kurczak - 40214 przepisów (strona:2193/2681)

Surówka z kiszonej kapusty 326

odpowiedzialnych za dobrą pracę naszych jelit. Warto ją jeść szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy do wyboru niewiele sezonowych warzyw i owoców, a sezon sprzyja przeziębieniom. podałam z kurczakiem duszonym z ziołami Składniki: kapusta kiszona marchew cebula pieprz olej lub oliwa Kapustę kroimy na mniejsze kawałki, jeśli jest za kwaśna,można przepłukać, Cebulę siekamy drobno w kosteczkę, marchew ścieramy

chwile dla mnie
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa 181

znajdziecie również  domową warzywną pastę bulionową . Bulionowa pasta mięsna, czyli kostka rosołowa Proporcje na 9 słoiczków 180 g Czas przygotowania: 4 godziny Składniki: 800 g filetów z udźca kurczaka 2000 ml wody lub białego wina 350 g marchewki 200 pietruszki 200 g selera 200 g cebuli 100 g białej kapusty 2 łodyżki naci z  selera 3 łodyżki

Kulinarne przygody Gatity
Piersi w sosie curry 193

pisać, piersi kurczaka w sosie curry ...nic dodać nic ująć. Połączenie tych dwóch składników jest po prostu idealne. Do zrobienia sosu szykujemy: - 20 g przyprawy curry żółtej - małą cebulkę i niewielki kawałek pora - liść laurowy - sól, pieprz, kolendra sucha - mały banan, mały ząbek czosnku - szklanka śmietany słodkiej 12% - szklanka wody lub wywaru  - olej do smażenia Przepis

Pasje Jolki
Wywar mięsny na Zupę / Consume soup 178

średnie marchewki - jedna średnia lub dwie małe pietruszki - połowę pora - połowę małego selera - jedna cebula - 2-3 liście laurowe - 5-6 ziaren ziela angielskiego - sól,pieprz - jedno udko od kurczaka - kawałek kości wieprzowej na zupę. Mięso i warzywa oczywiście można zmieniać i mieszać lub zostawić np. tylko drób. Wszystko czyścimy, myjemy i zalewamy 4-5 litrów wody i gotujemy

Pasje Jolki
P... Pommes dauphine! 133

akurat trochę za bardzo zakumplowały się z dnem ;p) Gotowe kulki przekładamy na papier i odsączamy tłuszcz. Gotowe! Uważajcie, bo są gorące ;) urozmaicajcie je różnymi dodatkami, podawajcie z rybą, kurczakiem, ketchupem czy majonezem. Pycha

Kitchens Alphabet
Sałatka chińska 171

pokruszyć i wrzucić do miski razem z tym proszkiem co jest w środku. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć - dodać gorące do makaronu i zamieszać. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i też usmażyć na oleju - dodać do makaronu i cebuli - mieszamy. Z papryki usunąć środek z nasionami, ogórek obrać,pieczarki ugotować i odcisnąć z wody

charlotte gotuje
Drobiowe roladki ze szpinakiem i fetą 169

Ciekawa odmiana dla tradycyjnych, niedzielnych schabowych.   Składniki : 1 podwójna pierś z kurczaka 200 g mrożonego szpinaku 100 g fety 1 łyżka masła 2 łyżki śmietany 18 % 1-2 ząbki czosnku sól i pieprz do smaku Przygotowanie : Pierś dzielimy na dwie części i rozbijamy na cienki placek. Doprawiamy solą i pieprzem. Na patelnie rozgrzewamy masło, wrzucamy zamrożony szpinak i smażymy

charlotte gotuje
Ryż z groszkiem do obiadu 222

cebula * 250g zielonego mrożonego groszku * sól, pieprz   Przygotowanie : Na maśle zeszklić cebulę, dodać groszek i przyprawić do smaku. Poddusić, dodać ryż. Wymieszać, podawać na ciepło np do kurczaka

Magiczne Życie Marty
Kurczak z ryżem curry 269

ograniczoną liczbę palników (2)". My zrobiliśmy wersję dla osób, które lubią ostre smaki, jednak polecam wersję troszkę bardziej łagodną i taką Wam zaproponuje :)  SKŁADNIKI: podwójna pierś z kurczaka 300 g ryżu  1 opakowanie przyprawy gyros 2,5 łyżki przyprawy curry 1 łyżka soli + szczypta soli pieprz do smaku według uznania 2 łyżki oleju WYKONANIE: Na samym początku najlepiej

Serce zamknięte w formie pyszności
Domowy sos barbecue 227

Wariacja na temat sosu BBQ.  Świetnie sprawdza się do mięs grillowanych, pieczonych -np. żeberek, chrupiących kurczaków ,mięsnych kanapek czy wreszcie tak modnych ostatnio burgerów. SKŁADNIKI 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 6 łyżek octu balsamicznego 4 łyżki keczupu 4 łyżki musztardy  4 łyżeczki miodu 2 łyżeczki słodkiej papryki 2 łyżeczki papryki wędzonej szczypta chili oliwa z oliwek

Moje Kuchenne Rewelacje
Pierś kurczaka w śmietanie 214

piersi z kurczaka  200 g smietany  majeranek  czosnek granulowany jarzynka 3 saszetki ryzu  2 cebule  Mieso umyc, osuszyc i pokroic w kostke  Piers pokrojona doprawiamy przyprawami i odstawiamy do lodowki na godzine Kroimy cebule w piorka  Na rozgrzanej patelni z olejem podsmarzamy cebule  Dodajemy mieso i razem smarzymy, a potem dusimy

Klaudynkowa kuchnia
Krupnik 218

Krupnik Proporcje dla 6 osób Czas przygotowania: 60 minut Składniki: 1500 ml bulionu  (u mnie przygotowany na bazie  domowej warzywnej pasty bulionowej ), ewentualnie wody 4 skrzydełka z kurczaka 5 łyżek kaszy jęczmiennej mazurskiej 1 duża marchew 1 mała pietruszka 1 mały kawałek selera 5 suszonych grzybków 6 średnich ziemniaków 4-5 ziarenek ziela angielskiego 2-3 listki laurowe

Kulinarne przygody Gatity
Wrapy z papieru ryżowego 199

jednej strony zdrowe, a z drugiej bardzo sycące. W roli głównej papie ryżowy do Decare . Składniki: 3 arkusze papieru ryżowego  1 sznycel z indyka lub niewielka pierś z kurczaka 1 marchewka 1 mała papryka 3 liści kapusty pekińskiej ketchup Sposób przygotowania: Sznycla lub pierś myjemy, oczyszczamy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Kroimy w kostkę lub paski. Marchewkę obieramy, myjemy

Truskawkowa Fiesta