Spring rolls, to sajgonki, ruloniki z surowego papieru ryżowego napełnione świeżymi warzywami z dodatkiem, ryb, owocami morza czy kurczaka. Tak naprawdę co się w nich znajdzie
Bernika - moj kulinarny pamietnikLubicie sushi? A czy lubią je wasze dzieci? Jeśli tak, a zdarzy się wam że nie macie czasu żeby się wybrać na sushi do lokalu lub
Bernika - moj kulinarny pamietnikO tym jak oraz z czego robić sushi samemu w zaciszu własnego mieszkania już pisaliśmy TU ( domowe sushi ). Tym razem podzielę się z
Taste Of My DayChodził za nami ostatnio nietypowy smak, którego ideą było przemycenie nutki cytrusa i kwiatów do obiadu. Miało być zdrowo, szybko, bezpiecznie (obiad dostosowany do diety Dukana
Wypisz WymalujDziś swoją prapremierę ma pierwszy numer Opolskiej Blogosfery Kulinarnej, COOLmag . Dzieło kilkunastu zapalonych osób, które jeszcze w zeszłym roku nie miały o sobie zielonego pojęcia, a
bistro mamaMam jedno marzenie na majówkę. Nie chodzi o słońce, o piękną pogodę. O wyjazd w góry, nad morze, do spa. Nie marzę o leniuchowaniu, czytaniu, włóczeniu
bistro mamaZdjęcie konkursowe. Ostatnio brałam udział w konkursie firmy Limito "#łososiowe_love". Przez tydzień codziennie męczyłam znajomych, żeby głosowali na moją potrawę na Facebooku (tutaj
Ana Mari's worldDzisiaj będą pozostałości po wczorajszym obiedzie, czyli kotleciki z kaszy gryczanej z wszystkim co jest w lodówce, a za wiele tam nie ma :-) Składniki: 250 g
pieprzny smaczekGdyby trzeba było przeistoczyć coś cudownego i niepowtarzalnego w jakieś danie, to z całą pewnością punktem wyjścia stałaby się ta potrawa. Jest szybka i prosta w
Wypisz WymalujLubicie sushi? A co powiecie na wersję z twistem, czyli lekko podkręcone, tradycyjne sushi w nowej, niekonwencjonalnej odsłonie, z nutą polskiej kuchni? Dzisiaj taką właśnie wersje
Bernika - moj kulinarny pamietnikPascal Brodnicki szturmuje polskie domy ze swoimi przepisami (za sprawą Lidla). W naszym domu też się pojawił. Tarta łososiowa zagości u nas na dłużej. Jest naprawdę
Przepisy AleksandryOdkad pamietam zawsze chcialam zwiedzc Szkocje. Znam ja tylko z filmow, zdjec i roznych opowiesci i zawsze pociagala mnie jej surowosc, dzikosc i piekno. Wiem, ze
Przysmaki Karolkinaszych stolach w czasie roznych uroczystosci lub zwyklych spotkan z przyjaciolmi. Tym razem przy okazji Swiat pojawily sie w towarzystwie pieczarek. Poczatkowo planowalam by glownym skladnikiem nadzienia byl losos wedzony, ale tak sie niefortunnie stalo, ze zapomnialam go kupic. Tym oto sposobem lososia zastapilam pieczarkami, co wcale nie ujmowalo pysznym babeczkom. Babeczki vol-au-vent to moja kolejna propozycja
Przysmaki Karolki