kurczaka - 7456 przepisów (strona:355/498)

Zapiekanka z makaronu / Casserole with pasta 148

rozpuszczenia się sera i przewracamy zapiekankę na drugą stronę. Podsmażamy do zarumienia się. Do smaku polewamy zapiekankę ketchupem, smacznego! Możemy zrobić zapiekankę w wersji mięsnej na przykład z: boczkiem, kurczakiem lub kiełbasą . ***** We cook the pasta according to instructions on the package and cool it. Then, we fry pasta in the pan, when the pasta will start to blush

Projekty ze smakiem
szaszłyki z piersi z grilla w piekarniku... 2425

Składniki: pierś z kurczaka 1 podwójna, boczek parzony 20 dag, papryka czerwona 1 duża, pieczarki 2 duże, cebula 3 średnie, ząbki czosnku 10 duże MARYNATA: olej rzepakowy 3/4 szklanki, sok z cytryny 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżka, grill - przyprawa pikantna 2 łyżki z podanych składników wymieszać marynatę i zostawić w lodówce umytą pierś osuszyć

W Mojej Kuchni Lubię
Schabowe kąski w krakersach 155

przygotowany schab smakuje jak... kurczak. ;-) Naprawdę trudno się zorientować, że to schab. Jest kruchy i soczysty, gruba krakersowa panierka dodaje mu oryginalnego smaku. Polecam go upiec a nie smażyć, w wersji smażonej panierka nasiąka tłuszczem i nim smakuje. Wystarczy wbić w kąski wykałaczki i mamy danie świetne jako przekąska na imprezę, bo na zimno nie tracą nic ze smaku. 400g

Szefowa kuchni
Ośmiornica w greckim sosie Kokkinisto na kremie z bakłażana 272

greckim sosie Kokkinisto.Ja zamarzyłam sobie tym razem ośmiornicę bo bez dwóch zdań kojarzy mi się z Grecją.Zamiast ośmiornicy w tym samym sosie można udusić też oczywiście wieprzowinę,cielęcinę,kurczaka czy nawet czerwone mieso wołowe. Sos Kokkinisto jest typowym greckim sosem gulaszowym na bazie pomidorów i przypraw w tym cynamonu. Jak prawidłowo zająć się ośmioramienną pięknością i jak ją prawidłowo

Sztuka gotowania w/g Samiry
Roladki z porą w sosie serowym 158

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 liście pora pieprz garam masala sól olej kokosowy Filety skrawamy w taki sposób aby były równej grubości. Ja nigdy nie rozklepuję mięsa ponieważ podczas takiej obróbki tracimy masę soków. Gdy mamy równiutkie filety oprószamy przyprawami i odstawiamy na ok 1 godzinę. Liście pora obgotowujemy ok 2-3 minut aby były miękkie i łatwo się

harrisa
Roladki drobiowe z czarnuszką i pomidorami 194

Składniki: filet z kurczaka czarnuszka czosnek niedźwiedzi suszone pomidorki sól olej kokosowy   Fileta oprószyć przyprawami ( solidnie). Odstawić na 1 godzinę. Zwinąć i jeżeli jest taka potrzeba dodać przypraw. Spiąć wykałaczką i obsmażyć z wszystkich stron. Przykręcić ogień i jeszcze chwilę dusić pod przykryciem skrapiając roladki wodą

harrisa
Grillowany filet z pieczoną papryką 118

Składniki: Filet z kurczaka sól pieprz papryka mielona   Fileta oprószyć przyprawami. Ja dość oszczędnie posypuję papryką ponieważ na grillu (gdy jest jej dużo) się przypala. Gdy poleży troszkę w przyprawach kładę na rozgrzany grill i nie przewracam aż się upiecze z jednej strony, przewracam i ponownie odczekuję aż się upiecze. Paprykę pokroić i poukładać na patelni z dodatkiem masła

harrisa
Sałatka z kurczaka w białym sosie 119

Składniki: 2 filety z kurczaka 2 ząbki czosnku 1/4 szklanki wina 1/2 szklanki śmietanki pieprz sól sok z cytryny masło klarowane sałata Fileta kroimy na nie za duże płatki i marynujemy w soli pieprzu i soku z cytryny. Rozgrzewamy masło, wrzucamy płatki fileta, obsmażamy i wlewamy wino, śmietanę i wyciskamy czosnek. Dusimy do zredukowania sosu. Gdy sos jest odpowiednio gęsty

harrisa
Potrawka z kurczaka 126

rocznie 27 kg mięso drobiowego. Zaletą tego mięsa jest niska zawartość tłuszczu. Drób jest bogaty w łatwo przyswajalne białko, witaminy i pierwiastki.  Składniki 500 g filetu z podudzia kurczaka 250 g pieczarek 1 cebula 50 ml bulionu warzywnego 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżka ziół prowansalskich sól świeżo mielony pieprz szczypta tymianku Mięso

My Chcemy Jeść
Ciasto Francuskie z Kurczakiem 358

Zapraszam do wypróbowania nowego przepisu na CIASTO FRANCUSKIE. CZYTAJ DALEJ

Sylwetka Od Kuchni
Podsumowanie aktywności na moim blogu - miesiąc MAJ 2015 137

obserwujących       17 postów 44 , 695 wyświetleń     najpopularniejsze posty : Smoothie malinowe Makaron z kurczakie m i cukinią   Zielona potrawka z kurczakiem     Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek

Magiczne Życie Marty
Spaghetti Caprese 188

talerzu makaron, sos, mozarellę, przyozdabiamy listkami bazylii. Na koniec posypujemy świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Bon appetit! Ze swojej strony proponuję również do tego dania dodatek w postaci piersi z kurczaka.  Pierś należy umyć, pozbawić błon i następnie pokroić w podłużne paski. Obsypać solą i pieprzem i dodać na patelnię razem z pomidorami.  Delikatna pierś doskonale komponuje się

Garniec Magalie
Sos morelowy 172

kostki lub 1,5 łyżeczki galaretki w proszku. Zdejmujemy z kuchni, mieszamy do rozpuszczenia. Sos morelowy podajemy do dań słodkich, deserów, ale także możemy podać do mięs – drobiu (kurczak, indyk, kaczka), schabu… i nie tylko. Bardzo aromatyczny o intensywnym kolorze, pięknie się skomponuje z każdą potrawą. A do czego ja go podałam? O tym, następnym razem. Smacznego. :)   Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Bigosik z młodej kapusty 113

mięs. Lekko, zdrowo i apetycznie! Składniki: 1/4 młodej kapusty 2 liście laurowe 2 ziela angielskie  susz warzywny  warzywko świeży koperek 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 skrzydełka z kurczaka  1/2 łyżeczki octu 500ml wody Sposób przygotowania: Kapustę myjemy, szatkujemy i ponownie myjemy. Do gotującej się wody wrzucamy skrzydełka i pozostałe składniki. Gotujemy ok. 30 minut, aż bigosik stanie

Truskawkowa Fiesta