makaron z - 4500 przepisów (strona:245/300)

Ryż prowansalski z warzywami i sezamem 162

Cały tydzień proponowałam Wam słodkości na Tłusty Czwartek. Teraz czas trochę na zdrowe jedzenie. Dzisiaj ryż z ziołami prowansalskimi, dodatkiem warzyw i sezamem. Coś na włoską nutę, ale bez makaronu. Może i Wam zasmakuje tak jak mi. Składniki :* torebka dowolnego ryżu* 3 łyżki oliwy z oliwek * duża łyżka ziół włoskich,prowansalskich* warzywa mrożone* kieliszek białego wina* bulion drobiowy* sól

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca LUTY 103

cały dzień i to mi się podoba.  SKŁADNIKZdecydowanie w lutym królowały moje ulubione pomidorki koktajlowe. I myślę, że polubiliśmy się na znacznie dłużej. To idealny składnik do sałatek, makaronów, zapiekanek. zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Ulubieńcy miesiąca MARZEC 115

oraz różnymi szpargałami potrzebnymi do zdjęć na blog.  KOSMETYKZnowu zapach i to ten urodzinowy czyli Mexx Pure. Jest delikatny, wiosenny. Taki idealny dla mnie. SKŁADNIKSzpinak do makaronu, sałatek, niezastąpiony w koktajlach wiosennych oraz idealny do nadziewania dosłownie wszystkiego. Uwielbiam!  zdjęcia pochodzą z Google grafika

Magiczne Życie Marty
Krem do bruschetty z czarnych oliwek - recenzja 171

wiecie ja uwielbiam oliwki. Czarne wręcz idą u mnie kilogramami, bo i ja i S je lubimy. Dodaję je często do pomidorów, makaronu czy sałatek. Dostałam do recenzji krem z czarnych oliwek od sklepu mantini24.plByłam pewna że to coś dla mnie i faktycznie się nie myliłam. Ten krem jest idealny do bagietki. Smakuje i na zimno i na ciepło

Magiczne Życie Marty
Sałatka z kuskusem i gruszką 159

wiecie w mojej kuchni dominuje makaron, ale ostatnio mam coraz większą chęć na lekkie sałatki. Stąd moja propozycja na coś szybkiego i pysznego. Można ją spokojnie zabrać ze sobą do pracy czy szkoły. Nie jest oblana żadnym ciężkim sosem ani w składzie nie ma nic co spowoduje że będziemy się czuły ociężałe czy przejedzone.Jednak dodatek kaszy kuskus sprawi, że będziemy

Magiczne Życie Marty
Kremowa zupa z papryki 165

Cześć!Od dzieciństwa nigdy nie przepadałam za zupami... jadałam rosół, czasem pomidorową, ale tylko gdy była z cienkim makaronem, zalewajkę, ale tylko z parówką i barszcz czerwony, ale tylko ze śmietaną.Więc można powiedzieć, że jestem dość wybredna.Sama robię rosół, czasem żurek, barszcz czerwony i kapuśniak ( o ile można to nazwać zupą :) ). Dzisiaj zdecydowałam się na zrobienie zupy z papryki

Pora coś zjeść
Burgery z zieloną soczewicą 138

kuchni i przygotować coś o niebo lepszego, smaczniejszego i zdrowszego?Z racji tego, że moje szafki kuchenne pękają w szwach i można w nich znaleźć różne ryże, kasze, makarony, mąki, otręby, cukry, fasole i... i soczewicę. Zarówno czerwoną jak i zieloną. Tym razem zielona się bardziej do mnie uśmiechnęła i powędrowała na nasze talerze.Burgery z zielonej soczewicy są bardzo smaczne

Pora coś zjeść
Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad? 366

małokaloryczne, dietetyczne obiady? Poniżej znajdziesz listę dań – zarówno przepisy na zupy jak i dania główne. DANIA Z KURCZAKA DANIA Z WIEPRZOWINY DANIA Z WOŁOWINY DANIA RYBNE DANIA Z MAKARONEM DANIA Z RYŻEM   Roladki schabowe z serem Cheddar Panierowany kotlet schabowy z mozzarelląConchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym Post Obiad. Przepisy na obiad. Co na obiad

Kulinarne Przeboje
Powrót do korzeni. Wielkopolskie pyry z gzikiem. 162

obiad w moim rodzinnym domu nigdy nie zawiera w menu mięsa.Odkąd pamiętam, zawsze starano się zrobić coś, co nasyci, a nie jestpochodzenia zwierzęcego.Często pojawiała się pomidorowa z makaronem, naleśniki, warzywne gulaszealbo zupy. Jednak najbardziej lubiłam gzik. I nadal go uwielbiam.W szczególności ze świeżym szczypiorkiemalbo koperkiem. I pyry. W mundurkach! Gdzie obierając, parzyły w palce.Gęsty, z grudkami, dobrze

W kuchni Karmel-itki
Wykwintna Kaczka... Dziwaczka? 231

miała czubek z kokardą, A przy tym, na przekór kaczkom, Czesała się wykałaczką. Kupiła raz maczku paczkę, By pisać list drobnym maczkiem. Zjadając tasiemkę starą Mówiła, że to makaron, A gdy połknęła dwa złote, Mówiła, że odda potem. Martwiły się inne kaczki: "Co będzie z takiej dziwaczki?" Aż wreszcie znalazł się kupiec: "Na obiad można ją upiec!" Pan kucharz kaczkę

W kuchni Karmel-itki
OFDS - ciąg dalszy / 10.08.12. Jedzenie i Grzegorz Łapanowski. 169

mną, dostał mały słoiczek oryginalnej mieszanki przypraw, którą stosują kucharze w tymże hotelu.   Oczywiście, to co panowie ugotowali na scenie, poszło w obieg po widowni. Poczęstowano nas MAKARONEM PO TAJSKU Z KORZENNĄ KACZKĄ. Oraz KORZENNĄ POLĘDWICZKĘ Z KACZKI NA PUREE Z BATATÓW. Trafiłam też na koziołki poznańskie, które o 12.00 trykając się główkami, pozdrawiały turystów. Chadzał pomiędzy straganami kosztując

W kuchni Karmel-itki
Szybki post. ZUPA POROWA Z SERKÓW TOPIONYCH. 189

odrobinę mleka by się rozpuściły. Kiedy to nastąpi dolewam pozostałe mleko, doprawiam pieprzem i gałką muszkatołową. Podaję na gorąco. Zupę można podać z niespodzianką - na dno miseczki włożyłam troszkę makaronu, zalałam zupą. Na wierzchu układam dwie kokardki makaronowe, aby zasugerować,  że można coś w zupce jeszcze znaleźć. SMACZNEGO! Pozdrowienia szybkie ślę, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Savoir-vivre. JAK PERFEKCYJNIE UŁOŻYĆ SZTUĆCE? 385

nożem i widelcem. Jednak w niektórych przypadkach, jak np. pałki z kurczaka, możemy pozwolić sobie na trzymanie w dłoniach mięsa. Spaghetti obowiązkowo jemy przy pomocy widelca, na który nawijamy makaron i łyżki, która nam w tym pomaga. Ziemniaków nie kroimy - rozdrabniamy je za pomocą widelca do drugiego dania.  ****** Mam nadzieję, że przydadzą się Wam powyższe wskazówki. Pozdrawiam! Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
ZUPA Z SELERA NACIOWEGO. 249

doprawiam curry i dodaję posiekany koperek (ułatwieniem jest koperek mrożony lub susz z kopru). Osobiście nie zabielam, ale jeśli ktoś chce, jasne, że może. Tak samo z podawaniem z makaronem, ale uważam, że zupa sama w sobie jest dość obfita i gęsta. SMACZNEGO! Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
DORSZ PO AZJATYCKU. 213

Duszę pod przykryciem  przez jakieś 15-10 minut (marchewka pozostanie chrupiąca). Następnie do powstałej marynaty wkładam kawałki ryby i gotuję ok. 5-8 minut. Podaję z ugotowanym wcześniej makaronem ryżowym lub innym, typowym dla kuchni wschodniej. Posypuję szczypiorkiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam,  Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania