kurczak z pieczarkami - 4188 przepisów (strona:140/280)

Świąteczna zapiekanka z purée orzechowym i szpinakiem! 354

łososiem!), Luby z kolei nie za bardzo lubi grzyby (acz kapusta z suszonymi podgrzybkami przypadła mu do gustu). Wymyśliłam więc pyszną zapiekankę z kurczakiem, mało świątecznym szpinakiem i gwoździem programu: purée pieczarkowo-orzechowym :) Pieczarki były tak pokrojone, że nie wyczuł ich smaku :)  Składniki: 5 dużych ziemniaków 4 małe pieczarki 1 cebula 4 orzechy włoskie 200g mrożonego szpinaku 1 duży(...)Ugotowanie ziemniaki wyjmujemy z garnka, przekładamy do miski z pieczarkami i cebulą i lekko blendujemy. Resztę można zmiażdżyć widelcem( ja pozostawiłam kilka kawałków ziemniaka ;)). Do purée dodajemy orzechy, solimy, pieprzymy i mieszamy. Nastawiamy piekarnik na 180'C. Na dno naczynia wykładamy purée, szpinak, następnie 3-4 plastry mozarelli i ugotowanego kurczaka, którego również przykrywamy mozarellą. Pieczemy przez ok. 15 minut

Kitchens Alphabet
#Porady - co zawsze warto mieć w lodówce 326

wygląda mrożona włoszczyzna Dobrze mieć świeżą, ale ta szybko więdnie, dlatego dla wygody zawsze mam w zamrażalniku opakowanie włoszczyzny, której mogę użyć jako bazy do zupy mrożone mięso z kurczaka na zupę Warto mieć zamrożone 2 duże udka, wraz z włoszczyzną i kilkoma przyprawami świetnie nadadzą się na bazę niemal każdej zupy oliwa z oliwek/olej kokosowy/olej rzepakowy/masło Te tłuszcze(...)ciast i naleśników tortilla Można wypiekać je samemu, ale po co? Wybierzcie placki dobrej jakości i cieszcie się szybkimi daniami z ich wykorzystaniem, kilka warzyw, kawałek kurczaka, ketchup, jogurt i obiad gotowy! pieczarki Warzywo niezbędne w moim domu, używam ich baaaardzo często i niemal do wszystkiego, zapiekane naleśniki, gulasz, jajecznica, zapiekanki, pizza - pieczarki dodadzą smaku wszystkiemu :) pierś z kurczaka/mięso

Cooking Monster
Wątróbka z cebulą i pieczarkami 152

Zwierzyńcu, w Karczmie Młyn jedliśmy wspaniale wysmażoną wątróbkę z pieczarkami. Czasem wracam do tego smaku w swojej kuchni.  Składniki: 500 g wątróbki z kurczaka 1 duża cebula olej do smażenia 250 g pieczarek 1 łyżeczka suszonego majeranku gałązka rozmarynu sól i pieprz do smaku Cebulę obrać, pokroić w pół krążki. Smażyć chwilę na oleju, dodać umytą, oczyszczoną z błon

Czerwień i błękit
Leśna polana 168

wypróbować i zaskoczyć swoją rodzinę. Kubki smakowe będą krzyczały z radości :) Z okazji świąt przymykam oko na duże ilości majonezu. Składniki 1 słoik pieczarek marynowanych (duży) natka pietruszki ziemniaki* podwójna pierś z kurczaka  ogórki kiszone / konserwowe* marchewka* ser żółty* majonez / jogurt grecki pieprz, sól *ilość produktów zależy od wielkości tortownicy   inspiracja przepisy-aleksandry Przygotowanie Marchewkę(...)wyłóż folią spożywczą. Na dnie ułóż  pieczarki , posyp  natką pietruszki .  Na pieczarki ułóż wcześniej ugotowane i pokrojone w kostkę  ziemniaki .   Posmaruj majonezem delikatnie ugniatając łyżką.  Następnie dodaj usmażoną i przyprawioną  pierś z kurczaka . Posmaruj majonezem. Kolejna warstwa to ogórki (pokrojone w kostkę) - posmaruj majonezem lekko ugniatając łyżką.  Na majonez wyłóż ugotowaną

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Carbonara z pieczarkami 147

Klasyczna carbonara zostanie uzupełniona pieczarkami. Danie to nabierze głębi oraz głębszego smaku. Pieczarki powinny często gościć w Waszych daniach ze względu na ich właściwości. Grzyby te

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Grzybowa z suszonych grzybów i kaszy bulgur 149

bigos . Grzybowa ma charakterystyczny aromat suszonych grzybów, który podkreśliłam rozmarynem. Dodałam również sporą porcję leśnych pieczarek. Grzybowa Składniki: 30 g suszonych grzybów 250 g leśnych pieczarek 1,5 l wywaru z kurczaka 1 duża marchewka 2 ziemniaki 200 g selera 1 pasternak lub pietruszka 1 cebula 1 czosnek solo 1 liść laurowy 50 g bulgur sól i czarny pieprz(...)suszonego ¼ łyżeczki białęgo pieprzu 100 ml śmietanki 1 łyżka masła Suszone grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut. Pokrój cebulę w kostkę. Zeszklij na mśle i dodaj pokrojone pieczarki i namoczone grzyby, zachowaj wodę! Smaż przez 2 minuty. Przełóż grzyby z cebulą do garnka z wywarem. Dodaj pokrojoną marchewkę, seler i pasternak oraz drobno pokrojony czosnek. Dopraw zupę solą

codojedzenia
Pieczarki smażone w panierce. 267

zimno. Smakowity dodatek do obiadu, jak również pyszna samodzielna przekąska. Bardzo polecam! Składniki na pieczarki smażone w panierce: 350 g małych pieczarek mąka 1 jajko 1/3 łyżeczka soli spora szczypta przyprawy do kurczaka szczypta papryki ostrej lub pieprzu bułka tarta olej do smażenia      Pieczarki myjemy, wycieramy do sucha, oprószamy mąką. Olej przelewamy do niewielkiego garnka o grubym

Rozpustne gotowanie
CURRY Z KURCZAKIEM I DYNIĄ 126

pojedyncze piersi kurczaka 200  g dyni pomidory w puszcze czerwona pasta curry 1 czerwona papryka 8 pieczarek 3 cebule szalotki 400 ml mleka kokosowego w puszce 2 ząbki czosnku 200 g  ryżu basmati  2 łyżki  masła 2 łyżki sosu sojowego kawałek imbiru  sól  pieprz Filety z kurczaka płuczemy, oczyszczamy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy(...)mięso musi leżeć w temperaturze pokojowej około 20 minut. Dynię obrać i pokroić w małą kostkę. Paprykę kroimy w paseczki, pieczarki na ćwiartki. Cebulkę w plasterki. W szerokim garnku z grubym dnem rozgrzewamy łyżkę masła.  Wrzucamy kawałki kurczaka i dokładnie obsmażamy z każdej strony. Wykładamy na talerz. W garnku rozgrzewamy pozostałe masło.Wrzucamy cebulkę i pokrojony w plasterki czosnek

KuchcikoweLove
Kurczak w sosie z pieczarkowym z parmezanem 315

najbardziej? Ten kurczak świetnie smakuje z makaronem. Kurczak w sosie pieczarkowym Składniki: 500 g filetów z piersi kurczaka 1 czosnek solo + 1 czosnek solo do sosu sól i pieprz do smaku 2 łyżki ghee do smażenia (masło klarowane) 350 g mieszanych pieczarek , brunatne i białe 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii 200 g serka philadephia 200 ml śmietanki(...)pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Zrumień na rozgrzanym maśle po obu stronach, wyjmij z patelni na talerz i trzymaj w cieple. Oczyść pieczarki i pokrój w plasterki. Usmaż na tej samej patelni co smażyłaś kurczaka. Dodaj serek, śmietankę i wywar z kurczaka. Mieszaj do rozpuszczenia serka. Następnie dodaj oregano, bazylię, przeciśnięty czosnek i dopraw sos solą i pieprzem

codojedzenia
Drobiowe roladki z serem zapiekane z pieczarkami, szczypiorkiem i śmietaną 244

pasowała. Wszystkim smakowało, ja wylizywałam jeszcze resztki sosu z naczynia. Mniam! Składniki na 2-3 porcje: 3 średnie filety z kurczaka bez polędwiczek 60-70 g sera żółtego w kawałku lub w plasterkach 1 cebula 6-7 średnich pieczarek  kilka łodyżek grubszego szczypiorku lub mała cebula dymka ze szczypiorkiem kilka łyżeczek ostrej musztardy (np. sarepska) 100 ml ciepłej wody

Anioszek w kuchni
Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 196

Dzisiejsza nasza propozycja to pyszny nadziewany makaron cannelloni z kurczakiem i grzybami. Bardzo dużo przygotowujemy zapiekanek z makaronem. Jak zwykle w tego typu daniach nie mogło zabraknąć sosu beszamelowego, który w połączeniu z pomidorami daje ponadczasowy, tradycyjny smak. Zapraszamy do wypróbowania, na pewno wszystkim będzie smakować. Przepis Składniki: Sos pomidorowy: cebula ząbek czosnku rozmaryn dwie puszki pomidorów szczypta cukru(...)sól, pieprz oliwa Sos beszamelowy: 20 g masła 25 g mąki 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 40 g potartego parmezanu sól Farsz: 300 g pieczarek cebula 400 g piersi z kurczaka oliwa 1-2 łyżeczki suszonego tymianku pęczek pietruszki 150 g mozzarelli około 20 sztuk rurek cannelloni Oczywiście sos beszamelowy można przygotować według własnego przepisu, my jednak lubimy

KasiaiKrzysiu.pl
Pierś kurczaka w sosie czosnkowo-parmezanowym wg Aleex 137

kuchennych sprzętów, trochę czasu, świeże produkty, aby wyczarować coś pysznego. No to co? Spróbujecie? Polecam. Składniki: Grzyby: • 4 łyżki masła • 500 g pieczarek • 4 ząbki czosnku • 2 łyżki posiekanej świeżej pietruszki • sól i pieprz • mała cebulka Kurczak: • 2 łyżki masła • 3 duże połówki piersi z kurczaka, bez skóry i bez kości • sól i pieprz • 1 łyżeczka suszonej cebuli • 1 łyżeczka(...)kostkę. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i smażyć około 1 minuty. 3. Dodać pieczarki pokrojone na kawałki, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pietruszkę. 4. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż grzyby będą miękkie. 5. Odłożyć na bok i pozostawić do ostygnięcia podczas przygotowywania kurczaka. Patelni nie myć. 6. Piersi kurczaka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym. Zrobić poziomą kieszonkę

W mojej kuchni
Pasztet gryczany 202

Przedstawiam Wam mój pierwszy w życiu samodzielnie przygotowany pasztet :) Z dodatkiem zdrowej kaszy gryczanej, którą bardzo lubię. Wyszło pysznie :) Składniki na keksówkę 25x10cm: z przepisu Lepszy

Moja Galeria Smaku
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 142

pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki 18% przyprawa: curry, kurkuma, sól, pieprz Piersi z kurczaka delikatnie rozbijamy, otrzymując dwa dość cienkie płaty mięsa. Dokładnie mieszamy w przygotowanej marynacie i odstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie, jarmuż(...)sznurkiem, jak na zdjęciu poniżej. Pozwoli to utrzymać właściwy kształt mięsa i zapobiegnie jego rozpadnięciu się podczas duszenia. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy w wodzie. Przecedzone i opłukane podsmażamy na jednej łyżce oleju kokosowego, a następnie dodajemy rolady z kurczaka, które obsmażamy delikatnie na złoty kolor z każdej strony. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Drobiowe piramidki z serem brie 114

monotonnym jedzeniem, a to filety w panierce, pałki w przyprawach...Czasami warto więc zaszaleć, i zrobić coś po swojemu. Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 2 średniej wielkości ziemniaki 2 duże pieczarki 1 cebula ser brie (125 g) olej do smażenia sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki obieramy, kroimy(...)talarki i obsmażamy na złoto z obu stron. Pieczarki czyścimy, kroimy na plasterki, oprószamy solą, lekko podsmażamy. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na oliwie. Ser kroimy wzdłuż na pół. Filety z kurczaka, myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie lekko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym, na wierz każdego układamy najpierw ziemniaki, następnie pieczarki

R'n'G Kitchen