piersi. Nie dodawałam też czosnku i sos zrobiłam jogurtowo- majonezowy. Jest idealna na każdą imprezę. Składniki : * około 600g mięsa z udek kurczaka * łyżka oleju rzepakowego * przyprawa do gyrosa * cebula * kapusta pekińska * ogórki konserwowe * papryka czerwona * kukurydza konserwowa * ketchup łagodny * 3 łyżki majonezu * mały jogurt naturalny * sól , pieprz * ewentualnie koperek Przygotowanie : Mięso pokroić w mniejsze(...)solą i pieprzem do smaku. Można dodać drobno posiekany koperek. Rozgrzać olej , przesmażyć kurczaka, dodać cebulę. Wystudzić. W misce ułożyć warstwę kurczaka z cebulą. Dodać 2 łyżki sosu. Kurczaka posypać papryką, na paprykę dać ogórki konserwowe. Dodać ketchup i odsączoną kukurydzę z puszki. Polać resztą sosu majonezowo-jogurtowego. Przykryć poszatkowaną kapustą pekińską. Najlepiej podawać w przeźroczystej misce, wtedy widać ułożone
Magiczne Życie MartyWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Grillowane szaszłyki z piersi kurczaka, pieczarek, cebuli, papryki i cukinii. Poza sezonem można upiec je w piekarniku. Pierś z kurczaka wkładam do przygotowanej wcześniej marynaty na kilka godzin dzięki czemu mięso wychodzi smaczne, miękkie i soczyste w środku. Polecam serdecznie Post Szaszłyki z piersi kurczaka i warzyw pojawił
Marta Gotujejesiennych z typowo wiosennymi. Wyszła aromatyczna i bogata w smaku sałatka, idealna na ciepłą przegryzkę lub lunch. Składniki (na 4 porcje): pojedyncza pierś kurczaka garść szparagów 2-3 łyżki oleju pół łyżeczki kozieradki płaska łyżeczka ostrej papryki szczypta czarnego pieprzu pół łyżeczki soli + szczypta ok. 70 g roszponki fenkuł (koper włoski) 4 rzodkiewki natka pietruszki dobra oliwa lub olej
Weekendy w domu i ogrodziemoże z wyjątkiem boczku wędzonego ;) Składniki (12 sztuk) 12 arkuszy papieru ryżowego olej roślinny do smażenia nadzienie 300g gotowanego mielonego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka cukru brązowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1 zielona papryka 2 cebule dymki ze szczypiorkiem 225g pędów bambusa z puszki 1 łyżeczka mąki kukurydzianej 2 łyżki wody sos 2 łyżki jasnego sosu(...)drobną kostkę i tak samo dymkę ze szczypiorem. W woku lub na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju roślinnego. Wrzucić posiekaną dymkę, paprykę i pędy bambusa smażyć na większym ogniu przez 3-5 minut. Następnie dodać mięso z kurczaka, smażyć kolejne 2-3 minuty. Dodać wymieszaną mąkę kukurydzianą z wodą. Wymieszać. Zdjąć wok z ognia do lekkiego przestygnięcia. Kiedy nadzienie ostygnie
W kuchni wieczoremInspiracją do powstania sałatki była życzliwość marki Ole! , Stovit, Helio oraz ePrezenty. Składniki: 1 mix sałat z roszponką 1 filet z kurczaka 1 awokado 1 kulka sera mozzarella 5 pomidorków koktajlowych czerwonych 5 pomidorków koktajlowych żółtych 1 papryka czerwona 1 mix sałatkowy Italia Helio 10 g morwy białej suszonej Helio 10 g figi suszonej Helio Natura 10 g Goldenberry – Miechunka(...)morska Stovit pieprz świeżo zmielony Stovit Wykonanie: Kurczaka kroimy w paski, przyprawiamy i smażymy na patelni aż nabierze złotawego koloru. Do miski przekładamy sałatę, pokrojoną w paski mozarelle, paprykę, awokado, kurczaka oraz pomidorki.Całość sałatki posypujemy mieszanką sałatkową, suszoną figą oraz suszoną morwą. Wszystkie składniki na sos winegret mieszamy i polewamy przed podaniem naszą sałatkę. Smacznego
Podróż w kulinariaznajdziesz tam i szynkę i serek żółty i paprykę... Polecam na niedzielny obiad i nie tylko:) Dla 4 osób: 4 pojedyncze piersi z kurczaka; 4 plastry szynki gotowanej; 4 plastry sera żółtego; 1 mała czerwona papryka (może być konserwowa); 2 jajka; 2 łyżki sezamu; tarta bułka; zioła prowansalskie; pieprz ziołowy; sok z 1 małej cytryny; sól; Wykonanie: Piersi z kurczaka(...)robiłam w woreczku foliowym). Rozbite piersi skropić sokiem z cytryny i natrzeć solą, pieprzem i ziołami. Następnie na mięsie układać plaster szynki, plaster sera żółtego i cieniutkie paseczki papryki. Pierś z kurczaka złożyć na pół i spiąć brzegi wykałaczką. Jajka lekko rozbełtać (można dodać trochę mleka). Przygotowane piersi moczyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć
In my kitchenmięsa. Znacznie usprawni nam to prace w kolejnych punktach. Seler naciowy oczyszczamy z liści i piasku. Paprykę, cebulę oraz łodygi selera naciowego (czyli Trójcę/Trinity wg kuchni Nowego Orleanu) kroimy w kostkę, przerzucamy do osobnej miski. Kiełbasę kroimy w plasterki, a kurczaka w grubszą kostkę. Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. 2. ZASMAŻKA – ROUX(...)pokrojonego pomidora, podsmażoną kiełbasę (może być także połowa tłuszczu, który się z niej wytopił, ale jeśli nie chcecie tłustej zupy to możecie to pominąć), pokrojoną pierś z kurczaka, rozgnieciony czosnek, słodką paprykę w proszku, pieprz czarny, cayenne oraz płatki chili (dodajcie tyle ile lubicie), oregano, 1 łyżeczkę soli oraz liść laurowy. Mieszamy wszystko i dusimy ok. 40 min, co jakiś
Nerds Kitchenmoim przypadku spore, bo obiad robiony na 4 osoby na dwa dni, w trakcie gotowania była koniecznośc zmiany garnka, po pierwszy okazał sie za mały podwójny filet z kurczaka 2x papryka czerwona 1 kiełbasa 2x papryka zółta jedna duża cukinia 2x pomidory z puszki 3 cebule W dużym garnku rozgrzać olej, usmażyć pokrojone cebule, dodać doprawionego kurczaka – pokrojonego
Moje Wyrobysyto :) Składniki: 3,5 szklanki mąki 1 szkl ciepłej wody 1/2 kostki drożdży łyżka soli łyżka cukru 1/3 szklanki oleju 2 średnie kulki mozzarelli 50 dag kurczaka 1 żółta papryka przyprawa do gyrosa kilka pomidorków koktajlowych koncentrat pomidorowy do posmarowania ciasta 1/2 kg pieczarek suszone pomidory, czosnek bazylia przyprawa Wykonanie: Przygotować zaczyn: do miski wsypac cukier, sól, wkruszyć drożdże(...)paski, oproszam przyprawa do gyrosa, podsmażam na oleju, osączam.Wszystko dzielę na połowę. Na pizzę wykładam pieczarki, na nie układam plastry mozzarelli, przedzielam je paseczkami papryki, wykładam dość ciasno obok siebie kurczaka. Wykładam połowki pomidorków, oproszam przyprawami. Zapiekam 10 minut w 170st.Tak samo postępuję z drugą częscią ciasta
Z Majeczką w kuchnikolacja. Składniki na 2-3 porcje: 1 filet pojedynczy z kurczaka sałata (w moim przypadku mix sałat) dojrzałe awokado ogórek cebula marchewka słonecznik sól, pieprz, papryka słodka i ostra Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą. Ja ugotowałem kurczaka na parze, ale można go równie dobrze usmażyć na niewielkiej ilości oleju. Marchewkę obieramy, trzemy
Taste of imaginationwersja tradycyjnej lazanii. Zamiast makaronu użyłam cienko pokrojonej dyni. Danie jest soczyste, aromatyczne i bardzo smaczne. Porcja dla dwóch osób. Składniki 1 pojedyncza pierś z kurczaka kawałek dyni 2 duże pieczarki 1 czerwona papryka 1 słoik keczupu … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatylight ,jeżeli ktoś stara się ograniczać spożywanie kalorii to fajnie się nadają aby takie muffiny przygotować . Składniki 1 duża pierś z kurczaka 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 3 małe kawałki brokuł pęczek pietruszki(...)sól pieprz ziołowy do smaku folia aluminiowa Wykonanie Pierś z kurczaka myję i osuszam , mięso kroję w kostkę ,następnie do mięsa dodaje paprykę pokrojoną w kostkę ,pęczek pietruszki pokrojony i brokuł delikatnie pooddzielany na nie za duże kawałki, do mięsa i reszty składników w misce dodaje fetę pokruszoną oraz
Mój SmakSmakuje świetnie na ciepło i na zimno, a ze słodkimi granatami, świeżą kolendrą i krem fraiche wprost bajkowo :) SKŁADNIKI 1 podwójna pierś z kurczaka 150g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka czarnego sezamu 1 płaska łyżeczka wędzonej papryki słodkiej (lub zwykłej słodkiej) 1 płaska(...)łyżeczka oregano 1/2 łyżeczki kuminu 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki oliwy truflowej pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Jogurt naturalny łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, papryką, kuminem, oregano i oliwą truflową. Pierś z kurczaka solimy i pieprzymy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy marynatą, tak aby pokryła całe mięso. Odstawiamy na 30 min. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kurczaka pieczemy
DefinicjaSmakuPrzepis na 6 patyczków. Składniki: podwójna duża pierś drobiowa 200 gram świeżego boczku 3 -4 średnie cebule czerwona papryka 12 pieczarek przyprawa do grila, przyprawa do kurczaka, sól, papryka czerwona, olej patyczki do szaszłyków Sposób wykonania: Pieczarki oczyściłam, odkroiłam nóżki, cebulkę obrałam, podzieliłam na ćwiartki. Paprykę umyłam, oczyściłam, pokroiłam w dużą kostkę.Pierś umyłam pokroiłam w kostkę, boczek
Darcia w kuchni