Obiad, w którym mamy mięso i sos. Mięso jest kruche i soczyste, z serowym środkiem. Sos dzięki papryce i cebuli jest aromatyczny i wyrazisty. 600 g fileta z piersi kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 8 plastrów chudej szynki 8 plastrów sera edamskiego 1 czerwona papryka 2 cebule 2 ząbki czosnku 1,5 szklanki bulionu warzywnego ½ pęczka natki pietruszki(...)łyżki śmietany 18% Filet z piersi kurczaka kroimy na płaty (jak na schabowe), rozbijamy tłuczkiem. Przyprawiamy sola i pieprzem. Na każdym płacie układamy po plasterku szynki i sera. Zwijamy na kształt roladki, wierzch obsypujemy słodką papryką. Cebulę oraz paprykę kroimy w kosteczkę, natkę pietruszki siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy mięso. Gdy lekko się zarumieni dokładamy cebulę oraz paprykę
VioletoweKucharzeniesmaku cytrynowego, bardzo smacznego.😏 Ryż 🍛 zaś z kurkumą ugotowany, został na żółto „zafarbowany”. Brokuły z pary koloru całości dodały i smakowo idealnie z ryżem 🍚 i kurczakiem 🍗 współgrały . 😋 🍴 Składniki na 4 porcje: 500 g mięsa z udek kurczaka (4 szt.), 1 szt. trawy cytrynowej, 4 ząbki czosnku, 4 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki suszonego lubczyku ogrodowego, pieprz
Moniki Smakołykiwidelcem (widelcem wolały dzieci, pałeczkami postanowiły pobawić się w wojnę na szable) Porcja na 4 osoby + mała dokładka dla największego domowego głodomora (czyli dla mnie) Składniki: 2 filety z kurczaka 1/4 opakowania mieszanki chińskiej (powinna być marchewka, suszone grzyby mun, papryka czerwona, papryka zielona – ale poszłam na łatwiznę, stąd mrożone chińskie warzywa) 4 łyżki sosu sojowego ciemnego 4 łyżki(...)gotuję krócej, bo dodaję do mięsa i chwilę jeszcze z mięsem duszę), przelewamy makaron zimną wodą i dodajemy do mięsa. Szybkie, pyszne, lekkie. Po prostu mniam. Artykuł Kurczak z makaronem ryżowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plKurczak z ryżem. Brzmi zwyczajnie i bez polotu. W tej szarości skojarzeń znalazłam jednak pełnię smaku. Klasykę gatunku ;) Zapiekanka z ryżu i kurczaka również mogłaby być banalna, jednak nic bardziej mylnego. Jest jednocześnie delikatna i pikantna, lekka i syta. Jednym słowem: pyszna! Dodać trzeba, że jest banalnie prosta w wykonaniu, a dodatek ogórka kiszonego to wisienka na torcie klasyki
Kucharzycaśrednie cebule ok. 4 cm korzenia imbiru 4 ząbki czosnku 1 duża papryka (u nas 1/2 żółtej i 1/2 czerwonej) 2 świeże ostre papryczki 500 g filetu z kurczaka 250 g passaty lub krojonych pomidorów z puszki 150 ml bulionu lub rosołu 50 ml śmietanki 30 % 1 łyżka pasty z tamaryndowca* 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka przyprawy garam masala(...)pikantne, dodajemy mniej sproszkowanego chilli lub wstrzymujemy się z dodaniem przyprawy pod sam koniec. Smażymy mieszając, aż cebulka łądnie zbrązowieje. Zalewamy całość bulionem, passatą oraz dodajemy koncentrat. Kurczaka kroimy w ok. 2-3 cm kostkę i dorzucamy do powstającego sosu. Przykrywamy i dusimy, aż mięso zmięknie. Po tym czasie odkrywamy sos, dodajemy śmietankę i pastę z tamaryndowca i smażymy
Kuchnia od dwojgajest soczyste, a wierzch chrupiący i złocisty. ~~SKŁADNIKI~~ duże filety drobiowe 3 sztuki ser gouda w plastrach około 200 gram ulubiona szynka drobiowa około 12 plasterków przyprawa do kurczaka 1 czubata łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/2 łyżeczki jaja 2 sztuki bułka tarta do panierowania olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Filety myjemy, osuszamy. Kroimy wzdłuż na pół. Rozbijamy tłuczkiem(...)kotlety. Każdy rozbity filet oprószamy przyprawą ( przyprawę do kurczaka mieszamy z solą i pieprzem ) z jednej strony. Układamy plaster sera, plaster szynki, plaster sera i szynki. Ciasno zwijamy. Jajka roztrzepujemy. Zanurzamy roladki. Następnie obtaczamy w bułce tartej. Ściskamy dłońmi, aby bułka tarta dokładnie przywarła w każdym kącie. Na patelni rozgrzewamy dużą ilość oleju. Umieszczamy devolay i smażymy
Kuchnia Paulettestrudno wypróbować wszystkie. Zapraszam na tagliatelle ze szpinakiem to bardzo smaczne danie. Składniki: 200 g makaronu tagliatelle 300 g świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 pierś z kurczaka 1 łyżka oliwy extra vergine 100 ml śmietany 18% Pieprz, sól Opis przygotowania: Na początku gotujemy makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy pokrojoną(...)paski pierś z kurczaka. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Szpinak dokładnie myjemy. Kroimy, ale na niezbyt drobno. Szpinak wrzucamy na patelnię i smażymy aż zwiędnie. Dodajemy do tego śmietanę oraz makaron (makaron najlepiej dodać bezpośrednio z garnka). Razem z dodaniem makaronu, dodajemy również odrobinę wody, w której gotował się makaron. Wszystko razem mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneLeczo z kurczakiem może być podane na obiad lub ciepłą kolację. Zdrowe, nie tuczące i bardzo szybkie do przygotowania. Ja podałam z ryżem jako danie obiadowe i wszyscy domownicy byli zachwyceni :) Gorąco polecam, bo jest naprawdę smaczne. Składniki: podwojna pierś z kurczaka 5-6 kolorowych papryk 2 małe cukinie 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka
kuchnia doskiSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 mała cukinia 20 dkg pieczarek 1 cebula 250 ml domowego przecieru pomidorowego sól, pieprz curry słodka i ostra papryka czubrica czerwona 1 szklanka kaszy … Czytaj dalej Potrawka z kurczakiem i kaszą bulgur
czarrna od kuchniSzybki i pyszny przepis na obiad z piersią kurczaka w roli głównej. Podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka mąka pszenna do obtoczenia cebula 2 ząbki czosnku mały pęczek koperku 180 ml śmietany 30% ok. pół szklanki wody sól, pieprz, papryka ostra lub słodka Przygotowanie Piersi dzielimy na porcje, leciutko rozbijamy, oprószamy przyprawami
e-PrzepisyKulinarneBardzo łagodny kurczak z dodatkiem indyjskich przypraw. Tym którzy lubią bardziej ostro, proponuję dodać do sosu chili w proszku. Przepis zaczerpnięty z tego bloga. 500 g piersi kurczaka marynata : sok z jednej cytryny 400 g jogurtu naturalnego 2 łyżeczki imbiru 3 ząbki czosnku 1,5 łyżeczki tandorii masala sos : 3 łyżki masła szczypta mielonego
Polska Zupagalert świńsko-drobiowy Podstawōm do niego je recept na golōnka: , a jak już mołcie je fertich 7 , to sie bierymy dali za robota. Co potrza? 500 g kurczaka- joł doł filety ze podudzi 2 markwie 8 gorść zielōnego mrożōnego groszku jedne uwarzōne jajco Tyn wywar po golōnkach nojlepi nojprzōd 9 przecedzić. Potyn wciepcie tam miyso ze kurczaka, marchew
Chop w kuchniSkładniki: 1 filet z kurczaka 1 cebula 5 dkg sera żółtego 1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex cebulka prażona Fanex sól, pieprz słodka papryka 5 kukurydzianych placków do tacos Przygotowanie: Cebulę posiekać, … Czytaj dalej Tacos z kurczakiem
czarrna od kuchnidrugiej śniadania smakowały coraz mniej. Zamiast marnować żywność warto ją wykorzystać i ja też tak zrobiłam. Gorąco polecam ten przepis! SKŁADNIKI 4 kromki chleba (160 g) 1 pierś z kurczaka (450 g) 3 łyżki oliwy 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) groszku konserwowego 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 330 g śmietany kwaśnej(...)kulki mozzarelli sól, świeżo mielony pieprz, zioła prowansalskie, oregano WYKONANIE Kromki chleba pokroić w kostkę. Szpinak odmrozić. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Przełożyć do głębokiej patelni, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Następnie dodać szpinak
Passions hobbies lifekuchni taki obiad jest idealny! Przygotujesz w 10 minut a reszta sama się robi :) Składniki: pół papryki czerwonej cebula 1 duża pieczarki 4 duże szt. pół piersi z kurczaka przecier pomidorowy 400-500 ml przyprawy: curry, oregano, sól, pieprz i papryka słodka Ryż gotuję według przepisu na opakowaniu. Kroję w cienkie paski paprykę, cebulę w piórka, pieczarki w pół(...)plastry i wszystkie warzywa przekładam do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewam przecierem pomidorowym, doprawiam solą, pieprzem i oregano a następnie wszystko mieszam. Kroję pierś z kurczaka w kostkę, przyprawiam obficie curry, solą, papryką słodką (najlepiej jest zostawić na jakiś czas przyprawione mięsko wtedy lepiej smakuje ale nie jest to konieczne) i wykładam na wcześniej przygotowane warzywa. Całość wstawiam do nagrzanego piekarnika
Kuchnia Viki