Granat ...słodki i cierpki zarazem. Pochodzi z rejonu Morza Śródziemnego oraz z Bliskiego i Środkowego Wschodu. Jest jednym z najdłużej znanych człowiekowi owoców - uprawiano go
potrawyregionalnejaka jest pora roku i przygotuj idealną minestrone. A oto kilka ogólnych zasad: 1. Podstawą zupy jest bulion i sezonowe warzywa. Bulion może być warzywny lub mięsny (np. z kurczaka, wołowiny), ale podobno najbardziej oryginalny jest na bazie wywaru z gotowania fasoli. Włosi używają tu fasoli borlotti, którą możemy zastąpić dowolnie inną: cannellini, pinto, białą, ciecierzycą itd. Aby przygotować minestrone(...)smaku) 8 szklanek wody lub wywar warzywny/mięsny 2 kostki rosołowe warzywne ekologiczne (jeżeli nie używasz bulionu) 1 cukinia 0,5 kg fasolki szparagowej 4 ziemniaki 1 puszka pomidorów 1 puszka fasoli białej 200 g drobnego makaronu – u mnie małe kolanka snabbmakaroner parmezan do podania opcjonalnie: poszarpane listki bazylii Przygotowanie: Selera i marchewki obierz i pokrój na nieduże kawałki
Chilli Czosnek i Oliwagrilla) 3 łyżeczki kremowego serka topionego MSM Mońki 2 łyżki masła keczup (opcjonalnie) 3 plasterki pomidora świeży lubczyk Przygotowanie: Na trzech kromkach pieczywa rozsmarować kremowy serek topiony, następnie po 2 plasterki sera Gouda oraz po 3 plasterki pieczarek. Przykryć pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę posmarować(...)smakowe. Forma plastrowana pozwala na szybkie przyrządzenie kanapek i innych przekąsek. Idealne na wycieczkę i posiłki w plenerze. Źródło: KLIK *** SKŁADNIKI: 3 jajka garść posiekana jarmużu garść posiekanych suszonych pomidorków koktajlowych garść sera żółtego aldamer MSM Mońki garść obranego ugotowanego bobu garść posiekanej cebuli garść posiekanej papryki garść posiekanego lubczyku sól i pieprz do smaku
ClauditteMissCooking