kurczak - 40214 przepisów (strona:1621/2681)

Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym 378

Post Kurczak w sosie śmietanowo-pieczarkowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym 378

Post Makaron z kurczakiem i brokułami w sosie serowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej 241

Post Piersi z kurczaka w marynacie jogurtowo-musztardowej pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Szaszłyki z kurczaka w jogurcie 299

Post Szaszłyki z kurczaka w jogurcie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku 1062

Post Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron spaghetti z kurczakiem i serem pleśniowym 1091

Post Makaron spaghetti z kurczakiem i serem pleśniowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem 170

Post Pieczony camembert z tymiankiem, marchewką i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Galaretka drobiowa 225

Post Galaretka drobiowa pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Calzone z kurczakiem 310

sięgnąć po calzone, czyli pewien rodzaj pizzy zawijanej na kształt dużego pieroga. Nadzienie pieroga to kwestia smaku, zawartości lodówki, czy wyobraźni. Zero ograniczeń. Ja proponuję klasycznie, czyli pierś z kurczaka, pieczarki, oliwki i ser. A żeby pieróg był pięknie wyrośnięty proponuje pewien trik czyli dmuchnięcie pieroga, o którym przeczytacie w przepisie. Zapraszam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś z kurczaka w sosie jogurtowo-grzybowym 247

Pierś z kurczaka w sosie grzybowym na bazie jogurtu. Zazwyczaj sos grzybowy kojarzy się z sosem śmietanowym. Moje zmiany w odżywianiu, o których wspominałam ostatnio wykluczają używanie dużych ilości śmietany, dlatego zastępuję ją jogurtem. Stąd pomysł na sos jogurtowo-grzybowy, który nie jest "uboższą wersją", a wręcz przeciwnie, jest po prostu świetny! Wykorzystałam jeszcze zeszłoroczne zapasy maślaków

Kraina Tysiąca Smaków
Sałatka z mizuną, serem korycińskim i kurczakiem 175

posmak musztardy :-). Zdecydowanie polecam do spróbowania, w Krakowie do kupienia na przykład na Hali Targowej, na samym końcu stanowisk warzywno-owocowych. Postanowiłam połączyć ją z serem korycińskim, piersią z kurczaka, pomidorami, migdałami, żurawiną... wariacja w sumie z tego co miałam pod ręką, ale bardzo smaczna i ciekawa! Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Grzyby. Z piekarnika. Cukinia zapiekana, faszerowana kurczakiem i kurkami 239

Baryłkowata, zielona cukinia doskonale nadaje się do faszerowania . Do pękatego brzuszka dostała trochę kurczaka i kurek otulonych kremowym, serowym sosem. Odwdzięczyła się pysznym smakiem bo jest delikatnym, wdzięcznym warzywem, które dobrze harmonizuje z grzybami i aromatycznymi przyprawami. Nawet Żarłoczek, który za nią nie przepada zjadł chętnie i bez narzekania :) Masz kurki i nie wiesz co z nich przygotować ? Może moje

Smaczna Pyza
Sajgonki - jakie pyszne. 4358

foodowe i niezdrowe, mimo że zrobiłam wersję troszkę chudszą niż klasyczne sajgonki, powiedział "lepsze niż z chińczyka", a to dość duży komplement. :) Składniki: opakowanie papieru ryżowego podwójna pierś z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka 3-4 grzyby shitake (suszone z firmy Skworcu) 1/3 opakowanie makaronu ryżowego por 2cm kawałek imbiru sos sojowy olej sezamowy przyprawa 5 smaków "Gotujemy" makaron według(...)przepisu na opakowaniu. Grzyby zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na 20 min. Kurczaka kroję na drobniutkie kawałki (troszkę grubsze niż tatar). Marchewki i pietruszkę obieram i kroję w nieduże słupki. Myjemy pora o kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej sezamowy i wrzucamy warzywa. Chwilę smażymy potem dodaję kurczaka i przyprawę. Imbir ścieram na drobnych oczkach - wrzucam na patelnie. Kroję grzyby

Brzuszki Łakomczuszki
Pyszny szybki obiad 285

bardzo szybko i jest pyszniutki. Szaszłyki z koperkowym ryżem - mmm... Lista składników nie jest ścisła, na patyczki można nabijać to co komu przyjdzie do głowy. Składniki: szaszłyki pierś z kurczaka (można też użyć mięsa gulaszowego jednak wtedy szaszłyk będzie trzeba dłużej smażyć/piec) papryka cebula pieczarki posypka bosforska Skworcu olej Można też użyć: boczek, cukinię, pomidora bez miąższu, itd. ryż(...)koperkowy: ryż koperek masło vegeta Kurczaka kroimy w nieduże kawałki i obtaczamy w posypce bosforkiej (ja zostawiłam kurczaka w przyprawach na noc). Warzywa również kroimy na kawałki podobnej wielkości i wszystko nabijamy na patyczki. Rozgrzewamy trochę oleju i obsmażamy szaszłyki. W tym czasie gotujemy ryż. Gdy jest już gotowy odcedzamy go, na patelni rozpuszczamy masło, wsypujemy ryż i dodajemy pół

Brzuszki Łakomczuszki
Zupa tajska po raz drugi. 176

Już kiedyś zamieszczałam przepis na zupę tajską ( tutaj ), pamiętam że była przepyszna. Teraz wersja szybsza i lżejsza - rewelacja. Zamiast kurczaka można wykorzystać krewetki. Składniki: 1 pierś z kurczaka łyżka oleju 1 nieduża cebula 2 łyżki drobno posiekanego czosnku  2 tyczki trawy cytrynowej mleczko kokosowe 1,5l wody 2 kostki rosołowe 2 papryczki pepperoni (może być chili) 1 łyżka sosu(...)trawę. Cały czas mieszając trzymam na ogniu ok. 2min. Następnie zalewam wodą, dodaję kostki rosołowe i mleczko kokosowe. Całość ma się pyrlić ok. 10 min. W tym czasie kroję kurczaka w paski. Obieram i ścieram na drobnych oczkach imbir. Kroję papryczki. Gdy 10 min minie dorzucam przygotowane składniki. Dodaję sos rybny, sojowy, cukier, przyprawiam solą i pieprzem. Wyciskam

Brzuszki Łakomczuszki

Proponowane wyszukiwania