ruszt ziemniaki , marchewkę i jajko . Bardzo ładnie wyglądało do chwili próby odklejenia je z folii . Pozostało tylko to co widać Składniki Filet z piersi kurczaka - sztuk tyle ile uczestników biesiady 5-6 ziemniaków 3 marchewki 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego 1 łyżka miodu 1 lyżeczka papryki ostrej. Wykonanie 1 . Filety umyć i osuszyć . Lekko
Eli Gotowaniepewnością warto mieć ją w swoich zbiorach na domowe przyjęcia. Na pewno Wam zasmakuje. Składniki: 35 dag fileta z kurczaka 1 litrowy słoik marynowanych pieczarek 1 słoik mieszanki warzywnej-marchewka, kukurydza, groszek 3 jajka 3 ziemniaki 3 konserwowe ogórki 1 cebula 10 dag żółtego sera Papryka ostra(...)smaku 1 łyżeczka przyprawy do grosa Olej do smażenia Sól do smaku Słoiczek majonezu Pęczek natki pietruszki Pęczek koperku Pęczek szczypiorku Jak wykonać ? Ziemniaki ugotować, wystudzić. Jajka ugotować na twardo. Obrać. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę, oprószyć przyprawą do gyrosa, usmażyć na niewielkiej ilości oleju na patelni, wystudzić. Ser zetrzeć na tarce jarzynowej, mieszankę warzywną
Wanilia i KardamonWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Przepis na te danie zaczerpnęłam z oglądanego kiedyś programu Nigelli Lawson „Nigella ucztuje”. Krwiste ziemniaczki powstają z
Marta GotujeProponujemy uniwersalne wydanie mięsa z warzywami. Tak przygotowane filety z udek kurczaka można podawać z ryżem, kaszą, makaronem, ziemniakami lub pieczywem. Można też gulasz zapasteryzować w słoikach i zabrać ze sobą na piknikowy wyjazd. Składniki: -60 dkg filetów z udek kurczaka -kilka marchewek -2 papryki -kawałek pora -kilka ząbków czosnku -puszki białej i czerwonej fasoli -1 l przecieru
Maminek kulinarnywszystkich wystarczyło na dokładkę. Była pyszna. Polecam. Składniki: • 75 dag mrożonych borowików • 2 marchewki • 1 pietruszka • 1 cebula • kawałek selera • kawałek pora (biała część) • 5-6 ziemniaków • 3 łyżki kwaśnej śmietany 12 % • udko kurczaka • Sól, pieprz, listek laurowy, ziele angielskie Sposób przygotowania: 1. Kawałek pora, udko kurczaka włożyć do garnka i ugotować wywar. 2. Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć
W mojej kuchnidietach to jest w ogromnym błędzie SKŁADNIKI: (2 porcje) 650 g ziemniaków 1 jajo 20 g mąki gryczanej 10 g mąki ziemniaczanej 180 g kurczaka 200 g brokuła łyżeczka jogurtu/śmietany Przygotowanie: 1. Ziemniaki obieramy, gotujemy, odcedzamy (najlepiej zrobić to dzień wcześniej wieczorem, na noc wstawić do lodówki). Zmielić przez maszynkę, dodać jajo, mąki i zagnieść ciasto. Zagotować osoloną wodę
Zdrowie i pysznie na talerzupyszny obiad czyli pierś z kurczaka zapiekaną w porach z dodatkiem śmietany i żółtego sera. Podałam ją z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty. Post Pierś z kurczaka w porach pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujeMiała być zupa krem pieczarkowa, ale dojeżdżając do domu zmieniłam zdanie:D Smażone gnocchi w sosie pieczarkowym SKŁADNIKI kilka ziemniaków pół objętościowo mąki tortowej sól 1 jajko 2 piersi z kurczaka pieczarki 400ml śmietany 12% sól, pieprz,cebula pestki dyni, masło, świeża pietruszka Zmielone ugotowane ziemniaki umieszczamy w dużej misce i dosypujemy mąki i jedno jajko. Ugniatamy ciasto
MarciochaKucharzymarchew szczypta lubczyku sól,pieprz zupa 2-3 marchewki 2 ząbki czosnku 1 pietruszka 1 por 1 cebula 2 łyżki masła 3 ziemniaki kawałek korzenia selera 1 niewielki brokuł 2 l wywaru z kurczaka 100 ml słodkiej śmietany domowe maggi według tego przepisu sól, pieprz natka pietruszki(...)zapałki). Całość przesmażamy przez 2-3 minuty, a następnie zalewamy drobiowym bulionem. Zagotowujemy i dodajemy pokrojone w kawałki ziemniaki, oraz brokuła podzielonego w różyczki ( jeżeli zupa ma być bardziej treściwa, to dodajemy do niej również, ugotowane kawałki kurczaka). Zupę gotujemy przez 5-7 minut, po czym dodajemy do niej słodką śmietanę, majeranek, sól, pieprz oraz maggi. Gotujemy jeszcze przez
Miód i pieprzidealnie pasują do kurczaka lub schabu. Bardzo smaczne, szybkie do zrobienia. Jeśli nie macie brązowych pieczarek, to można je zastąpić zwykłymi białymi. Ja podałam pieczarki z ziemniakami puree i kotletem z piersi z kurczaka. Przepisy na kotlety w różnych odsłonach znajdziecie w zakładce MIĘSA. Składniki 250 g pieczarek portobello 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki miodu 1 łyżka kremu balsamicznego
O kuchni z uczuciemudka z kurczaka w paprykowej marynacie to propozycja na pyszny obiad. Dodatek cebulki nadaję innego smaku, bardziej słodkiego. Całość jest wspaniała. Ja podałam je z ziemniakami i mizerią. Pychotka :) Składniki: udka z kurczaka 6 szt. woda 1 szkl. cebula 2 szt. Marynata: olej 3 łyżki papryka słodka mielona 2 łyżki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki sól 1 łyżeczka pieprz ziołowy
Kuchnia PaulettesWyszło wyśmienicie, ale ja, jak może wiecie, uwielbiam pieczone warzywa:)) I nawet tej czarnuszki mogłoby nie być, a i tak by było smacznie;) Warzywa podałam z kurczakiem z patelni . kilka małych, młodych ziemniaków (ilość należy dostosować wg potrzeb) 2-3 cukinie 1 czerwona papryka 200 g fasolki szparagowej 3-4 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1/2 łyżeczki
Smaki Na Talerzupierś z kurczaka sok z 1 pomarańczy 3 ząbki czosnku sól, pieprz estragon, lubczyk klarowane masło Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć. Pokroić na dowolne kawałki, przełożyć do miski i przyprawić solą, pieprzem, lubczykiem i estragonem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy, wymieszać. Usmażyć go na maśle do uzyskania ładnego brązowego koloru. Ziemniaki ugotować w osolonej
Gaździnka warzyniejedno oblicze. Niezabielany najbardziej smakuje z uszkami z farszem z grzybów lub w kubku do krokietów. Zabielany słodką śmietanką barszcz czerwony preferuję z ziemniakami, rzadziej natomiast jadamy z jajkiem. Składniki: 2 skrzydełka z kurczaka 1 kg buraków 2-3 młode marchwie po ½ selera i cebuli 3-4 ząbki czosnku 3-4 ziemniak kilka suszonych grzybów ¼ szklanki(...)skrzydełka z kurczaka. Zalać 3 szklankami wody i gotować około 30 minut. Do wywaru warzywnego wlać przecedzony wywar buraczany. Ponownie zagotować, dodać przyprawę warzywną, sól, pieprz i cukier oraz posiekaną zieleninę, majeranek i śmietanę. Po 2 minutach od zagotowania wyłączyć i wówczas można dodać koncentrat buraczany lub zakwas, by wzmocnić smak i poprawić kolor. Podawać z ugotowanymi ziemniakami pokrojonymi
Czerwień i błękitpodsmażyć kurczaka na mocno brązowy kolor z oby dwóch stron. Wlać cydr trzymać jeszcze chwilkę na ogniu i zdjąć mięso z patelni, a dodać pieczarki. Dusić ok 2-4 min wlać bulion i śmietankę. Trzymać na ogniu do zredukowania i zagęszczenia sosu. W razie potrzeby przyprawić solą i pieprzem. Włożyć mięso do sosu i groszek. Ziemniaki ugotować
Gaździnka warzy