   Monika Makaron z pesto z liści rzodkiewki   Małgorzata  Wątró bka duszona z jabłkami   Justyna Makaron z twa rogiem i sosem malinowym   Agnieszka  Kukurydziana tarta ze śliwkami

Magiczne Życie Marty
Zupa klopsikowa 171

Dziś chciałam zaproponować pyszną zupe klopsikową. Jest naprawdę smaczna i bardzo pożywna, a zarazem bardzo delikatna i dlatego jest świetną propozycją obiadową również dla dzieci. Gorąco

kuchnia doski
Sos z czerwonych kozaków 310

Jeśli znajdziecie jeszcze czerwone kozaki to zróbcie taki pyszny sosik. Wiem, że jest sucho ale mam nadzieję, że jeszcze popada i grzyby będą. Bo sos ze świeżych grzybów z makaronem to super smaczne danie. 800 g kapeluszy czerwonych kozaków 1 cebula 1 szk śmietany 18 % 300 ml wywaru warzywnego posiekany świeży koperek do smaku : sól pieprz chili 3 łyżki masła(...)małym ogniu około 45 minut. Na koniec ewentualnie jeszcze doprawić do smaku i zabielić sos śmietaną ( można dodać łyżeczkę mąki do śmietany ). Zagotować, dodać koperek i podawać z makaronem

Ewa w kuchni
Domowy Sos Słodko-Kwaśny 419

sauce) używany jest głównie w kuchniach orientalnych, jednak i w Polsce znalazł swoich zwolenników. Charakterystyczny smak idealnie komponuję się z daniami mięsnymi i rybnymi. Podajemy go głównie z ryżem, makaronem chińskim lub tradycyjnym makaronem.   Domowy Sos Słodko-Kwaśny - Składniki: 2 00 ml syropu spod ananasów 550 ml wody 1/3 szklanki cukru (lub mniej) 4 łyżki octu ryżowego

Słodka Strona
Tajskie zielone curry. Z kurczakiem i letnimi warzywami 176

jeszcze lekko chrupka, reszta warzyw mocno zmięknie. Dodajemy posiekany szczypior i kolendrę lub paprykę, mrożony groszek. Wszystko mieszamy i gotujemy jeszcze 3-4 minuty. Curry podajemy z ryżem, z makaronem z tapioki, z gryczanym makaronem Soba lub z dowolną kaszą. W każdym wypadku jest pyszne J Pastę Kanokwan – oryginalną, produkowaną i pakowaną w Tajlandii pastę curry oraz liście limonki kaffir

Karo in the Kitchen